Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2014 - Anul XIX, nr. 152 (5661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

50 de ani de învăţământ liceal în oraşul Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni a sărbătorit aniversarea a 50 de ani de existenţă a instituţiei,celebrare ce a avut loc sub egida „Zilelor Şcolii”.

La ceas aniversar, iniţiatorul activităţii, prof. Dumitru Ciornei, sprijinit de conducerea şcolii şi de Primăria oraşului Liteni, a invitat foşti profesori ai şcolii, foşti elevi, dar şi alte personalităţi.

Au răspuns afirmativ invitaţiei de a fi prezenţi la eveniment fostul deputat Vasile Lupu, senatorul Ovidiu Donţu, primarul comunei Vorona - Aurel Ştefan, primarul oraşului Liteni - Tomiţă Onisii, conducerea şi cadrele didactice ale liceului. După momentul festiv, s-au depănat amintiri, s-au retrăit emoţiile anilor de liceu, întâlnirea fiind imortalizată prin fotografii de grup. Acţiunea a continuat cu o slujbă religioasă oficiată de preoţii localităţii, în memoria celor trecuţi în nefiinţă, şi cu un program artistic susţinut de elevii liceului, îndrumaţi de prof. Dan Matachi. La organizarea evenimentului a contribuit un grup de cadre didactice format din profesorii Iulian Tofan, Costică Doroftei şi Emilian Moncea.

 

Scurt istoric al şcolii din Liteni

Şcoala din Liteni datează din 1865, fiind înfiinţată ca urmare a politicii de înnoire şi de reformare a ţării, începută de Alexandru Ioan Cuza. Instituţia şi-a modificat periodic profilul, iar din 1997 s-a reînfiinţat liceul ce funcţionase între anii 1963-1997.

Liceul de cultură generală ia fiinţă, la Liteni, cu 50 de ani în urmă, acesta având opt săli de clasă şi laborator, ca urmare a stăruinţelor învăţătoarei Teodora Pătraşcu. Corpul II a fost dat în folosinţă în anul 1972, având 14 săli de clasă, un laborator de chimie şi cabinetele de istorie şi geografie. Până în 1977, cât timp a funcţionat liceul, a fost frecventat de 460 de elevi din satele din comună şi localităţile din jur, în două locaţii.

Din 1997 s-a reînfiinţat Liceul teoretic, Şcoala profesională şi de ucenici, formând împreună Grupul Şcolar Liteni. Începând cu anul şcolar 2004-2005, Grupul Şcolar Liteni ia denumirea deIorgu Vârnav Liteanu, după numele omului politic contemporan cu Alexandru Ioan Cuza, fost ministru plenipotenţiar al României la Berlin. În prezent Liceul Tehnologic “Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni are în componenţa sa toate nivelurile de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi profesional.

La nivelul anului școlar 2013-2014, Liceul Tehnologic “Iorgu Vârnav Liteanu” a totalizat 1.589 de elevi şi 93 de cadre didactice. Instituţia are arondate unităţile din Liteni, Roşcani, Siliştea şi Corni.

Liceului Tehnologic Liteni înseamnă 45 de săli de clasă, un Centru de Documentare şi Informare, un Centru de Resurse Educaţionale pentru Învăţământ Preşcolar, cinci laboratoare de informatică, trei cabinete, două laboratoare (chimie, fizică) şi două ateliere şcolare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de ani de învăţământ liceal în oraşul Liteni.
 Vizualizări articol: 4067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
50 de ani de învăţământ liceal în oraşul Liteni4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei