Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2008 - Anul XIII, nr. 86 (3767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua ia viteză spre titlu

Echipa Steaua Bucureşti a învins, după trei ani, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, scor 3-1 (2-1), într-un meci disputat joi, la Reghin, în cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I şi a trecut pe primul loc, cel puţin până la meciul Unirea Urziceni-CFR Cluj, care s-a disputat de la ora 20.30.

Steaua a deschis scorul în minutul 19, prin Nicolae Dică, acesta trimiţând în plasă din câţiva metri după un şut deviat al lui Nicoliţă din interiorul careului şi după ce portarul Tătăruşanu nu a reuşit să oprească balonul.

Dică a reuşit dubla în minutul 24, trimiţând în vinclu dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri, lateral stânga.

Gloria a redus din handicap în minutul 44 prin Toma, care a reluat cu capul în plasă, din 6 metri, după o lovitură liberă bătută înalt, profitând şi de ieşirea eronată a portarului Zapata.

În minutul 62 Steaua a refăcut avantajul de două goluri. După un corner executat de pe partea dreaptă de Mendoza, noul intrat Hadzibulici a trimis de la câţiva metri în propria poartă, presat de Dorin Goian.

Steaua a obţinut la Reghin a opta victorie consecutivă din acest an, incluzând-o şi pe cea obţinută la masa verde, scor 3-0, cu Rapid.

Căpitanul stelist, Mirel Rădoi, a resimţit dureri în timp ce efectua mişcările de încălzire, cu câteva zeci de minute înainte de meci, fiind nevoie de intervenţia medicului. Deşi era anunţat titular, Rădoi nu a putut juca, fiind înlocuit în 11-le de start cu Sorin Ghionea, iniţial rezervă. Banderola de căpitan a fost preluată de Nicolae Dică.

Înainte de partidă, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, aflat în sectorul presei, s-a urcat pe una din mese, salutându-i pe suporteri şi dând autografe, încrezător că "diseară Steaua va fi cu trei puncte peste CFR". Conform ProSport, Becali a declarat că în vară îl va transfera de la Gloria Buzău pe Claudiu Ionescu, acesta fiind, în opinia sa, mijlocaşul de care Steaua are nevoie şi care se aseamană într-o oarecare măsură cu Gheorghe Hagi. La meci a venit şi fostul impresar Ioan Becali, vărul finanţatorului stelist, cei doi stând unul lângă altul în tribună.

 

Dinamo, înfrângere lamentabilă cu Pandurii

Echipa Dinamo Bucureşti a pierdut, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (1-0), meciul susţinut în compania formaţiei Pandurii Târgu Jiu, în etapa a XXVIII-a a Ligii I, gorjenii înregistrând astfel a şasea victorie consecutivă.

Osvaldo Miranda a deschis scorul în minutul 31 pentru Dinamo, când a marcat de la 12 metri în stânga lui Mingote.

În minutul 80, Adrian Cristea a ratat un penalti acordat de Ionel Ivan după ce tot el a fost faultat în careu de Popete.

Pandurii a egalat în minutul 87, prin Alexandru Piţurcă, care a marcat din interiorul careului, în dreapta lui Lobonţ, după ce portarul dinamovist a respins în faţă un şut al lui Ilie Iordache.

Arrieta a marcat golul victoriei echipei Pandurii în minutul 88, când a înscris cu capul la colţul scurt, din şase metri.

Galeria dinamovistă a scandat în timpul meciului: "Mircea Rednic eşti o mizerie". De asemenea, suporterii l-au înjurat pe acţionarul Vasile Turcu.

Fotbaliştii dinamovişti au fost huiduiţi de suporteri la ieşirea de pe teren, în timp ce jucătorii formaţiei Pandurii, exceptându-l pe Alexandru Piţurcă, au fost aplaudaţi.

 

Ţălnar spune că dinamoviştii au făcut greşeli de începător

Antrenorul echipei Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, miercuri, că jucătorii săi au făcut "greşeli de începători" şi l-a criticat pe fundaşul George Blay, adesea depăşit de Ilie Iordache.

"Am avut jocul la discreţie, la 1-0 am avut două ocazii clare, iar la 11 metri am cerut să nu bată jucătorul care a fost faultat. Din păcate a bătut Cristea şi a ratat. Păcat de jocul bun, păcat de ocaziile pe care le-am avut, dar în fotbal se întâlnesc şi minuni, iar de data aceasta minunea a fost ca Dinamo să piardă când a avut un joc la discreţie. Jucătorii erau afectaţi, e păcat de munca pe care au depus-o, dar dacă fotbalul nu-l tratezi serios până la capăt ai de pierdut. Nu ştiu dacă este haos la Dinamo, dar meciul de astăzi ne-a lăsat un gust amar. Am făcut greşeli de începători", a spus Ţălnar.

 

Neagoe era convins la pauză că va câştiga

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Eugen Neagoe, a declarat, miercuri seară, că la pauza meciului cu Dinamo le-a spus jucătorilor că vor câştiga, deşi erau conduşi cu scorul de 1-0, lucru care s-a şi întâmplat.

"Nu mă aşteptam să fim aplaudaţi, dar mă aşteptam să facem un meci bun. La pauză le-am spus jucătorilor că o să câştigăm, nu că o să egalăm. După pauză am intrat mult mai motivaţi. Am avut şi penaltiul apărat de Mingote. A fost inspiraţia lui, pentru că la 2-0 meciul era încheiat. Am avut şi şansă pentru că am înscris într-un minut două goluri şi aceşti jucători merită felicitaţi. În acest campionat am pierdut multe puncte pe nedrept. Acum şapte etape m-am întors pentru că am crezut tot timpul în aceşti jucători. Am spus de atunci că nu suntem o echipă care să se lupte la retrogradare. Cred că suntem de mijlocul clasamentului, am demonstrat acest lucru", a spus Neagoe.

 

Rednic revine pe banca lui Dinamo

Tehnicianul Mircea Rednic, care ar urma să redevină antrenor principal al FC Dinamo după încheierea sezonului 2007/2008, a declarat, miercuri seară, că acţionarii clubului i-au cerut să preia de urgenţă postul pe care l-a mai ocupat până în etapa a VI-a a campionatului.

"Sunt lucruri pe care nu le înţeleg, pentru că eu cu aceiaşi jucători am evoluat în cupele europene, am câştigat un campionat cu ei, sunt aceiaşi jucători. Nu ştiu ce s-a întâmplat în iarnă, ce pregătire s-a făcut, pentru că eu nu am fost acolo. Conducerea mi-a cerut să mă întorc acum, le-am promis că mâine (n.r. - joi) o să le dau un răspuns, deşi nu ştiu ce se mai poate face. Nu pot spune acum dacă vin mai repede la Dinamo. Acum toată lumea e supărată, abia mâine o să dau un răspuns. Mâine se decide", a spus Rednic.

 

Rapid, victorie fără dubii

Echipa Rapid Bucureşti a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia Poli Iaşi.

Rapid a deschis scorul în minutul 30, prin Nicolae Grigore. Acesta a primit o pasă pe culoar, a dejucat pasul la ofsaid al fundaşilor adverşi şi a marcat de la 20 de metri, peste portarul Brăneţ, ieşit la marginea careului.

În minutul 61, Daniel Pancu a marcat pentru 2-0, cu un şut de la 15 metri, în stânga lui Brăneţ, dupa o acţiune personală în care a driblat trei adversari.

Mugurel Buga a stabilit scorul final al întâlnirii, 3-0, în minutul 82. Boya a recepţionat o pasă în adâncime şi i-a pasat printre doi adversari lui Buga, care a marcat cu latul, de la 14 metri, peste portarul Brăneţ.

În minutul 45+1, jucătorii rapidişti Daniel Pancu şi Cesinha au fost avertizaţi de arbitrul Colţescu, după ce s-au certat la mijlocul terenului. Pancu i-a reproşat lui Cesinha că a tratat o fază cu prea multă lejeritate.

Meciul s-a disputat fără spectatori, gruparea Rapid ispăşind ultima etapă de suspendare a stadionului, după incidentele de la meciul cu Steaua, din etapa a XXIV-a. Totuşi, echipa Rapid a fost încurajată de pe Teatrul Giuleşti de şase suporteri.

Ambii antrenori principali, Marian Rada (Rapid) şi Ionuţ Popa (Poli Iaşi), au urmărit meciul din tribună, fiind suspendaţi. Rada a stat deasupra băncii de rezerve a Rapidului, chiar pe linia de la mijlocul terenului, iar Popa a stat aproape de tribuna întâi.

Mijlocaşul rapidist, care asigură şi rolul de secund al lui Marian Rada, care este antrenor principal interimar al Rapidului până la finalul sezonului, crede că pentru giuleşteni este "aproape imposibil" să mai obţină locul doi în Liga I, care asigură prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor. "Ne-am trezit foarte târziu. Pentru mine nu mai e locul doi. Noi jucăm să câştigăm toate meciurile, dar locul doi e aproape imposibil de obţinut", a declarat Pancu.

Tot din această etapă s-au mai jucat meciurile Dacia Mioveni - Gloria Buzău 0-0 şi UTA - Farul 0-1, în timp ce partida Unirea Urziceni - CFR Cluj s-a jucat după închiderea ediţiei.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. Steaua Bucureşti 28 19 5 4 37 - 15 62 (+20)
2. CFR Cluj 27 18 5 4 44 - 21 59 (+17)
3. Rapid Bucureşti 28 15 7 6 43 - 23 52 (+10)
4. Dinamo Bucureşti 28 14 7 7 42 - 27 49 (+7)
5. Unirea Urziceni 27 13 10 4 32 - 19 49 (+7)
6. Poli Ştiinţa Timişoara 28 14 7 7 48 - 36 49 (+10)
7. FC Vaslui 28 10 11 7 38 - 26 41 (-1)
8. Gloria Bistriţa 28 9 9 10 29 - 35 36 (-6)
9. Oţelul Galaţi 28 11 3 14 37 - 45 36 (-6)
10. Universitatea Craiova 28 10 5 13 30 - 37 35 (-7)
11. Pandurii Târgu Jiu 28 9 6 13 31 - 36 33 (-9)
12. Poli Iaşi 28 8 6 14 29 - 38 30 (-12)
13. Dacia Mioveni 28 7 8 13 23 - 34 29 (-13)
14. Farul Constanţa 28 6 10 12 16 - 28 28 (-14)
15. Gloria Buzău 28 7 7 14 26 - 45 28 (-14)
16. Ceahlăul Piatra Neamţ 28 7 5 16 23 - 37 26 (-16)
17. UT Arad 28 5 8 15 23 - 36 23 (-19)
18. Universitatea Cluj 28 4 11 13 30 - 43 23 (-19)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua ia viteză spre titlu.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua ia viteză spre titlu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei