Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2014 - Anul XIX, nr. 162 (5671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nişte messimţiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atâtea zoaie s-au turnat în capul lui Messi de parcă ar fi ieşit din grupe, nu în finală, după prelungiri. Mă uimeşte câtă lume spune că a jucat prost. O fi jucat, dar în comparaţie tot cu el! Şi chiar şi aşa, tot a fost cu un cap peste ceilalţi din teren, coechipieri sau adversari. Aguero, de exemplu, a fost definiţia dezastrului. Când am văzut meciul în reluare, la rece, am remarcat sumedenia de pase greşite, plus situaţii de unu la unu în care nu a putut trece nicicum (ca să nu mai spun că s-a expus aiurea la eliminare). Păi Messi îşi depăşeşte cu obstinaţie primul adversar, apoi este dublat, triplat, chestiune de care ar fi trebuit să profite ceilalţi din avanposturi, ba chiar era necesar. Dacă Maradona se mai putea baza pe un Valdano sau un Caniggia, lângă Messi a evoluat Nimeni, indiferent cum îl chema şi cât era cotat. Nişte dependenţi, nişte messimţiţi. Păcat de Mascherano, la cel mai bun nivel al său dintotdeauna, sau de mirabilul Rojo, cel cu centrarea pentru Palacio. Şi pentru Messi e greu de acceptat că n-a găsit poarta din acea poziţie, mai ales la standardul lui, dar eu i-aş reproşa că a întârziat atipic o pasă pe culoar în dreapta, suficient cât Schweinsteiger să vină în alunecare şi să blocheze în cel mai pur stil Mascherano. Era minutul 36 şi încă de atunci s-a cam văzut că Messi deja nu mai putea să ducă. Nu numai fizic, jucând toate minutele, inclusiv de două ori prelungiri, dar şi mental ajunsese la saturaţie (la ultima fază, când tot Schweini l-a oprit neregulamentar dintr-o fază promiţătoare, a clacat de-a dreptul). A mai fost şi acel gol anulat lui Higuain, acolo Lavezzi, lansat tot de Messi, ar fi trebuit să mai avanseze, astfel încât centrarea să vină înapoi. Argentinienii au rămas agăţaţi şi de acel potenţial penalty la intrarea lui Neuer, dar acolo e mai mult lipsă de fair-play decât culpă în sensul regulamentului. Higuain nu putea juca acea minge înaintea portarului, dar nimeni nu-i nega dreptul de a încerca. Neuer a ales să nu protejeze un adversar, iar dacă acesta n-a păţit-o ca Neymar înseamnă că a avut zile. Aiuritor este că arbitrul italian a dat fault... în atac!

Am lăsat la urmă ce-i mai bun. Sau cei mai buni. Despre nemţi, data viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nişte messimţiţi.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nişte messimţiţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei