Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2014 - Anul XIX, nr. 186 (5695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Senzaţional: am salvat de la moarte sigură un copil sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, pe la orele prânzului, îmi făceam liniştit siesta, citind un roman porcos de-al lui Nick Cave, ţicnitul fost iubit al lui Kylie Minogue. Din porcăriile sexuale ale amantului lui Kylie, m-a extras soneria telefonului. N-am vrut să răspund iniţial, dar era vorba de un să-i zicem prieten, care mă suna foarte rar, fiind un ins interiorizat, căruia nu-i ştii nici voia, nici nevoia.

Omul m-a rugat, cu o voce sincopată, să-l reped de urgenţă până la Iaşi, unde fiul său trebuia să ajungă neapărat. Fiindcă era prima oară când apela la serviciile mele automobilistice, am simţit că e vorba de ceva deosebit de grav. El mi-a confirmat:

- Da, e o chestiune de viaţă şi de moarte.

20 de minute a durat până să arunc două ţoale pe mine şi să ajung la uşa prietenului. În acest scurt interval de timp, cu dinamica pe care doar gândurile tragice o pot avea, mi l-am imaginat pe copilul lui de zece ani în cele mai triste ipostaze. Probabil că păţise un accident grav şi era nevoie de o intervenţie chirurgicală, iar ambulanţele sucevene, mocăite cum le ştim, nu puteau salva viaţa băiatului. Căci era o chestiune de viaţă şi de moarte, nu?

Spre surprinderea mea, băiatul a venit nu cărat cu o pătură sau purtat pe braţe, ci pe propriile picioare. Era chiar vioi, deşi tras la faţă, ceea ce putea să trădeze că este măcinat de o cumplită febră.

S-au urcat pe bancheta din spate şi, până la Fălticeni, nu a scos nimeni o vorbuliţă. Abia acolo am aflat natura urgenţei. Fiul se dăduse cu curul de pământ, pentru a-şi convinge tatăl să-l ducă la Iaşi. Motivul? Trebuia să-l vadă în carne şi oase pe marele Mutu, care avea meci împotriva echipei din Iaşi.

Câteva minute bune, nu am mai scos eu un cuvânt. Pentru asta am renunţat la lectura romanului „Moartea lui Bunny Munro”, scris de obsedatul fost iubit al lui Kylie Minogue? Pentru ca un plod să-l vadă pe drogatul Mutu, pe romul ăla dezaxat, iubitor de manele şi cafteli, trântitor de meciuri? Aşa modele are tânăra generaţie din România?

I-am dus pe amândoi la stadion, dar nu i-am aşteptat la întoarcere. Halal zile am ajuns: să transport de urgenţă un pacient, care are nevoie de un tratament cu medicamentul Mutu.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senzaţional: am salvat de la moarte sigură un copil sucevean.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Senzaţional: am salvat de la moarte sigură un copil sucevean5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei