Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2014 - Anul XIX, nr. 152 (5661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Autodenunţ ucigător

Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, acuzat de fapte cu iz mafiot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autodenunţ depus ieri la Poliţia Rădăuţi aruncă o lumină cu iz mafiot asupra unor evenimente care s-au derulat anii trecuţi în acest oraş. Autodenunţul a fost depus de Colev S.D., care solicită tragerea sa la răspundere penală raportat la faptele pe care le-a comis. Descrierea incidentelor pe care şi le asumă bărbatul, mai exact tăinuirea unor fapte penale, strânge în spate pur şi simplu. Totul este cu atât mai grav, cu cât, potrivit autodenunţătorului, cel care ar fi în spatele acestor afaceri murdare nu este nimeni altul decât actualul primar din Rădăuţi, Aurel Olărean, fost deputat în mandatul 2004-2008.

Contactat telefonic, edilul din Rădăuţi a negat orice implicare în faptele incriminate. Mai mult, Aurel Olărean susţine că nu a vorbit niciodată şi nici nu-l cunoaşte pe Colev S.D., calificând sesizarea depusă la poliţie drept „şantaj curat”.

 

Episodul incendierii uşii televiziunii Electron-MBIT Rădăuţi

Prima faptă în spatele căreia ar sta Aurel Olărean s-a petrecut în 2007. „După ce am fost contactat de numitul Aurel Olărean, la vremea respectivă  deputat în Parlamentul României, m-am întâlnit cu acesta la un restaurant din Rădăuţi, unde numitul, după ce mi s-a plâns că afacerea lui de televiziune prin cablu are de suferit din cauza concurenţei exercitate de către societatea lui Burţilă (Electron-MBIT), mi-a solicitat să-i recomand pe cineva sau să mă ocup personal de incendierea sediului în care îşi desfăşoară activitatea societatea rivală, spunându-mi că-mi oferă 5.000 de euro pentru aceasta. I-am comunicat că nu sunt interesat”, se arată în autodenunţ.

După această discuţie, susţine Colev S.D., s-a întâlnit cu un amic de-al său, căruia i-a relatat despre oferta de incendiere a televiziunii Electron-MBIT.

„La oarecare distanţă de timp, numitul Sturzu m-a contactat şi m-a întrebat dacă mai este valabilă oferta lui Olărean privind incendierea, spunându-mi totodată că are nevoie de bani. L-am contactat pe Olărean şi i-am spus că este o persoană Sturzu R.T. care mi-a spus că ar vrea să vorbească cu el. După câteva zile, am fost contactat de Sturzu care mi-a spus că a vorbit cu Olărean şi că acesta i-a promis, aşa cum îi spusesem, suma de 5.000 de euro pentru incendiere. Acesta mi-a spus că are un plan şi că se apucă de treabă”, a arătat Colev S.D.

La o altă întâlnire, Sturzu ar fi povestit că a încercat să incendieze sediul aparţinând Electron-MBIT, numai că a fost nevoit să renunţe ca urmare a faptului că a fost observat de un vecin.

„La 3-4 zile distanţă am auzit în oraş că uşa sediului societăţii Electron-MBIT a fost incendiată. Ulterior, m-am întâlnit cu Sturzu şi acesta mi-a spus că nu a primit de la Olărean decât 400 de euro pentru ceea ce a reuşit, dar că este mulţumit”, se specifică în autodenunţ.

Primarul din Rădăuţi a negat orice discuţie pe această temă, menţionând că „nici nu ştiu dacă a avut loc vreun incendiu”.

 

Bătaia încasată de Constantin Boliacu, fost director al Primăriei Rădăuţi

Un al doilea episod invocat de Colev S.D. este cel din cursul anului 2009, când actualul edil l-ar fi contactat din nou, tot pentru rezolvarea unei probleme sensibile.

„Prin discuţiile purtate mi-a solicitat să mă ocup de numitul Boleacu Costel, angajat al primăriei, persoană pe care nu o suporta. Mi-a spus că dacă îl bat pe acesta <ca la carte> şi îl determin să plece din primărie îmi oferă suma de 8.000 de euro. Am zâmbit, l-am refuzat şi i-am spus să se liniştească. După acest moment, arăt că numitul Aurel Olărean a mai insistat pe acest subiect aproximativ două luni, refuzându-l de fiecare dată”, se mai arată în sesizarea depusă ieri la Poliţia Rădăuţi.

Şi implicarea în acest eveniment a fost negată vehement de Aurel Olărean. „Din câte ştiu eu, Boliacu s-a bătut cu un valutist, unul Leviţchi. Eu nu am nici o treabă”, a arătat edilul Rădăuţiului.

Trebuie spus că fostul director al Direcţiei de Impozite şi Taxe din Primăria Rădăuţi, actual director în cadrul Spitalului Judeţean Suceava, Constantin Boliacu, a avut în februarie 2009 o altercaţie în faţa administraţiei locale rădăuţene cu Ionel Leviţchi, în conflict intervenind şi viceprimarul de atunci, Constantin Galan.

Leviţchi l-a lovit cu pumnii prin geamul maşinii pe Constantin Boliacu, umplându-l de sânge. Pentru această agresiune, Ionel Leviţchi a fost judecat şi condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat şi la plata unor despăgubiri morale în valoare de 10.000 de lei faţă de Boliacu şi 2.500 de lei faţa de actualul deputat Constantin Galan.

 

Licitaţia de la Fabrica de Covoare Siret

În autodenunţul depus la Poliţia Rădăuţi, Colev S.D. face referire şi la un alt tip de faptă. Bărbatul susţine că îl cunoaşte pe Aurel Olărean din 1999, iar acesta i-ar fi solicitat să-l ajute cu adjudecarea unei licitaţii.

„Am fost solicitat să particip la o licitaţie prin plic închis, licitaţie în urma căreia acesta (n.a. - Aurel Olărean) şi-a adjudecat Fabrica de Covoare Siret. Pentru această sarcină am fost remunerat cu suma de 3.000 USD”, se mai specifică în sesizarea depusă la Poliţia Rădăuţi.

Şi aceste acuzaţii au fost negate de Aurel Olărean, care a precizat că licitaţia prin care a achiziţionat Fabrica de Covoare Siret a fost una transparentă şi nu au fost reclamaţii, iar Colev S.D. nu a participat la acest proces de cumpărare.

 

Olărean: „E pus de cineva să îmi facă rău”

Reacţia lui Aurel Olărean faţă de autodenunţul prin care este zugrăvit în culori negre a fost promptă. „Nu am nici o treabă cu ce se spune acolo, e şantaj curat. E pus de cineva să îmi facă rău. Ar fi bine să aibă dovezi, iar dacă nu, îl voi acţiona în instanţă pentru calomnie. Sunt acuzaţii nefondate. Eu sunt o persoană publică şi nu accept să vină cineva cu şantaj asupra mea”, a declarat primarul din Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, acuzat de fapte cu iz mafiot.
 Vizualizări articol: 6746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, acuzat de fapte cu iz mafiot4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant subiect ! trimis de
( 4 iul 2014, 11:29:43
Sunt curios sa aflu adevarul despre aceste acuzatii . Daca se adeveresc cele spuse de autodenuntator atunci primarul Olarean nu are ce cauta la sefia primariei si trebuie sa raspunda in fata legii . In schimb daca acuzatiile sunt pure inventii atunci cu siguranta se va lua masura pedepsiri acuzatorului mincinos. Timpul va da raspunsul adecvat, trebuie doar rabdare.
2.   INCET INCET trimis de
( 4 iul 2014, 12:05:56
Incet dar sigur iese la suprafata cine este acest olarean.Cred ca in cel mai scurt timp vor iesi la iveala mai multe matrapazlacuri facute de acest individ oribil.In scurt timp fuge dim Radauti.
3.   Chiar nu-l cunosti, Aurele ? trimis de
( 4 iul 2014, 12:20:17
Foarte curios, Aurele... Deci pe C. Sorin Daniel il cunoaste toata zona Radautiului, Vicovului si Germaniei si tu nu stii cine e... Dar ce i-o fi venit lui Tom sa faca autodenunt ??? Sau a calcat serios pe bec si acum isi indulceste pedeapsa ?
4.   Unde nu merge...politicul...vine...penalul...!!!! trimis de
( 4 iul 2014, 12:52:00
1. Din artyicol rezuylta caci acest audenuntator...este privat de libertate si culmea...ironiei, acest individ...este mai...catolic decat papa... Nici ptr sume consistente de bani...individul nu face ...fara-de-legi ;
2. Toate cele aparute in autodenunt...sunt invective....lansate de opozitia lui Olarean...dealungul; multelor campanii elecorate pe care le-a sustinut, iar individul...le-a citit pe undeva...ori le-a auzit....si prin problema psihica pe care o are efectiv s-a facut partas la ele;
3 Ce ma sperie mai mult...in aceste ineptii, este faptul...ca fara a face cercetarile de riguare.....politia....sifonea toate ineptiile popsibile, ptr a se crea un scandal de media...oribil. Pot sa intreb ce inscrisuri a anexat denuntatorul la petitia adresata politiei?? Ori mai nou...daca de dupa zabrele sscrii o ineptie de carte, faci 10 autodenunturi, joci in filme cu Brucelee, ori dansezi cu entitatea sa Ludovic al XIV, ai reducere de pedeapsa......titlul de scriitor si mnembru onorific al...academiei nde politie(...dupa cum se vede ).
Maine o sa apara, ca atunci cand a fost Olarean in argentina, a dat o mana de ajutor loviturii de stat din Nicaragua...ca tot era -n america de sud... A..sa nu uity,...era si cumatru cu Somoza...!
Vai tie brend de presa...daca ai ajuns sa scrii....asa ceva...care este!!!
5.   Si mai mergeeeee trimis de
( 4 iul 2014, 13:16:03
sunt multi care pot demonstra cat de mult il incurca pe oly televiziunea concurenta, ce sume de bani se ofereau si cat platea doar ca sa se inchida o anume emisiune.
6.   Comentariu trimis de
( 4 iul 2014, 13:36:13
nu este nici o noutate avand in vedere ca olarean este membru pdl .acesti oameni au guvernat tara,au facut afaceri ,au castigat alegeri doar in stilmafiot.in viitorul apropiat vom avea alte si alte exemple de acest gen ptr. ca aceste fapte nu au cum sa nu iasa la iveala.
7.   Aiurel minciunel trimis de
( 4 iul 2014, 18:04:41
Olarean a pus pe unii sa-i violeze amanta asa ca este total credibil ceea ce spune denuntatorul. Individul asta nu are mama, tata, constiinta, bun simt, omenie, masura... asa ca il cred capabil si de mult mai rele. Minte asa cum respira. Astept doar sa iasa totul la iveala si sobolanii care au inceput sa paraseasca corabia sa mai scoata si altele la iveala.
8.   Adevarul... trimis de
( 4 iul 2014, 21:17:48
Sunt foarte curios daca ''domnul primar'' accepta testul poligraf...pun pariu cu oricine ca va refuza...stie el de ce...happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei