Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2014 - Anul XIX, nr. 186 (5695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Focar extins

40 de copii s-au îmbolnăvit de hepatită A în zona Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul copiilor afectaţi de hepatită A în zona Rădăuţi a ajuns la 40, arată ultimul bilanţ întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi dat publicităţii de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu. Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa, în cursul săptămânii trecute au fost semnalate şapte îmbolnăviri noi în rândul copiilor, câte două la Marginea şi Horodnic de Sus şi trei la Arbore, toţi pacienţii fiind internaţi.

În total, până la această oră, focarul de hepatită A din zona Rădăuţi numără 15 cazuri la Marginea, 12 la Horodnic de Sus şi 13 la Arbore, bolnavii având vârste între 3 şi 15 ani. În momentul de faţă, în spital se mai află 14 dintre cei 40 de copii incluşi în focarul de hepatită A care a izbucnit în zona Rădăuţi la finele lunii iunie.

Pentru a limita numărul de cazuri din cele trei localităţi afectate, specialiştii DSP Suceava au administrat deocamdată 142 de doze de vaccin antihepatitic de tip A la persoanele care au venit în contact cu pacienţii.

 

Fântâni cu apă contaminată în cele trei localităţi afectate de hepatită A

De asemenea, au fost distribuite substanţe clorigene şi s-a efectuat dezinfecţia a şase fântâni, după ce probele de apă recoltate din aceste surse au ieşit necorespunzătoare atât chimic, cât şi bacteriologic. La un nou control pe această linie, efectuat săptămâna trecută, autorităţile au constatat însă că apa din fântânile respective continuă să fie contaminată. În aceste condiţii, s-a suplimentat cantitatea de substanţe clorigene şi s-a dispus o altă dezinfecţie.

Adrian Popescu a avertizat ieri că deşi focarul din zona Rădăuţi a izbucnit din cauza lipsei de igienă, apa necorespunzătoare poate fi un factor suplimentar de risc şi a recomandat populaţiei să-şi ia măsuri de precauţie.

Hepatita A, supranumită şi boala mâinilor murdare, este o infecție a ficatului extrem de contagioasă, provocată de virusul hepatitic A, care alterează capacitatea ficatului de a funcţiona. Virusul hepatitei A se poate transmite prin alimente, în special fructe şi legume crude care nu au fost bine spălate înainte de consum, prin apă contaminată sau prin contactul direct cu persoanele bolnave, chiar dacă sunt asimptomatice.

Cea mai bună metodǎ de prevenire a hepatitei A este vaccinarea. Alte măsuri de prevenire a bolii se bazează pe respectarea igienei (spălarea mâinilor înainte de masă şi după folosirea toaletei), folosirea apei de băut numai din reţeaua controlată sau din fântâni igienice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40 de copii s-au îmbolnăvit de hepatită A în zona Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
40 de copii s-au îmbolnăvit de hepatită A în zona Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei