Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2014 - Anul XIX, nr. 162 (5671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În maternităţi

Stocurile de vaccin antihepatită şi anti-TBC pentru bebeluşi vor fi refăcute la finele lunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După maternitatea Spitalului Suceava care în urmă cu trei săptămâni a rămas fără vaccinuri antituberculoză şi antihepatită pe care să le administreze nou-născuţilor, o altă maternitate din judeţ se confruntă cu probleme similare. Este vorba de maternitatea Spitalului Câmpulung Moldovenesc, care recent a notificat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) despre epuizarea stocurilor de ser pentru bebeluşi. Din cauza Ministerului Sănătăţii, care nu a finalizat la timp achiziţiile, şi celelalte maternităţi din judeţ sunt pe punctul de a termina vaccinurile, arată ultima situaţie întocmită de  conducerea DSP Suceava şi dată publicităţii ieri.

Astfel, potrivit raportului, maternitatea Spitalului Rădăuţi mai poate imuniza doar 50 de copii împotriva hepatitei şi 180 de copii împotriva TBC-ului, în timp ce la Fălticeni mai pot fi vaccinaţi antihepatită 30 de sugari, iar anti-TBC 480 de sugari. La Gura Humorului, stocurile de ser sunt următoarele: 37 de fiole de vaccin antihepatită şi 300 de doze de vaccin anti-TBC. La Vatra Dornei, din rezervele existente mai pot fi imunizaţi contra hepatitei 44 de nou-născuţi, iar contra tuberculozei 40.

Conducerea DSP Suceava a anunţat ieri că, în maternităţi, cantităţile de vaccin antihepatită şi anti-TBC pentru bebeluşi vor fi refăcute la finele lunii. Vaccinul BCG se administrează bebeluşilor în spital în primele şapte zile de la naştere. Potrivit specialiştilor, bebeluşii care rămân neimunizaţi contra tuberculozei pot fi recuperaţi la vaccinare în maxim trei luni. Vaccinul antihepatită se administrează bebeluşilor în spital, în primele 24 de ore de la naştere.

Lunar, în judeţ se nasc circa 700 de copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocurile de vaccin antihepatită şi anti-TBC pentru bebeluşi vor fi refăcute la finele lunii.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stocurile de vaccin antihepatită şi anti-TBC pentru bebeluşi vor fi refăcute la finele lunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei