Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2014 - Anul XIX, nr. 162 (5671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După repartizarea computerizată

Liceele sucevene au rămas cu aproape 700 de locuri neocupate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe licee din judeţul Suceava au propus, pentru anul şcolar 2014-2015, specializări care au fost ocolite de absolvenţii de gimnaziu, şi în acest an înregistrându-se diferenţe semnificative între propunerile liceelor şi preferinţele viitorilor boboci.

Deşi urmează alte două etape de admitere în învăţământul liceal, experienţa ultimilor ani evidenţiază faptul că în aceste sesiuni numărul candidaţilor nu trece de ordinul zecilor, astfel încât câteva licee vor rămâne cu clasele goale.

693 de locuri au rămas neocupate în liceele din judeţ, după prima etapă de admitere, cifra reprezintând 11,3% din numărul total de locuri pus la bătaie.

 

Liceele cu clase goale

În mare parte, colegiile tehnice şi liceele tehnologice au rămas cu cele mai multe locuri libere. Chiar dacă mediile de admitere din acest an nu au fost mari, absolvenţii s-au îndreptat, în mare parte, către specializările colegiilor teoretice. 

În municipiu Suceava, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, 52 de locuri au rămas neocupate, cele mai multe fiind la specializările Mecanică şi Electric din cadrul profilului Tehnic.

Absolvenţii de gimnaziu nu s-au înghesuit nici la unele specializări ale Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, unde pentru sesiunile următoare sunt disponibile 61 de locuri la specializările Electric, Mecanică, Economic şi Filologie.

Recordul la clase goale îl deţine Colegiul Tehnic “Vasile Lovinescu” Fălticeni, unde 107 locuri aşteaptă să fie completate în celelalte două sesiuni de admitere, specializările pentru care absolvenţii de gimnaziu au manifestat cel mai scăzut interes fiind Construcţii, Electronică, Economic, Silvicultură, Protecţia mediului, Agricultură.

La Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc au rămas neocupate 69 de locuri, cele mai multe la Construcţii şi Electric.

La Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca sunt 54 de locuri libere, 44 au rămas la  Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, 25 la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret şi 29 la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Vor urma două etape de admitere cu multe clase descoperite şi pentru Liceul „Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, 54 de locuri rămânând neocupate.

 

Astăzi debutează a doua etapă de admitere

Absolvenţii de gimnaziu care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu primesc o nouă şansă. 

A doua etapă de admitere la liceu debutează astăzi şi se desfăşoară până la data de 31 iulie, aceasta desfăşurându-se la fel ca prima etapă.

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie. În 25 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

33 de candidaţi suceveni, cu medii de admitere între 4,50 şi 7,20, au rămas nerepartizaţi dat fiind faptul că nu şi-au corelat opţiunile cu mediile lor.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc pe 4 şi 5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nici o repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele sucevene au rămas cu aproape 700 de locuri neocupate.
 Vizualizări articol: 2698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Liceele sucevene au rămas cu aproape 700 de locuri neocupate5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se dovedeste inca odata! trimis de
(16 iul 2014, 11:25:12
Ce? Ca elevii sunt foarte destepti. Si fara misto.
De ce zic asta? Simplu: de ce sa faca scoala? Multi profi nu isi fac orele sau si le fac in bataie de joc fiind preocupati de adunatul de hartii fara valoare pt gradatii de merit. Pleaca pe programe de 2 lei, fara valoare si lipsesc motivat de la ore, care nu sunt facute de profi de specialitate, toata catedra fiind in excursie pe fonduri europene (poate mai degraba orgii bahice nesimtite) sau cu o pregatire indoielnica. In conditiile astea, nu iau bac. Deci: DE CE SA MAI MEARGA LA LICEU?

1.1  RE: Se dovedeste inca odata! trimis de
(16 iul 2014, 15:56:42
OARE? Chiar asa "Multi profi nu isi fac orele sau si le fac in bataie de joc" Dar de respectul elevului fata de cel aflat la catedra ce parere ai PEZEVENCHIUL-ule?
Eu sunt fiul lui HOTULESCU de la nu stiu ce institutie sau nu stiu ce firma si fac ce vreau cu voi! Asa-i auzi pe acesti indivizi care nu vor sa mearga la scoala!
2.   Un nou termen? trimis de
(16 iul 2014, 16:46:28
Oare prin acest comentariu al unui(ei) stimabil(e) din invatamant nu credeti ca ar trebui sa se inventeze termenul de autosinucidere comentariala?happy
Bai numeras, da, am auzit, dar acesti indivizi sunt fie 0,00001% fie sunt promovati bine mersi tot de "loazele" care se dau profi pe spagi grase.
Ca sa intelegi si matale, nu astia sunt aia care nu mai vor sa faca scoala, ci aia ai oamenilor simpli, satui sa cheltuiasca o gramada de bani pe fondul scolii, pe ziua profei, 8 martie, Craciun, banchet, naveta, etc. Sa nu mai zic de injuriile si comportamentul deviant al unora de la catedra. Daca mai vrei exemple, astept comentariu cu nerabdare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei