Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2014 - Anul XIX, nr. 186 (5695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tsonga uimeşte lumea tenisului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum câţiva ani l-am văzut pe Tsonga într-o formă maximală, aşa mi s-a părut la momentul respectiv. Francezul făcea instrucţie cu un Nadal aflat atunci la apogeul carierei. Nu a fost începutul vreunei perioade de dominaţie, ci doar o perioadă izolată. Tsonga a mai făcut isprăvi mirabile, una din ele fiind întoarcerea scorului cu Federer, la Wimbledon, de la 0-2 la seturi, cu un triplu 6-4! Ei bine, după o lungă perioadă în care n-a strălucit absolut deloc, ba chiar părea să se îndrepte spre o plafonare relativ timpurie, la 29 de ani, iată-l pe Tsonga izbutind să câştige entuziasmant un turneu de Masters, eliminând pe parcurs nu mai puţin de trei componenţi ai grupului care se cheamă Big Four. Ceea ce, în mod normal, nu putea fi decât la îndemâna celui de-al patrulea component! Cum Nadal era absent la Toronto, Tsonga i-a luat la rând pe Djokovic (sârbul n-a mişcat, 2-6, 2-6!), Murray (în trei seturi) şi Federer (în finală, 5-7, 6-7). Iar dacă mai adăugăm că în drumul francezului s-a mai aflat şi Dimitrov, expediat şi el cu 4-6, 3-6, avem imaginea perfectă a unei săptămâni perfecte. Oricine a urmărit turneul a fost uimit de felul în care a servit francezul, constant în forţă, şi cu primul, şi cu al doilea. Aşa a fost posibil, de exemplu, ca Federer să nu-şi procure nici măcar o minge de break un meci întreg! Nu am acces la o astfel de statistică, dar aş fi curios să ştiu când i s-a mai întâmplat aşa ceva campionului elveţian.

Urmează turneul de la Cincinnati, tot fără Nadal, dar care pentru noi este interesant prin reintrarea Simonei Halep în circuit, pentru prima oară din postura de loc 2 WTA. Jumătatea sa de tablou nu este deloc comodă, dar nici aşteptările n-ar trebui să fie prea mari la debutul pe hard. Din 2004, de când a fost reluat acest turneu şi la feminin, doar Kim Clijters a reuşit dubla Cincinatti – US Open, în 2010. Şi, ca element picant, Serena Williams n-a câştigat niciodată aici, anul trecut pierzând singura sa finală în faţa Azarenkăi. Fiind, deci, aproape imposibil de performat în ambele turnee, rezonabil pentru Simona ar fi să se familiarizeze cu suprafaţa pentru a ataca frontal la Open.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tsonga uimeşte lumea tenisului.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tsonga uimeşte lumea tenisului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei