Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2016 - Anul XXI, nr. 300 (6413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Steaua, cimitir al tinereţii noastre!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Această uşoară adaptare a titlului poeziei lui George Bacovia, „Liceu, cimitir al tinereţii mele”, se referă atât la suporterii mai tineri ai Stelei, care se văd puşi în situaţia de a fi susţinut şi a fi pus suflet în ceva ce... „azi o vedem şi nu e”, ca să cităm un poet situat şi mai sus în clasament, dar şi fotbaliştilor care mestecă atât de bine clişeele alea gen „Steaua nu se refuză” şi „cine nu şi-ar dori la Steaua?!”. În primul rând îmi cer scuze pentru excesul de ghilimele, iar în al doilea – dacă scoatem Steaua din clişeele de mai sus, nu mai rămâne nimic. Cert e că asistăm în ultimele zile la un adevărat festival de transferuri către echipa lui Becali, acest adevărat malaxor de fotbalişti. Dar fiecare doarme cum îşi aşterne, aşa că respectivii sportivi avizi de glorie şi de bani îşi merită soarta. Mai nou, se vorbeşte şi despre aducerea lui Constantin Budescu, Felipe Texeira şi Junior Morais, ceea ce ar însemna că Becali a rezolvat problema numelui, se poate numi Astra II, fără vreun motiv de confuzie. Să nu cădem însă în păcatul de a comenta transferuri care există deocamdată doar pe hârtie sau în imaginaţia unor ziarişti. Un alt exemplu este Răzvan Marin. N-am avut ocazia să discut despre chestiunea asta cu taică-său, dar la cum îl cunosc pe Petre Marin, acesta va face tot ce depinde de el pentru a-şi feri fiul de influenţa nefastă a lui Gigi Becali. El, Marin sr., a ajuns la echipa pipereanului când era jucător matur, cum e acum Tamaş, deci cu pielea tăbăcită, astfel că a putut să treacă mai uşor peste excesele patronului, însă pentru junele Răzvan lucrurile n-ar sta deloc la fel. După cum n-au stat nici în cazul atâtor altor tineri sau nu chiar atât de tineri. Apoi, poate că patronul şi antrenorul Hagi îşi va vedea şi el interesul propriu, căci a-şi ceda jucătorul cel mai bine cotat rivalei de pe locul doi ar echivala cu tăierea crengii de sub picioare. În cele din urmă, cu adevărat dezirabil este ca, măcar acum, în această perioadă, să fim mai buni. Inclusiv la fotbal, dacă se poate!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, cimitir al tinereţii noastre!.
 Vizualizări articol: 1994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Steaua, cimitir al tinereţii noastre!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei