Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iun 2008 - Anul XIII, nr. 145 (3826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Euro 2008

Turcia şi Rusia au produs surprize în sferturi

Selecţionata Turciei s-a calificat, vineri, în semifinalele Campionatul European, după ce a învins, cu scorul de 4-2 (0-0, 0-0, 1-1), în urma executării loviturilor de departajare, reprezentativa Croaţiei, în sferturile de finală ale competiţiei.

La finalul celor 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1.

Golurile au fost marcate de Ivan Klasnici, în minutul 119, pentru Croaţia, şi Semih Senturk în minutul 120+2, pentru Turcia.

La penaltiuri pentru Turcia au marcat Arda, Semih şi Hamit Altintop.

Pentru Croaţia a înscris Srna şi au ratat Modrici, Rakitici şi Petrici.

În semifinale, Turcia va întâlni selecţionata Germaniei.

La partida disputată cu casa închisă pe stadionul Ernst Happel au asistat 51.428 de spectatori, dintre care peste 25.000 de croaţi şi circa 7.500 de turci.

Echipa Turciei a avut prima ocazie de a înscrie în minutul 4, când fundaşul dreapta Hamit Altintop a şutat de la 25 de metri poziţie centrală, puţin pe lângă poarta lui Pletikosa.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a avut-o, însă, Croaţia, în minutul 19. Luka Modrici a centrat în careu de pe partea dreaptă, Ivica Olici a reluat din cinci metri în bara transversală, de unde balonul a ajuns la Kranjcar, care, cu poarta goală, a trimis cu capul peste, din opt metri.

Replica turcilor a venit în minutul 38 prin Mehmet Topal care, de la 30 de metri, a şutat foarte aproape de poarta lui Pletikosa.

 

Croaţii, prima ocazie a reprizei a doua

Prima ocazie a reprizei a doua a aparţinut croaţilor, Ivica Olici, neputând să-l învingă pe Ruştu. Mai întâi a lobat mingea peste portarul turc, apoi aceasta a ajuns cu noroc tot la el, dar balonul trimis cu o lovitură de cap din spatele liniei de fund a trecut paralel cu poarta.

În minutul 62, Ivica Olici a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În minutul 70, după un "un-doi" cu Olici, Rakitici a trimis balonul peste poartă, de la 14 metri. Croaţia a trecut din nou pe lângă gol în minutul 84, când portarul turc a respins de la vinclu un şut din lovitură liberă al lui Darijo Srna, iar în minutul 89 Ruştu a reţinut în doi timpi un şut de la cinci metri al lui Ivica Olici.

După 90 de minute, scorul a rămas 0-0 şi s-a intrat în prelungiri. Prima ocazie din timpul suplimentar a venit în minutul 95, când un şut din unghi al lui Tuncay Şanli a fost respins de Pletikosa.

Turcii au ratat încă două mari ocazii de gol prin Semih Şenturk, care a şutat peste poartă în minutul 100, şi Tuncay Şanli '102, al cărui şut care s-a scurs în afara terenului foarte aproape de bara din dreapta lui Pletikosa.

După ce a doua repriză de prelungiri a fost una fără mari ocazii de gol, Ivan Klasnici a marcat pentru Croaţia, cu capul, în minutul 119, profitând de o mare greşeală a lui Ruştu, surprins ieşit dintre buturi.

 

Turcia a repetat însă istoria din meciul cu Cehia 

Turcia a repetat însă istoria din meciul cu Cehia, când s-a calificat în sferturi datorită unor goluri marcate pe final de meci, iar Semih Şenturk a marcat cu un şut în vinclu, de la 14 metri, după ce doi fundaşi croaţi nu s-au înţeles la o degajare lungă a lui Ruştu.

La loviturile de departajare pentru Turcia au marcat Arda Turan, Semih Şenturk şi Hamit Altintop. Singurul croat care a înscris la loviturile de departajare a fost Darjio Srna, în timp ce Luka Modrici şi Ivan Rakitici au trims pe lângă poartă, iar şutul lui Mladen Petrici a fost apărat de Ruştu.

Meciul de la Viena, al doilea din sferturile de finală, a fost primul care a avut nevoie de prelungiri şi penaltiuri pentru a se decide câştigătoarea. În afara primului sfert, Portugalia - Germania, scor 2-3, un alt meci, Turcia - Cehia, scor 3-2, în grupa A, ar mai fi putut fi decis după executarea loviturilor de departajare, dacă la finalul celor 90 de minute scorul ar fi fost egal.

Atingerea semifinalelor la Euro-2008 reprezintă cea mai bună performanţă a naţionalei Turciei la Campionatele Europene, precedenta fiind calificarea în sferturi în 2000.

Pe plan internaţional, Turcia a mai câştigat medaliile de bronz la Cupa Mondială din 2002.

Pentru sfertul de finală contra naţionalei Croaţiei, suporterii turci au stat toată noaptea la coadă pentru a-şi procura bilete.

 

Rusia a învins Olanda, scor 3-1, după prelungiri, şi s-a calificat în semifinale la Euro

Reprezentativa Rusiei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal, după ce a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-1 (1-0, 1-1), după prelungiri, selecţionata Olandei, într-un meci din sferturile de finală ale competiţiei, disputat pe stadionul St. Jakob Park, din Basel.

Rusia a deschis scorul prin Pavliucenko '56, iar Van Nistelrooy a restabilit egalitatea în minutul 86.

După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, iar în reprizele de prelungiri Rusia a mai punctat de două ori, prin Torbinski '112 şi Arşavin '116.

Rusia a dominat întâlnirea în prima jumătate de oră, ratând mai multe ocazii de a deschide scorul prin Jirkov, Arşavin şi Kolodin, acesta din urmă încercându-l pe Van der Sar cu şuturi periculoase de la mare distanţă. Olandezii au replicat târziu, prin Van Nistelrooy '37 şi Wesley Sneijder '39, însă şuturile lor au fost respinse de Akinfeev, iar la pauză scorul a rămas 0-0.

 

Van Persie a revitalizat atacul, dar a slăbit apărarea

La reluare, selecţionerul Olandei l-a trimis în teren pe Van Persie, care a revitalizat atacul batav, însă a slăbit defensiva, jucătorul de la Arsenal neajutându-l prea mult pe Boulahrouz pe partea dreaptă. Van Basten a mutat din nou, scoţându-l din teren pe "Canibal" şi introducându-l pe Heitinga. Chiar şi aşa ruşii au devenit din ce în ce mai periculoşi, iar în minutul 55 Arşavin a trimis foarte aproape de poartă dintr-o lovitură liberă de pe stânga.

Serghei Pavliucenko a marcat pentru Rusia în minutul 56. El a trimis mingea în plasă, de la 6 metri, la colţul scurt, după o centrare la prima bară expediată de pe stânga de Arşavin.

În minutul 71, olandezul Ruud van Nistelrooy a obţinut o lovitură liberă de la 17 metri poziţie centrală şi toate speranţele olandezilor de a reveni în joc s-au pus în şutul lui Sneijder. Lovitura a fost executată, însă, de Robin van Persie, care le-a spulberat şutând mult peste poarta lui. Akinfeev. În minutul 80, Sneijder a ratat de puţin ţinta, un şut al său din afara careului trecând foarte aproape de transversală. Începând din minutul 83, olandezii au pus din ce în ce mai multă presiune la poarta lui Akinfeev, iar după numai trei minute, Van Nistelrooy a egalat, înscriind cu capul, după o lovitură liberă acordată la un henţ al lui Pavliucenko şi executată de pe stânga de Sneijder, la colţul lung.

Tabela a continuat să indice scorul de 1-1 şi după încheierea minutelor suplimentare, astfel că s-a intrat în prelungiri.

În minutul 107, ruşii au cerut un penalti la o intervenţie a lui Heitinga la o pătrundere a lui Jirkov, însă nu s-a acordat nimic. Echipa Rusiei a continuat să atace, iar Torbinski a trecut pe lângă o minge centrată în faţa porţii goale, pe care apoi Pavliucenko a trimis-o peste poartă. În schimb, Olanda nu a mai găsit forţa să atace şi să creeze pericol la poarta lui Akinfeev, iar Torbinski a marcat pentru 2-1, în minutul 112. Arşavin a centrat de pe stânga, mingea l-a depăşit pe Van der Sar, iar Torbinski, aflat la colţul lung, a pus piciorul şi a înscris de la nici un metru.

Arşavin a stabilit scorul final al întâlnirii în minutul 116. La un aut de pe dreapta, mingea a ajuns în careu direct la Arşavin, care, nemarcat, a avansat şi a înscris cu un şut în diagonală printre picioarele lui Van der Sar.

Olanda a fost adversara României în grupa C la Euro-2008, din care s-a calificat în sferturi împreună cu Italia.

În semifinale, Rusia va întâlni, la 26 iunie, câştigătoarea partidei Spania - Italia, ultima din sferturile de finală, ce va avea loc, duminică, la ora 21.45, la Viena.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turcia şi Rusia au produs surprize în sferturi.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turcia şi Rusia au produs surprize în sferturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei