Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2014 - Anul XIX, nr. 162 (5671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

60 de lei pe cap de câine mare strâns de pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali ai municipiului Suceava au votat, ieri, cu 16 voturi „pentru” şi o abţinere, asocierea cu o persoană juridică desemnată prin procedură de achiziţie publică în vederea derulării activităţii de capturare, transport şi predare a câinilor fără stăpân din oraş. Asocierea va dura până când se va putea relua licitaţia publică pentru concesionarea acestei activităţi. Sumele maxime la care operatorul poate presta activitatea de capturare, transport şi predare la adăpost este de 30 de lei pentru un câine de talie mică, 50 de lei pentru unul de talie mijlocie şi 60 de lei pentru un câine de talie mare. De asemenea, asociaţia sau firma care va fi desemnată prin selecţie de oferte pentru acest serviciu este obligată să captureze minimum 250 de animale lunar, astfel încât într-un interval de timp rezonabil problema câinilor comunitari să fie soluţionată. Neîndeplinirea clauzei referitoare la număr duce la rezilierea contractului.

 

„Toţi iubim câinii, dar nu-i mai vrem pe străzi”

Consilierul liberal Corneliu Vornicu a propus ca activitatea de capturare să se desfăşoare într-un program extins, atât după ora 16.00, cât şi în weekend. Consilierul PSD Eugen Girigan a solicitat ca hingherii „să dea dovadă de diplomaţie”, iar angajaţii primăriei implicaţi în activitatea de ecarisaj să facă uz la maximum de autoritatea instituţiei pe care o reprezintă, astfel încât să se evite incidentele cu protectorii câinilor comunitari din spaţiile publice. „Toţi iubim câinii, dar nu-i mai vrem pe străzi. Nu mai vrem în oraş oameni muşcaţi de câini”, a spus şi consilierul PDL Lucian Harşovschi.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că, dacă va fi necesar, va însoţi personal echipele de hingheri pentru a convinge protectorii câinilor fără stăpân că locul acestora din urmă nu este în parcuri, pe străzi sau pe scara blocului. „Ne imploră lumea să strângem odată câinii de pe străzi. Pur şi simplu nu-i mai suportă”, a afirmat Lungu. În opinia lui, până la sfârşitul lunii iulie operatorul pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân ar putea fi desemnat. Activitatea va începe cu zonele de risc, respectiv şcoli, instituţii publice, parcuri şi presupune de asemenea răspuns prompt la solicitări care vizează prezenţa de câini agresivi. Sucevenii care până acum s-au mulţumit să-şi arate dragostea pentru câinii comunitari doar hrănindu-i pe stradă trebuie să facă un pas înainte, să-i ia acasă şi să-i scoată la plimbare în lesă, dacă vor să-i salveze de la închiderea în adăpost. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60 de lei pe cap de câine mare strâns de pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 4010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
60 de lei pe cap de câine mare strâns de pe străzile Sucevei4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of of of..pana cand trimis de
(16 iul 2014, 11:26:10
de cativa ani lungule tot strangi cainii de pe strazi.. ba ca nu ai lege ba ca nu e adapost ba ...ba ..ba.. noi toti locuitorii acestui oras nu.i mai vrem pe strazi si gata..
TOTI IUBITORII DE CAINI poate lua in casa cati caini doresc cu acordul vecinilor si sa plateasca la asociatie si pentru ei cat pentru o persoana.. eu unul sunt satul sa calc in rahatul lor , sa ies cu copilul in fata blocului si sa.l pazesc de caini ..
nu putem fi dusi de nas de 2 sau 3 iubitori de animale cu interese..
2.   Buna ideea !! trimis de
(16 iul 2014, 13:00:15
Bravo domnule primar...chiar vreau să vă văd cu echipa de hingheri cum o să vă luați în cap pungi cu apă și oale sparte de la iubitorii de animale, care o să înceapă să zbiare pe la geamuri și o să se dea leșinați de durere că le luați sufletele nevinovate din fața blocului. Așa că cel mai bine trimiteți și o dubă mare de la jandarmi și luați-l și pe acel iubitor de animale, care cu nesimțire crasă aruncă ciolane pe geam la javrele împuțite din fața blocului. Trăim ca în India, cu vaci, maimuțe, câini și sobolani pe străzi, iar copii noștri stau în casă și se uită la Hannah Montana. Și bine spus Lukanu....!!!
2.1  RE: Buna ideea !! trimis de
(16 iul 2014, 13:02:49
Erată: copiii noștri. Asta pentru cei care o să mă critice. Scuze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei