Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua învinge chinuit Urziceniul şi se apropie de lider

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Unirea Urziceni şi a urcat pe locul doi în ierarhia Ligii I, cu 47 de puncte, şase mai puţine decât liderul CFR Cluj şi două mai multe decât următoarele clasate, Rapid şi Poli Ştiinţa Timişoara.

În minutul 45, Dayro Moreno a trimis mingea cu capul în plasă, însă după ce de la margine se semnalizase ofsaid.

Fotbaliştii Unirii Urziceni au solicitat un penalti în minutul 53, la o fază la care fundaşul stelist Pawel Golanski a jucat mingea cu mâna în propriul careu.

Steaua a marcat golul victoriei în minutul 83, prin Habib Habibou, aflat la prima sa reuşită de la transferul la gruparea din Bulevardul Ghencea. Mendoza a executat o lovitură liberă de la peste 25 de metri, Dică a reluat cu capul din 5 metri, Stelea a respins în faţă, însă numai până la Habibou, care a înscris de lângă Galamaz. Habibou şi-a scos tricoul pentru a sărbători şi a fost avertizat.

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, fost jucător al Stelei, a fost huiduit de galeria "roş-albaştrilor", care a scandat numele preşedintelui clubului ialomiţean, Mihai Stoica, fost manager general al FC Steaua. Stoica a salutat galeria şi a fost aplaudat de tot stadionul, iar apoi a urcat în lojă pentru a urmări primul meci ca adversar pe stadionul Steaua de la plecarea sa de la gruparea din Bulevardul Ghencea.

 

Lăcătuş: „A fost etapa Stelei”

Tehnicianul Marius Lăcătuş a declarat că aceasta a fost etapa Stelei, deoarece echipa bucureşteană a ştiut să profite de faptul că rivalele din campionat, CFR Cluj, Rapid şi Dinamo au obţinut doar remize.

"Azi parcă am avut o stare de moleşeală, parcă n-a fost jocul dorit, ca posesie şi progresie. S-au greşit foarte multe pase, am fost statici, iar cei care au fost la balon n-au avut soluţii. În asemenea situaţii e simplu pentru adversari să aglomereze jumătatea lor, iar dacă vom continua cu mingi lungi la bătaie fără o construcţie bună ne vom chinui în continuare. A fost etapa Stelei, spre deosebire de alte dăţi am ştiut să profităm", a spus Lăcătuş.

Tehnicianul consideră că per ansamblu victoria steliştilor este meritată. "Victoria ne aduce pe locul doi şi ne menţine în lupta pentru titlu. E bine că am ştiut să profităm de paşii greşiţi ai adversarilor. Avem nevoie de continuitate pentru a avea linişte şi rezultate", a menţionat el.

Lăcătuş s-a adresat reprezentanţilor presei spunând: "Vă văd cam trişti, tăcuţi, cred că vă pare rău că a ajuns Steaua unde a ajuns", a glumit el.

 

Lăcătuş nu crede că meciul cu Rapid e un derbi

Lăcătuş nu consideră meciul cu Rapid, din etapa a XXIV-a a Ligii I, un derbi: "Pentru mine meciul cu Rapid nu e un derbi, poate doar de clasament. Dacă îl demit eu pe Rednic? Doamne fereşte! Până acum eu aveam sabia deasupra capului, scaunul se clătina. S-a mutat presiunea. Sunt prieten cu cei cu care am jucat, nu mi-aş dori să fiu în pielea cuiva aflat într-o situaţie defavorabilă. Îmi doresc victoria, dar nu cred că aceasta poate duce direct la demiterea lui Rednic. E antrenorul campion deocamdată".

Marius Lăcătuş crede că Poli Ştiinţa Timişoara poate emite pretenţii la Liga Campionilor. "Eu m-am gândit la toate, când toată lumea vorbea numai de Steaua şi CFR, eu am vorbit şi de Unirea, Poli, Rapid şi Dinamo. După cum joacă Timişoara, e un adversar care poate emite pretenţii la Liga Campionilor", a menţionat antrenorul.

 

Dan Petrescu crede că un egal era mult mai echitabil

Antrenorul Dan Petrescu a declarat că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil.

"Când pierzi în minutul 85 e normal să fii supărat şi îngrijorat. Mă aşteptam să rezistăm mai bine pe final, iar la loviturile libere ale Stelei să-i anihilăm. Am fost la maximum 70 la sută din capacitate şi nu-mi explic de ce. Poate atmosfera cu care nu sunt obişnuiţi, presiunea i-a făcut să se sperie, chiar dacă am încercat să-i conving că nu au nimic de pierdut. Dacă la 0-0 primeam ce trebuia şi marcam primii, altul era rezultatul. Unirea e un club prea mic, un orăşel, un sat, ar fi culmea să primim noi ceva. Sper să primim şi noi ceva odată. Steaua are jucători extraordinari, iar la fazele fixe e cea mai bună echipă din ţară, Mendoza şi Dică bat excelent. Cred că un egal era echitabil, îi doresc baftă lui Lăcătuş şi mi-aş dori ca Steaua să ajungă mai sus ca toate celelalte echipe", a declarat tehnicianul Unirii.

În opinia acestuia, publicul a fost al 12-lea jucător al Stelei: "Mi-aş dori şi eu asemenea suporteri. Nu cred că e o criză a echipelor mari, celelalte echipe s-au întărit şi au alte obiective. În trecut, trei echipe mergeau în Europa, două retrogradau iar pe celelalte nu le interesa. Acum e bătaie generală, toată lumea vrea ceva. Criză e la conducători, peste tot sunt certuri, nu e linişte, astea sunt probleme mari, nu echipele în sine".

 

Dan Petrescu nu se aştepta să fie huiduit în Ghencea

Dan Petrescu a subliniat că nu se aştepta să fie huiduit pe stadionul din Bulevardul Ghencea. "E un sentiment foarte ciudat, am crescut aici, am fost căpitan şi golgheter aici, am jucat patru calificări cu echipa naţională aici şi un mă aşteptam să fiu înjurat şi huiduit ca azi, dar viaţa merge înainte. În România valorile nu sunt apreciate, dacă merg la Londra toată lumea mă aplaudă, iar aici mă înjură. Dacă faci bine în România eşti înjurat. Sunt foarte trist, dar accept situaţia. Mihai Stoica merită aplaudat. Sper să fie tot timpul primit aşa. Eu asta am meritat, asta am avut", a comentat Petrescu.

 

Gigi Becali cu privirile spre CFR Cluj

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că nu se teme de confruntarea cu Rapid, din runda următoare. "Nu am teamă prea mare de Rapid. Mai mult cred în Farul la CFR, decât în Iaşi, pentru că etapa următoare nu joacă Fabbiani", a spus Becali.

"M-a obosit emoţia, nici măcar nu mai pot să fiu fericit. Şi noi şi ei am avut un 11 metri. Am fost clar peste ei, am avut ocazii, i-am dominat, e victorie meritată. Steaua e o echipă valoroasă, dar mai trebuie sudate relaţiile de joc. În trei, patru etape se va rezolva", a punctat finanţatorul stelist.

Becali a precizat că CFR Cluj se teme de Steaua pentru că diferenţa de puncte s-a micşorat şi a adăugat că are informaţii că ardelenii ar fi promis Unirii Urziceni un bonus dacă i-ar fi învins pe "roş-albaştri". "Normal că se teme CFR, tragem la titlu. E strategia lor să ne acuze. Am spus şi eu despre ei, acum spun şi ei, ce-o vrea Dumnezeu. Au şase puncte avans şi în continuare ce vrea Dumnezeu. Noi nu avem voie să mai facem paşi greşiţi, dacă facem, la revedere. Ei îşi mai permit să facă 2-3 paşi greşiţi. Dacă i-a stimulat ce? Le-a dat vreun ban? Am câştigat noi. Am auzit şi eu. N-a vrut Unirea banii. A zis Dumitru Bucşaru: «nu-mi trebuie bani, jucăm pentru noi»", a comentat, ironic, Gigi Becali, care într-o emisiune televizată afirmase că suma pe care CFR ar fi urmat să o ofere Unirii Urziceni pentru o victorie cu Steaua ar fi fost de 300.000 de euro. "Acum Urziceniul a avut 300.000 de la ei ca să încurce Steaua, aşa am eu informaţii", a spus Becali la Fanatik Show.

După ce a acordat declaraţii la finalul partidei, Gigi Becali a fost la un pas să fie trântit de un reporter care s-a împiedicat şi i-a spus acestuia, în glumă: "Ho, nebunule, zici după aia că eu te accidentez. Vine DNA-ul, ajung la parchet".

 

Becali vrea ca Steaua să ajungă lider în două etape

Într-o intervenţie la Sport.ro, Gigi Becali a declarat că speră ca Steaua să ajungă lider în Liga I peste două etape. "Să bată Farul şi Iaşiul pe Cluj şi noi pe Rapid şi UTA şi se poate să ajungem pe locul întâi duminică, cu ajutorul forţei divine. Nu mi-e teamă de Rapid, ci doar de CFR, care e în faţa mea. Ce e în spate nu mă interesează. Va fi mai uşor meciul cu Rapid decât ăsta cu Urziceni. Nu vreau să subestimez echipa Rapid, dar cred că va fi mai uşor", a spus Becali.

Într-o intervenţie într-o altă emisiune televizată, Gigi Becali a declarat că diferenţa faţă de CFR Cluj, care a ajuns după etapa a XXIII-a la şase puncte, este încă foarte mare. "Sunt foarte multe şase puncte pentru că nici noi nu suntem o echipă de o valoare net superioară celorlalte. Un singur pas greşit şi putem să ne luăm gândul de la titlu. Ca să putem să sperăm trebuie să facem paşi înainte. Anul trecut (n.r. - când CFR avea un avans de opt puncte, cu opt etape înainte de finalul campionatului) era un alt CFR şi a fost altceva. Am spus atunci că doar printr-o minune îi putem ajunge şi s-a întâmplat minunea. Acum CFR e mai puternică", a spus Becali, la Fanatik Show.

Finanţatorul stelist a atacat din nou gruparea CFR Cluj. "Steaua e Albă ca zăpada, e simbolul României. Până acum cea mai ajutată echipă a fost CFR, dar acum arbitrii s-au cam prins. O să-i pârlească până le sar fulgii, ca să se facă echilibru pentru ce au fost avantajaţi în tur. Mai multe aranjamente au făcut ei şi cu arbitrajul, şi cu jucătorii. Să nu se aştepte ei că fac ungurii ce vor în ţara românească. Nu-i lasă Dumnezeu. E postul Paştelui ortodox, Paştele ortodox e al românilor. Dumnezeu ţine cu neamurile, Steaua e simbolul României şi nu poate să fie batjocorită de o echipă ungurească", a afirmat Becali.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 23 16 5 2 39 - 16 53 (+17)
2. Steaua Bucureşti 23 14 5 4 26 - 13 47 (+11)
3. Rapid Bucureşti 23 13 6 4 35 - 18 45 (+12)
4. Poli Ştiinţa Timişoara 23 13 6 4 43 - 28 45 (+12)
5. Unirea Urziceni 23 11 8 4 27 - 17 41 (+5)
6. Dinamo Bucureşti 23 11 7 5 35 - 21 40 (+7)
7. FC Vaslui 23 9 10 4 33 - 21 37 (+4)
8. Gloria Bistriţa 23 8 7 8 25 - 29 31 (-2)
9. Oţelul Galaţi 23 9 3 11 31 - 40 30 (-3)
10. Poli Iaşi 23 7 6 10 25 - 29 27 (-9)
11. Universitatea Craiova 23 7 4 12 24 -32 25 (-11)
12. Farul Constanţa 23 5 8 10 13 - 24 23 (-13)
13. Gloria Buzău 23 6 5 12 23 - 40 23 (-13)
14. Dacia Mioveni 23 5 7 11 19 - 29 22 (-11)
15. Ceahlăul Piatra Neamţ 23 6 3 14 20 - 30 21 (-15)
16. UT Arad 23 4 7 12 19 - 30 19 (-14)
17. Pandurii Târgu Jiu 23 4 6 13 23 - 33 18 (-18)
18. Universitatea Cluj 23 2 11 10 25 - 35 17 (-16).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua învinge chinuit Urziceniul şi se apropie de lider.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua învinge chinuit Urziceniul şi se apropie de lider0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte