Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2014 - Anul XIX, nr. 186 (5695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chichiţe legislative

Prinderea câinilor vagabonzi din Suceava, la un pas de a fi blocată din nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blocarea oricărei licitaţii, prin chichiţe legislative, a devenit o adevărată regulă în România. De această practică tot mai des întâlnită nu a scăpat nici desemnarea unui operator privat de prindere a câinilor fără stăpân de pe străzile Sucevei.

Deşi luni comisia de analizare a ofertelor depuse s-a întrunit pentru a desemna un câştigător care să se asocieze cu municipalitatea suceveană şi să prindă, contra cost, câinii de pe străzi, operaţiunea a fost blocată, chiar înainte de semnarea contractului.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că procedura de asociere cu un operator privat a fost suspendată temporar, până la luarea unei decizii de către Consiliul Local Suceava, care se va întruni mâine într-o şedinţă extraordinară.

„Operaţiunea de prindere a câinilor fără stăpân bate pasul pe loc, mai ales după ce am primit o adresă oficială din partea Asociaţiei <Alianţa pentru combaterea abuzurilor>, cu sediul în Braşov. Iniţial am crezut că este vorba de o asociaţie de protecţie a drepturilor oamenilor muşcaţi de câini, dar nici vorbă de aşa ceva. Din contră, este vorba de o asociaţie de protecţie a animalelor, care ne recomandă cu tărie să nu cumva să delegăm acest serviciu unui operator extern, pentru că ar exista prevederi legale prin care doar autoritatea publică locală sau un ONG care se ocupă de aşa ceva are dreptul să îi captureze. Mai mult, suntem avertizaţi că, în caz de continuare a procedurilor de atribuire a prinderii câinilor unui operator privat, vom fi atacaţi în instanţă, existând precedente în care li s-a dat câştig de cauză”, a explicat Ovidiu Doroftei.

Viceprimarul sucevean a spus că, din păcate, autoritatea publică locală şi-a dovedit limitele de competenţă în acest domeniu, iar ONG-urile nu se înghesuie să presteze această activitate.

Acesta a făcut referire la faptul că, pe lângă personalul redus pe care primăria îl are în cadrul serviciului de ecarisaj, nu există decât un autoturism dotat cu cele necesare capturării patrupedelor de pe străzi, cea mai mare problemă o reprezintă procurarea substanţelor tranchilizante, care nu pot fi achiziţionate decât de un cabinet veterinar, nu şi de autoritatea publică locală.

În funcţie de decizia care va fi luată joi de Consiliul Local Suceava, strategia de gestionare a câinilor vagabonzi ar putea fi schimbată.

Dar asta ar însemna noi întârzieri ale operaţiunii cerute de tot mai mulţi suceveni, de strângere a câinilor de pe străzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinderea câinilor vagabonzi din Suceava, la un pas de a fi blocată din nou.
 Vizualizări articol: 2032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Prinderea câinilor vagabonzi din Suceava, la un pas de a fi blocată din nou3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 aug 2014, 11:06:32
stie cineva ce otrava rezolva treaba fara prea multa suferinta?
1.1  RE: Comentariu trimis de
(13 aug 2014, 11:27:11
nu prea se merita.. riscul e prea mare pentru niste caini..
mai bine ii lasam poate musca fiul unui smecher sau se intampla o nenorocire.. si atunci se face ceva .. daca nu o pateste un smecher..atunci totul ramane la fel..
vezi anii trecuti cand nepotul unui smecher a murit de la droguri.. si au fost inchise toate magazinele de vise..din oras..
asta e cam singura alternativa..
Ma mir ca atatia destepti din primarie.. nu stiau de legislatia in vigoare .. si o tot lungesc.
2.   Maidanezi trimis de
(13 aug 2014, 11:29:40
Mai aveti curajul sa iesti in presa sa tot prostiti locuitorii acestui oras cu asemenea prostii? Aveti vreo doi ani de zile de cand prostiti lumea ca peste o saptamana, o luna si tot asa au trecut atatia ani de zile de cand autoritatile locale ne duc cu zaharelul. Mergeti sau interesativa si o sa convingeti ca in alte localitati din Romania nu mai sunt caini pe strazi ca la Suceava. Problema se poate rezolva fr. usor: "Anunt local in presa ca Primaria achizitioneaza caini comunitari contra cost cu valori cuprinse intre 30-50 lei la puctul de colectare "X" si o sa vedeti ce rapid se rezolva problema.
2.1  RE: Maidanezi trimis de
(13 aug 2014, 12:04:32
Asta e o idee care s-a mai vehiculat prin comentarii si pe care am sustinut-o 100%. Numai ca asa nu mai pica nicio spaga.
3.   Primarie impotenta trimis de
(13 aug 2014, 13:28:21
Cand spun impotenta ma refer strict in domeniul licitatiilor.Dupa ce au trantit licitatia pentru salubrizarea orasului(firma Rosal functioneaza in virtutea unei prelungiri incerte si instabile,nu este titulara 100%,iar curatenia este tot incerta),au trantit licitatia petru agentul de termoficare,acum urmeaza cea pentru prinderea cainilor vagabonzi.Daca tot are primaria o dubita si personal redus,sa inceapa cu ce au,dar sa inceapa.Si se poate vinde masina primariei VW Touareg în valoare de cel puţin 40.000 de euro.Cu banii luati pe ea se pot cumpara cateva dubite la mana a doua.Iar pentru substantele tranchilizante poti sa faci un contract de colaborare cu un cabinet veterinar.
4.   Primarie impotenta trimis de
(13 aug 2014, 14:08:25
*În Statele Unite ale Americii, orice câine găsit pe stradă şi care nu este revendicat de nimeni timp de trei zile, chiar dacă teoretic are un stăpân pentru că are la gât un element de identificare, este eutanasiat.Aproximativ 3 – 4 milioane de câini şi pisici sunt eutanasiaţi în adăposturile din SUA, în fiecare an.De asemenea, în cele mai multe state este permisă împuşcarea oricărui câine care intră pe o proprietate personală.
*Marea Britanie :Câinii maidanezi care sunt găsiţi totuşi pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă în şapte zile nu sunt revendicaţi, sunt fie daţi spre adopţie, fie eutanasiaţi.
*În Irlanda, câinii maidanezi sunt adăpostiţi şi eutanasiaţi în cazul în care proprietarii nu îi revendică în termen de 5 zile. În plus, în cazul în care un propietar nu îşi supraveghează câinele corespunzător, primeşte pe loc o amendă.
*În Franţa, atât câinii, cât şi pisicile care sunt găsite pe străzi sunt adăpostite timp de 8 zile, iar dacă nimeni nu le revendică, sunt eutanasiate. Mai mult decât atât, legislaţia din unele zone permite chiar împuşcarea acestora. Estimările neoficiale arată că, în fiecare an, în Franţa, sunt ucişi între 50.000 şi 500.000 de câini.
5.   Primarie impotenta trimis de
(13 aug 2014, 14:19:30
Tu le spui că omeni au fost desfiguraţi de haite de câini, câţiva chiar au fost ucişi, ei îţi spun că a fost UN ACCIDENT, poate două. Tu le spui că mii sunt muşcaţi anual, ei îţi răspund că e după sufletul omului… n-au ştiut să se poarte cu animelele. Tu le spui că banii cu care ar fi ţinuţi în adăpoturi pe perioade nedeterminate câinii, pot fi folositi ca să finanţezi priorităţi reale: şcoli, spitale, copii fără părinţi, bătrâni care degeră iarna în stadă, operaţii grele în spitale, câte şi mai câte, ei îţi spun că n-ai dreptul să omori un animal tânăr şi sănătos. Tu îi spui că dacă-l vrea să şi-l ia acasă, să-şi asume răspunderea pentru el, că nu te poate obliga să-l accepţi, folosind astfel SPAŢIUL PUBLIC pentru pasiunea sa, îţi zice că nu ai suflet.
Îi spui că nu te odihneşti noaptea, că haitele împânzesc orasul şi latră la lună, ei vin cu soluţii tâmpite, de genul ţarcurilor de pe lângă blocuri. De ce să nu aducem şi în ţarcuri, dacă tot se poate, şi vaci şi porci şi cai şi orice lighionă mai găsim pe pâmânt. Căci dacă el/ea are acest drept, noi de ce să nu-l avem? Eu îmi doresc în spatele blocului un iaz mai mic să cresc caras şi să pot da duminica la peşte… Dacă tot se poate, de ce nu?
5.1  RE: Primarie impotenta trimis de
(13 aug 2014, 17:24:38
E vorba de solidaritate de breasla. Caiinii bagabonzi nu pot fi prinsi pentru ca "bagabonjii" care stau in patru labe "nu primeste si ei" ceva mai mult pentru asta si aleg sa ii "toreleze" pe caiini in continuare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei