Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2014 - Anul XIX, nr. 162 (5671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un vis împlinit

Fotografia unui sucevean, realizată în Munţii Rodnei, a fost publicată în revista National Geographic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fotografia suceveanului Mihai Nicoară, realizată în Munţii Rodnei, a fost publicată în National Geographic Magazine. Tânărul fotograf ne-a spus că i s-a împlinit un vis şi este o onoare pentru el ca una dintre fotografiile sale să fie publicată în prestigioasa revistă National Geographic.

„Văzând că amicului meu Cătălin Urdoi i s-a publicat fotografia cu fetița din comuna Voitinel, mi-am dorit să am şi eu această onoare şi am început să postez şi eu fotografii pe http://yourshot.nationalgeographic.com/. În cele din urmă, pe 14 iulie (http://yourshot.nationalgeographic.com/daily-dozen/)mi s-a împlinit visul şi mi s-a publicat o fotografie la secţiunea <daily dozen>”, a precizat Mihai Nicoară.

În fotografia realizată de sucevean apar o mulţime de bujori de munte (rhododendron) şi lacul Lala Mic, care este localizat în munţii Rodnei, sub vârful Ineu. „Ţin să le mulţumesc enorm de mult artiştilor Sorin Onişor şi Cătălin Dumitrescu, pentru sfaturile primite atunci când m-am alăturat lor, în acea zi, în munţi, şi lui Cătălin Urdoi, pentru toate sfaturile primite pe parcursul timpului. Lui Daniel Carcea îi mulţumesc pentru că mi-a trezit interesul pentru munte”, a mai completat Mihai Nicoară.

 

„Datorită pasiunii mele pentru fotografie, am reuşit să îmi câştig existenţa”

Tânărul a ţinut să precizeze şi faptul că fotografia este o artă care a devenit „parte din viaţa mea”. „Datorită pasiunii mele pentru fotografie, am reuşit să îmi câştig existenţa”, susţine fotograful, care spune că de mic i-a plăcut foarte mult să fotografieze. „La început, îmi doream să am amintiri plăcute din anumite locuri pe care le vizitam. Apoi, mi-am dorit să îmi cumpăr un aparat foto DSLR. Zis şi făcut. Timp de câteva luni, am strâns bănuţii mei de cheltuială şi mi-am achiziţionat un Nikon D3100. Am început să iau fotografia în serios şi să învăţ mai multe despre această artă”, s-a destăinuit suceveanul.

De trei ani, Mihai face fotografii, la modul serios. În primul an a învăţat cum se utilizează camera foto, pentru ca apoi să-şi dea frâu liber creativităţii. Este adevărat, spune el, că a şi „furat” meserie de la alţi fotografi. Începând cu al doilea an şi-a făcut o pagină pe Facebook (Mihai Nicoara Photography), unde a început să posteze fotografiile realizate. A observat că lucrările sale sunt apreciate şi „este văzut cu alţi ochi” de către oameni, ceea ce l-a determinat să se perfecţioneze. „Pot spune că pe mine fotografia mă relaxează foarte mult. Mi-au plăcut mereu fotografiile de peisaj. Eu cred că o fotografie bună este una care îmi place în primul rând mie, dar şi celor care o vizionează. Prin fotografie le pot exprima şi altor persoane emoţiile stârnite de un subiect sau de anumite peisaje. În prezent, am o cameră foto Canon 650 D, cu care mă împac foarte bine”, a completat tânărul fotograf.

Mihai Nicoară s-a născut în Rădăuți, dar locuieşte în comuna Frătăuţii Noi, are 18 ani şi este elev al Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuți, la profilul economic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografia unui sucevean, realizată în Munţii Rodnei, a fost publicată în revista National Geographic.
 Vizualizări articol: 7977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 14 voturi
Fotografia unui sucevean, realizată în Munţii Rodnei, a fost publicată în revista National Geographic4.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei