Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2014 - Anul XIX, nr. 152 (5661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contractare

Sumele pe care le-au negociat furnizorii de servicii medicale cu CAS Suceava pentru 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul alocat în acest an pentru Sănătatea suceveană este cu 6,37% mai mare decât cel de anul trecut. Aşa se arată într-un comunicat transmis ieri de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava şi semnat de preşedintele director general al instituţiei, Adela Băişanu, în care se precizează că, în 2014, pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale fondurile repartizate sunt de 327.700.900 lei.

Pe tipuri de furnizori, bugetul pentru anul în curs se prezintă astfel: medicamente cu şi fără contribuţie personală – 92.535.000 de lei; medicamente şi materiale sanitare utilizate în programele naţionale de sănătate  – 32.406.000 de lei; dispozitive medicale – 3.481.000 de lei; medicii de familie – 35.083.000 de lei; medicii de specialitate – 16.771.000 de lei; medicii dentişti – 1.270.000 de lei; asistenţă medicală paraclinică – 6.474.000 de lei; asistenţă medicală de recuperare – 2.008.000 de lei; spitale – 135.635.000 de lei; îngrijiri medicale la domiciliu – 239.000 de lei; prestaţii medicale acordate într-un stat membru UE – 1.798.900 de lei.     

Potrivit comunicatului transmis de CAS, bugetul alocat în acest an spitalelor din judeţ înregistrează o creştere cu 2,28 milioane lei faţă de cel alocat iniţial anul trecut. Astfel, pentru 2014 au fost contractate cu spitalele din judeţ un număr de 78.278 cazuri de spitalizare continuă (DRG), 3.636 cazuri pentru cronici şi 63.500 zile de spitalizare psihiatrie cronici (de lungă durată) şi servicii de spitalizare de zi.

„Bugetul alocat permite asigurarea finanţării spitalelor până în luna octombrie inclusiv, lunile noiembrie şi decembrie urmând a fi acoperite prin suplimentările sau rectificările ulterioare. Toate spitalele din judeţ au înregistrat în acest an o creştere de buget, comparativ cu anul precedent”, se arată în documentul semnat de Adela Băişanu.

 

Mai mulţi bani pentru bolnavii cu diabet sau cancer

Adela Băişanu a subliniat că pe parcursul derulării procesului de contractare au avut loc şedinţele celor patru comisii mixte, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ai Colegiului Judeţean al Medicilor, ai Consiliului Judeţean Suceava, ai Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Suceava, ai Patronatului Judeţean al Medicilor de Familie, ai Patronatului medicilor de specialitate din specialităţile clinice, ai Organizaţiei sindicale a medicilor de specialitate şi ai Patronatului furnizorilor de servicii medicale paraclinice. De asemenea, au avut loc negocieri cu reprezentanţii spitalelor din judeţ în vederea stabilirii sumelor de contract pentru anul 2014 (pentru spitalizare continuă, de zi şi cronici).

Şeful CAS Suceava a adăugat că, pentru programele naţionale de sănătate, bugetul alocat în acest an, în valoare de 32.406.000 lei, este cu 15,8 % mai mare decât cel alocat iniţial anul trecut. Astfel, pentru programul de oncologie fondurile repartizate în 2014 sunt de 11.471.000 lei, cu 18,5% mai mari faţă de cele repartizate iniţial în 2013, în valoare de 9.678.000 lei. Pe de altă parte, bugetul alocat pentru derularea programului naţional de diabet pentru anul în curs este de 17.807.000 lei, cu 17% mai mare decât cel alocat iniţial anul trecut, creşteri de buget fiind înregistrate şi pentru programele naţionale de ortopedie, posttransplant, boli rare şi hemofilie.

 

712 contracte de prestări servicii, încheiate de CAS Suceava de la 1 iulie

De menţionat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, CAS Suceava a încheiat pentru lunile ianuarie - iunie 2014 acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu furnizorii care se aflau în contract cu această instituţie în 2013.

Luna trecută, CAS Suceava a desfăşurat procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice pe toate domeniile de asistenţă medicală, pentru anul 2014. Astfel, la începutul lunii iunie au fost afişate la sediul CAS şi au fost publicate pe site-ul CAS Suceava actele necesare încheierii contractelor. Până pe data de 13 iunie, angajaţii instituţiei au preluat cererile şi documentele depuse de furnizorii de servicii medico-farmaceutice în vederea încheierii contractelor pe anul 2014, pentru fiecare segment de servicii medicale. La nivelul serviciilor de contractare ale CAS  Suceava s-au verificat documentele depuse de furnizori în vederea încheierii contractelor, fiind respinse iniţial un număr total de 21 dosare. Ulterior, comisia de soluţionare a contestaţiilor a analizat documentaţia depusă de furnizorii care au contestat respingerea dosarelor şi a decis admiterea a 12 contestaţii, ca urmare a înlăturării cauzelor care au dus la respingerea iniţială a dosarelor depuse. În final, au fost respinse doar nouă dosare.

Astfel, pe categorii de furnizori, numărul contractelor încheiate cu CAS Suceava începând cu 1 iulie 2014 se prezintă astfel: asistenţa medicală primară -  286; asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi clinice – 100; asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi paraclinice -  28; asistenţa medicală spitalicească – 10; asistenţa medicală de recuperare – 15; farmacii – 149; acordarea dispozitivelor medicale – 68; îngrijiri la domiciliu – 8; medicina dentară – 48.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sumele pe care le-au negociat furnizorii de servicii medicale cu CAS Suceava pentru 2014.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sumele pe care le-au negociat furnizorii de servicii medicale cu CAS Suceava pentru 20145.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei