Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2014 - Anul XIX, nr. 186 (5695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prelungire

Comisarul-şef Nelu Fediuc, încă 30 de zile de arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Nelu Fediuc va sta în arest preventiv încă 30 de zile. Magistratul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava a decis ieri să admită cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, astfel încât fostului şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă până pe data de 16 septembrie. Decizia de ieri nu este definitivă şi poate fi contestată de Nelu Fediuc la Curtea de Apel Suceava.

Prelungirea mandatului de arestare s-a decis la 24 de ore după judecarea efectivă a cererii formulate de procurorii DNA Suceava şi care a avut termen la Tribunalul Suceava în ziua de luni, 11 august.

În acest dosar, comisarul-şef Nelu Fediuc a fost arestat pe data de 19 iulie a.c.. El este acuzat de comiterea a două infracţiuni de influenţare a declaraţiilor şi luare de mită în formă continuată.

S-a stabilit că cele două infracţiuni, de influenţare a declaraţiilor, au fost constatate după intrare în vigoare a Noului Cod de Procedură Penală, în perioada ianuarie – iulie 2014. În acest interval, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a încercat, prin intimidare, să determine schimbarea declaraţiilor mai multor martori în favoarea lui, pentru ca el să scape de răspundere penală într-un dosar în care a fost trimis în judecată în luna iulie a acestui an.

Ancheta în acest dosar în care a fost pus sub acuzare comisarul-şef Nelu Fediuc a plecat de la denunţul făcut de o femeie, implicată şi ea în contrabanda cu ţigări, care le-a spus anchetatorilor cum fostul şef peste vama din Siret îi cerea favoruri sexuale pentru a-i asigura „protecţia”.

Şpaga trupească pe care i-o dădea femeia în cauză comisarului-şef Fediuc s-a petrecut în perioada februarie-august 2008, după care respectiva s-a dus şi a făcut denunţul la autorităţi.

În septembrie 2008, arată procurorii, Fediuc a încercat să o determine pe denunţătoare să-şi retragă acuzaţiile, oferindu-i în schimb suma de 12.000 de euro, pe care însă femeia a refuzat-o.

În timp ce Nelu Fediuc se afla în arest preventiv, procurorii DNA Suceava au extins cercetările pentru o serie de fapte comise în perioadele 2008-2009 şi 2012-2013, când a fost şef peste poliţiştii din PTF Siret.

Ofiţerul este acuzat de comiterea unor infracţiuni în formă continuată, de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat în forma sprijinirii acestuia şi instigare la abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, Nelu Fediuc este suspectat că pe 13 aprilie 2013 a comis alte două infracţiuni de abuz în serviciu.

Mai exact, ofiţerul Poliţiei de Frontieră a sprijinit grupări infracţionale, altele decât cele care l-au avut drept conducător pe preotul Dumitru Horga, din Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani. Anchetatorii au stabilit că Nelu Fediuc încasa taxe de protecţie de până la 1.000 de euro lunar sau, după cum se arată într-un registru contabil, chiar şi 50 de euro la baxul de ţigări tranzitat prin PTF Siret de persoanele pe care le proteja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Nelu Fediuc, încă 30 de zile de arest preventiv.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comisarul-şef Nelu Fediuc, încă 30 de zile de arest preventiv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 aug 2014, 16:19:08
Pe multi ia terminat FEMEIA si nu ne-am invatat minte . Vai de capul nostru barbatii .
2.   MAFIA SIRETEANA ! trimis de
(14 aug 2014, 22:29:06
Oare de ce procurorii DNA,nu au facut la fel,recurs,la ,,dreapta hotarare judecatoreasca" in cazul altui ,,mare TARTOR" din Vama SIRET...vamesul EUGEN DONISAN...reprimit inapoi cu ,,surle si trambite" si plata salariilor compensatorii,desi prins in flagrant...desi erau martori cum cerea SPAGA de 1000 euro pe tura,desi adunase averi imense ca VOICULESCU,in 2-3 ani de ,,munca cinstita,istovitoare" in Vama SIRET ! ?? Judecatorul ,,SPAGII" VICOL...l-a sters cu buretele,ca si cum in Vama SIRET,e ceva normal,omeneste,sa iei mita si spaga de la traficanti ! RUSINEEEEEEEEEEEE...mai aless cca prostii...saracii si nevoiasii..i-au si platit MARELUI DONISAN,salarii compensatorii,pt 2 ani de zile...cat saracul OM a fost cercetat....si el in timpul ala,si-a renovat din temelii Ditamai VILA in DORNESTI !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei