Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua, încă un pas spre prima poziţie

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), formaţia UT Arad, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii I.

UTA a deschis scorul în minutul 7, prin Dorin Mihuţ. La un corner de pe dreapta, mingea a fost trimisă la marginea careului, departe de grupul de jucători din suprafaţa de pedeapsă, iar Mihuţ a venit lansat şi a marcat cu un şut fără preluare, de la 15 metri, în vinclul porţii apărate de Robinson Zapata.

În minutul 20, fundaşul Alin Chiţa, de la UTA, s-a lovit la cap la un duel aerian cu Jose Moreno şi s-a prăbuşit în propriul careu. După ce a primit îngrijiri, Chiţa, care a suferit o comoţie puternică, nu a mai putut continua partida şi a fost înlocuit cu Buican.

Arădenii au cerut penalti în minutul 38, când Mihuţ a căzut în careul Stelei după un duel cu Pleşan, dar a primit cartonaş galben pentru simulare.

Steaua a egalat în minutul 65, prin Jose Moreno, aflat la prima reuşită pentru "roş-albaştri" într-un meci oficial. Jose Moreno a marcat cu capul, de la marginea careului mic, în stânga lui Daniel Tudor, după o lovitură liberă executată de Andres Mendoza.

În minutul 76, Florin Hidişan a încercat să înscrie de la jumătatea terenului, profitând de faptul ca portarul stelist Robinson Zapata era ieşit dintre buturi, însă mingea a lovit încheietura barelor, iar scorul a rămas 1-1.

Valentin Badea a marcat golul victoriei Stelei în minutul 90+1. La o pasă în adâncime, Jose Moreno a deviat cu capul până la Badea, care l-a driblat pe Mihuţ la marginea careului şi, rămas singur cu Tudor, a marcat pe lângă portarul oaspeţilor.

În minutul 43 al întâlnirii, fundaşul stelist Mirel Rădoi s-a accidentat la genunchiul stâng, având o rană deschisă după ce a fost lovit cu crampoanele de un adversar la un duel aerian. Lăcătuş îl pregătise deja pe Eugen Baciu pentru înlocuire, însă căpitanul Stelei a ţinut să continue partida.

Mijlocaşul columbian Dayro Moreno nu a fost inclus în lotul Stelei din cauza unei accidentări la coapsă.

La UTA au evoluat şi doi foşti jucători ai Stelei, Dorel Zaharia şi Daniel Opriţa, ultimul fiind huiduit. De acelaşi tratament au avut parte şi mai mulţi jucători ai Stelei, unul dintre ei fiind Bănel Nicoliţă.

 

Lăcătuş: „Ne îmbolnăvim pe bancă”

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat că meciuri cu o intensitate precum cea de la partida cu UTA îi vor face pe cei din staff-ul tehnic să se îmbolnăvească.

"Am dominat jocul, dar din păcate n-am reuşit nici acum să concretizăm, pentru că dacă am reuşi să facem asta din primele ocazii clare, rezultatul era altfel. A fost o victorie obţinută cu emoţii şi probabil aşa trebuie, să suferim noi până la sfârşit. La pauză am încercat să îi liniştesc pe jucători, să îi fac să creadă în victorie în continuare. S-a văzut că au avut mintea mai limpede şi au ales soluţii mai bune. Îi felicit pe jucători pentru atitudine şi pentru că au crezut în victorie până la capăt, le mulţumesc suporterilor şi sper că nu va mai fi nevoie să treacă prin aceste emoţii, care te pun la încercare. Dacă meciurile următoare vor fi la aceeaşi intensitate, ne vom îmbolnăvi şi noi pe bancă, nu numai suporterii", a spus Lăcătuş.

Tehnicianul stelist a remarcat că majoritatea echipelor se mobilizează mai mult la meciurile cu Steaua. "Cu Steaua parcă toţi reînvie, dar ne călesc aceste meciuri. UTA a jucat bine, chiar dacă n-a ajuns de multe ori în preajma porţii, au avut golul şi acea bară. Prin ambiţie şi efort echipele mici pot produce surprize. Ne gândim doar la meciurile noastre, în lupta pentru Liga Campionilor. E o luptă strânsă, se bat 4-5 echipe", a punctat Lăcătuş.

Acesta a menţionat că faptul că Steaua joacă adesea după echipele cu care se află în luptă pentru locurile din fruntea clasamentului nu reprezintă întotdeauna un avantaj. "Chiar dacă suferim în joc, importat este că trecem de această presiune. Nu e chiar bine să jucăm ultimii din etapă. Rapid, CFR iau bătaie, jucătorii sunt şi ei oameni, iar stresul rezultatelor îşi poate pune amprenta", a spus tehnicianul stelist.

 

Becali visează iar cu ochii deschişi la titlu

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, duminică seară, că i s-a îndeplinit obiectivul privind asigurarea locului doi în clasament şi a apreciat că şansele la titlu au crescut considerabil.

"Eu spuneam că e posibil să ajungem după meciul CFR-ului cu Iaşiul pe locul doi, dar nu mă aşteptam să ajungem atât de repede în postura asta. Acum putem fi mai relaxaţi. Dacă va vrea Dumnezeu să câştigăm noi campionatul, o să-l câştigăm. Dacă nu, să-l câştige CFR şi cu asta basta. Pe mine mă interesa să ne asigurăm locul doi. Şi Dinamo se implică în lupta pentru locul doi, dar sunt la 7 puncte şi avem şi meciul direct cu ei, deci e foarte greu", a spus Becali.

Oficialul stelist a declarat că i-a plăcut evoluţia echipei în meciul cu UTA: "Mi-a plăcut cum a jucat Steaua pentru că eu n-am văzut demult o echipă dominată net cum a fost dominat Argeşul în seara asta de Steaua. Adică UTA... Tot meciul am stat în jumătatea lor. Trebuie să ai valoare ca să poţi să domini adversarul, pentru că este totuşi o echipă de primă divizie şi în tur abia am scos un meci egal cu ei".

Becali a menţionat că şansele Stelei la titlu au crescut mult în urma rezultatelor din etapa a XXV-a, când CFR Cluj a pierdut la Poli Iaşi, scor 0-1, şi dat fiind faptul că Steaua are şanse să câştige la masa verde, cu 3-0, derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74 din cauza incidentelor. "Şansele au crescut mai mult. Diferenţa ar fi doar de trei cu 3-0 cu Rapid. Dar nouă, la primul pas greşit şi la prima victorie a CFR-ului, ni s-au spulberat şansele", a punctat Becali.

 

Becali îl introduce din nou pe Dumnezeu pe terenul de joc

Gigi Becali a admis că a avut emoţii foarte mari în timpul meciului cu UTA, câştigat de Steaua după ce la pauză arădenii conduceau cu scorul de 1-0 şi datorită golului marcat în prelungiri de Valentin Badea. "Dumnezeu este în toate. Când au avut ei acea bară am zis nu m-a părăsit Dumnezeu şi le-am spus băieţilor în lojă că dăm gol în prelungiri. Când Habibou a ratat am zis «Doamne, de ce m-ai părăsit?». Dumnezeu a vrut să batem în seara asta. Nu vreau să vorbesc de Rapid, de CFR. Măcar în seara asta, măcar până mâine, când dracu îşi mai bagă coada, vreau să fiu mai curat. Aşa m-a iubit Hristos în seara asta, încât eu trebuie să-i fac pe plac. Mi-a dat semnale. Acea bară a fost mâna lui Hristos", a declarat Becali, făcând referire la o fază din minutul 76, când Hidişan a încercat să-l surprindă pe Zapata cu un şut de la jumătatea terenului, mingea lovind, însă, încheietura barelor.

La plecarea de la stadion, înainte de a da declaraţii, Becali a cântat "Căci cu noi e Dumnezeu", iar apoi a adăugat: "Dacă nu voia Dumnezeu, nu intra mingea în poartă chiar dacă am dominat. Când a ratat Habib, am zis că m-a părăsit Dumnezeu. Am sperat până la final, iar la gol am ştiut că Dumnezeu mă iubeşte".

Becali a precizat că i-a spus atacantului Valentin Badea, autorul golului victoriei din meciul cu UTA, că nu-l va da niciodată afară de la Steaua, în semn de recunoştinţă pentru cele două goluri marcate împotriva formaţiei Standard Liege, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, în sezonul 2006/2007, când Steaua s-a calificat în grupe.

 

Timişoara, înfrângere ruşinoasă cu Mioveniul

Formaţia Poli Ştiinţa Timişoara a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), de echipa Dacia Mioveni, înregistrând astfel prima înfrângere de pe teren propriu din acest sezon şi a doua consecutivă din campionat.

Frăsineanu (Dacia Mioveni) a deschis scorul în minutul 39, printr-un şut de la 15 metri lateral stânga, deviat de timişoreanul Borbely.

În minutul 57, oaspeţii şi-au mărit avantajul, Savu trimiţând mingea în poarta timişorenilor după o nesincronizare între Cânu şi Popa.

Trei minute mai târziu, Dejan Rusici, nou intrat la gazde, a înscris după o centrare de la Martinez.

 

Cârţu vrea ca Mioveniul să fie respectat

Tehnicianul Sorin Cârţu a declarat că probabil în urma acestui rezultat echipa sa este respectată mai mult de adversari.

"Declaraţiile pe care le-au dat (timişorenii) înainte de meci cred că au fost puţin deplasate. Trebuie mai mult respect pentru fotbal şi pentru echipa adversă. Cred că după meciul ăsta ne respectă mai mult. Ziceau că ne spulberă, că mamă am trimis antitero prin teren, am crezut că sunt grenade pe acolo şi să nu călcăm că vom fi spulberaţi", a spus Cârţu.

Tehnicianul formaţiei Poli Ştiinţa Timişoara, Dusan Uhrin jr., a declarat că fundaşul Gabriel Cânu a oferit un gol adversarilor, făcând referire la a doua reuşită a oaspeţilor. "Am făcut două greşeli mari care ne-au costat jocul, altfel am jucat foarte activ, dar trebuie să dăm şi goluri. În mod sigur nu ne dorim să mai facem greşeli, însă n-am putea spune că nu s-a respectat tactica de joc. Faptul că nu am reuşit să înscriem din toate fazele nu are legătură cu problemele de comunicare. Cânu şi Popa vorbesc aceeaşi limbă. Trebuie să revăd meciul pentru a vedea greşelile individuale, dar pot să spun de acum că Gabriel Cânu a oferit un gol adversarilor", a spus Uhrin.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 25 17 5 3 41 - 18 56 (+17)
2. Steaua Bucureşti 24 15 5 4 28 - 14 50 (+11)
3. Dinamo Bucureşti 25 13 7 5 39 - 23 46 (+10)
4. Rapid Bucureşti 24 13 6 5 35 - 19 45 (+12)
5. Poli Ştiinţa Timişoara 25 3 6 6 44 - 33 45 (+9)
6. Unirea Urziceni 24 12 8 4 29 - 17 44 (+5)
7. FC Vaslui 25 10 10 5 37 - 23 40 (+4)
8. Gloria Bistriţa 25 9 7 9 27 - 31 34 (-2)
9. Oţelul Galaţi 25 10 3 12 33 - 41 33 (-3)
10. Universitatea Craiova 25 9 4 12 27 -33 31 (-8)
11. Poli Iaşi 25 8 6 11 27 - 31 30 (-9)
12. Dacia Mioveni 25 7 7 11 22 - 30 28 (-8)
13. Gloria Buzău 25 7 5 13 24 - 42 26 (-13)
14. Farul Constanţa 24 5 8 11 14 - 26 23 (-13)
15. Pandurii Târgu Jiu 24 5 6 13 24 - 33 21 (-18)
16. Ceahlăul Piatra Neamţ 24 6 3 15 20 - 31 21 (-15)
17. UT Arad 25 4 7 14 20 - 33 19 (-17)
18. Universitatea Cluj 25 2 11 12 26 - 39 17 (-19).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, încă un pas spre prima poziţie.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Steaua, încă un pas spre prima poziţie4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei