Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2016 - Anul XXI, nr. 300 (6413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rugby

Seniorii de la CSM Suceava au avut un tur de campionat peste aşteptări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2016 a fost pentru echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava unul foarte bun, mai ales în a doua parte, când elevii antrenorului Constantin Vlad au avut o evoluţie peste aşteptări în campionat. În acest an, Federaţia Română de Rugby a schimbat sistemul de desfăşurare al campionatului în eşalonul secund, Divizia Naţională, revenind la vechiul sistem cu turul de campionat în toamnă şi returul în primăvară-vară. Din această cauză s-a creat o pauză destul de mare, de pe 23 aprilie şi până la începutul lunii octombrie, când a debutat noul sezon. În primăvară, echipa suceveană a participat în Cupa României, competiţie ce a fost schimbată într-un sistem cu grupe şi tur-retur. Competiţia a fost una foarte utilă pentru suceveni, deoarece au putut să promoveze mulţi tineri jucători de la cele trei centre de juniori din judeţ, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului şi din pepiniera proprie, de la CSM Suceava, o parte din ei crescând foarte mult cu ajutorul experienţei acumulate, fapt ce le-a permis chiar titularizarea în noul campionat.

 

Sucevenii au reuşit cinci victorii în şapte meciuri disputate în turul de campionat

Bugetul redus nu le-a permis sucevenilor să facă o pregătire aşa cum şi-ar fi dorit în acest an şi aici ne referim în principal la un stagiu de pregătire centralizată şi la meciuri de pregătire în care să-şi vadă noii jucători şi să lucreze la omogenizarea echipei şi a relaţiilor de joc. În ciuda acestor inconveniente, echipa s-a autodepăşit în turul de campionat al Diviziei Naţionale, fiind surpriza plăcută a competiţiei, cu cinci victorii din şapte meciuri disputate. Echipa antrenată de Constantin Vlad a început sezonul cu stângul, cu un eşec la Bârlad, 17 – 40, 10 – 26 la pauză, într-un meci în care tehnicianul sucevean nu ştia prea multe despre noii veniţi. A urmat o nouă deplasare, la Cluj, dar şi prima victorie, 36 – 22, la capătul unui meci în care CSM-ul a început mai modest, dar pe parcurs a revenit şi s-a impus. Primul meci în faţa propriilor spectatori în campionat avea să aducă o victorie frumoasă pentru echipa locală, care a produs surpriza şi a învins Stejarul Buzău, 19 – 12, o echipă cu un buget mult mai mare şi jucători consacraţi. CSM-ul a amânat o etapă şi a mers la tradiţionalul turneu internaţional de rugby în 7 de la Chişinău, unde a câştigat patru din cinci meciuri şi a ocupat locul secund din opt echipe.

„Din păcate nu am putut să ne pregătim cum trebuie în acest an, dar echipa a punctat foarte bine la capitolul dăruire, şi asta s-a văzut în teren. Nu am făcut meciuri de pregătire, iar la meciul cu Bârlad nu prea ştiam ce poate fiecare din jucătorii noi promovaţi în acest an. Turneul de la Chişinău ne-a prins foarte bine la capitolul pregătire, mai ales pentru jucătorii liniei de trei sferturi, care mai apoi au crescut în joc. Cu Buzăul a fost o victorie frumoasă, în faţa unei echipe puternice care a investit mult în pregătire şi lot”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

 

Suceava a învins liderul la zi, Ştiinţa Petroşani

La finalul lunii octombrie, CSM Suceava a produs o nouă surpriză, învingând în faţa propriilor suporteri Ştiinţa Petroşani, o echipă ce avea patru victorii consecutive, scor 30 – 20. Suceava a continuat forma bună şi-n următoarea etapă, când a câştigat din nou în faţa propriilor susţinători, 29 – 18 cu RCM Galaţi. Oaspeţii au condus cu 15 – 5, dar CSM-ul a revenit şi a bifat a patra victorie din sezon. În ultimul meci, sucevenii au obţinut cea mai categorică victorie, 50 – 15 la Arad, într-o confruntare în care ambele compartimente au funcţionat aproape perfect.

„În meciul cu Galaţi am greşit atunci când am trimis în teren jucători tineri, fără experienţă prea mare, dar după ce au intrat titularii de drept situaţia s-a schimbat şi am câştigat cu bonus. Am încheiat la Arad cu o victorie în care pur şi simplu nu am mai recunoscut echipa. În acest tur de campionat punctul nostru forte a fost din nou grămada, mai ales în grămezi ordonate, spontane şi moluri, cu care ne-am dominat şi presat adversarii, făcându-i să comită infracţiuni de joc, dovadă fiind şi numărul mare de eseuri de penalizare. Echipa a fost condusă în teren foarte bine de căpitanul Octavian Scolobiuc, care alături de cei tineri, mai ales că jucătorii cu experienţă precum Marcel Creţuleac, Ştefăniţă Rusu, Croitoru, Preutescu, Nichiforiuc au avut o atitudine foarte bună în teren şi o dorinţă mare de victorie. Din păcate, de mai mulţi ani suferim în margini, acolo unde ne-ar trebui unul sau doi prinzători de talie mare. Mai mult, linia de trei sferturi a suferit în apărare, mai ales în meciurile pierdute, unde am primit uşor eseuri, iar aici ne-ar trebui un jucător specializat pe postul de uvertură, o poziţie foarte importantă în angrenajul echipei. Cert este că echipa a făcut un tur foarte bun, chiar neaşteptat, iar jucătorii s-au autodepăşit în teren, dând dovadă de o dăruire exemplară”, a explicat antrenorul sucevean.

 

Echipa a pierdut în acest an 13 jucători

Nefiind profesionişti, sucevenii nu au cum să ţină jucătorii la echipă, şi asta în principal din cauza banilor. Majoritatea jucătorilor sunt studenţi sau au un serviciu din care îşi câştigă existenţa, iar de multe ori unii din sportivi sunt nevoiţi să plece la muncă în străinătate sau să renunţe la acest sport din cauza serviciului. Antrenorul Constantin Vlad a fixat majoritatea meciurilor din deplasare duminica, tocmai pentru a avea la dispoziţie un lot cât mai mare, inclusiv jucătorii ce lucrează sâmbăta. De la începutul anului, tehnicianul sucevean a promovat foarte mulţi jucători tineri de la cele trei centre de juniori, doi dintre ei, Andrei Manole şi Andrei Custrin, devenind între timp titulari. La echipă au venit jucători ce erau încă juniori, Ion Covaliu, Florin Zimbru, Vasile Ivanov, Ionuţ Cojoc, Alexandru Ţârdea. Mai mult, la Suceava au revenit şi jucători cu experienţă precum Bogdan Rusu, Ion Toloş, Andrei Drelciuc, iar cel mai mare câştig s-a dovedit venirea lui Dragoş Manole, un jucător experimentat ce a jucat şi la campioana din Baia Mare.

„Ca-n fiecare an echipa a pierdut din păcate mai mulţi jucători, care fie se lasă, fie pleacă cu studiile în alte oraşe sau la muncă în străinătate. Am încercat să promovăm mulţi jucători de la juniorii din judeţ şi o mare parte au confirmat, iar aici vreau să le mulţumesc antrenorilor de la cele trei cluburi, Dumitru Livadariu, Marcel Creţuleac şi Codrin Proprociuc, de la LPS Suceava, Florin Nistor şi Andrei Varvaroi, de la CSŞ Gura Humorului, dar şi colegului meu de la CSM, Vasile Conache. S-au întors şi câţiva jucători experimentaţi, iar cel mai mare câştig pentru echipă a fost Dragoş Manole, cel ce a adus un plus în jocul nostru. Pentru prima dată am avut un jucător de altă naţionalitate, Lahyani Mohamed Amine, un sportiv foarte disciplinat ce este un model la capitolul comportament” , a declarat Constantin Vlad.

 

În 2017, antrenorul Constantin Vlad îşi doreşte ca echipa să continue trendul ascendent

În anul ce urmează, tehnicianul sucevenilor îşi doreşte ca echipa să aibă parte de o pregătire mult mai bună şi-n acelaşi timp să crească de la meci la meci.

„În 2017 ne dorim să avem parte de o pregătire mult mai bună, dar acest lucru depinde în principal de buget. Sper ca echipa să continue pe aceeaşi linie bună şi, de ce nu, să crească. Mulţumim tuturor celor ce au fost şi sunt alături de echipă, Primăriei Suceava, domnului primar Ion Lungu şi consilierilor locali, conducerii CSM Suceava, Asociaţiei Prietenii Rugby-ului din Bucovina, sponsorului nostru, firma AC Mobile, condusă de un fost jucător al echipei, Alin Creţu, dar şi antrenorilor de la juniori şi tuturor profesorilor din judeţ ce promovează acest sport şi descoperă talente la turneele de copii şi juniori pe care le organizează. Tuturor le dorim un an nou fericit, sănătate şi numai bucurii”, a încheiat antrenorul Constantin Vlad.

Din păcate, în acest an doi dintre foştii jucători ai echipei CSM Suceava, ce au fost tot timpul alături de rugby-ul sucevean, au plecat dintre noi mult prea curând, Cătălin Franciuc şi Radu Fodor, ambii fiind din aceeaşi generaţie. 

 

Clasamentul Diviziei Naţionale

1. CS Năvodari                      7          6          0          1          285 – 81          6pb      30pct
2. CS Ştiinţa Petroşani            7          5          0          2          210 – 134        3          23
3. CSM Bucovina Suceava    7          5          0          2          181 – 159        3          23
4. RC Stejarul Buzău             6          4          0          2          100 – 86          2          18
5. Rugby Club Bârlad                        7          3          0          4          189 – 153        4          16
6. CSUAV Arad                     6          2          0          4          89 – 167          1          9
7. RCM Galaţi                        7          1          0          6          91 – 174          4          8
8. CS Mănăştur Cluj               7          1          0          6          83 – 274          0          3
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seniorii de la CSM Suceava au avut un tur de campionat peste aşteptări.
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Seniorii de la CSM Suceava au avut un tur de campionat peste aşteptări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei