Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 feb 2014 - Anul XIX, nr. 41 (5550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dramă

La 2 ani are ciroză hepatică şi necesită un transplant de ficat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La vârsta de numai 2 ani, un copil din localitatea Mănăstirea Humorului suferă de ciroză hepatică şi are nevoie urgentă de un transplant de ficat. Liviu, singurul băiat al familiei Hojbotă, a fost diagnosticat cu această cumplită maladie în prima lună de la naştere. De atunci, spitalele au devenit a doua lui casă, iar perfuziile hrana zilnică.

„Am RH-ul negativ, iar în primul semestru de sarcină nu mi s-a administrat injecţia cu anticorpi, pentru că eu n-am ştiut, iar medicii nu m-au informat la timp. Din acest motiv, ficatul copilului meu a avut de suferit”, ne-a mărturisit ieri mama lui Liviu.

Ieri, micuţul a ajuns cu o ambulanţă la clinica Fundeni din Capitală, unde urma să suporte o grefă de ficat, după ce medicii îi găsiseră un donator compatibil, aflat în moarte cerebrală. Din nefericire, din motive care nu le-au fost aduse părinţilor la cunoştinţă, organul nu a mai putut fi prelevat, iar operaţia de transplant a fost amânată.

Este pentru a doua când intervenţia salvatoare este reprogramată, întârziind vindecarea copilului. Anul trecut, pe 6 august, Liviu, pentru care medicii găsiseră un prim donator, nu a putut suporta transplantul din cauza unei infecţii la plămâni, care îi slăbise organismul. Acum este pus din nou pe lista de aşteptare. „Are nevoie de un fragment de ficat de 300 grame şi sperăm să apară cât mai repede un alt donator. Deocamdată, copilul mai stă câteva zile în spital, fiindcă medicii vor să-i mai facă nişte teste”, completează mama lui Liviu.

Femeia speră la o nouă minune, făcută de străini, deoarece din familie nimeni nu este compatibil. Singura rudă de la care s-ar putea preleva un fragment de ficat pentru micuţul Liviu este un văr din străinătate, dar care nu-şi doreşte să treacă printr-o procedură atât de invalidantă. „Soţia lui este însărcinată, iar el este unicul întreţinător al familiei”, explică femeia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 2 ani are ciroză hepatică şi necesită un transplant de ficat.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La 2 ani are ciroză hepatică şi necesită un transplant de ficat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei