Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 feb 2014 - Anul XIX, nr. 41 (5550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava serbează două decenii de activitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava sărbătoreşte, în perioada 24 februarie – 2 martie,două decenii de existenţă a instituţiei de învăţământ patronate de marele scriitor.

Cu această ocazie, reprezentanţii instituţiei, alături de cadre didactice, elevi şi invitaţi, vor desfăşura o serie de evenimente pentru a sărbători în mijlocul comunităţii acest moment festiv.

Pe parcursul întregii săptămâni se vor desfăşura o serie de activităţi variate – ateliere de lucru, expoziţii de desene, lecţii deschise, workshopuri, întâlniri în cadrul unor parteneriate încheiate cu alte şcoli, competiţii sportive, concursuri şcolare, proiecţii de filme, sesiuni de dezbateri, etc. Tot săptămâna viitoare, conducerea unităţii va lansa un număr special al revistei şcolii.

Luni, de la ora 12.00, va avea loc o festivitate de deschidere la care vor fi invitaţi absolvenţi ai şcolii, foste cadre didactice, directori ai altor unităţi de învăţământ. Festivitatea se va încheia cu un moment artistic al cvartetului de coarde al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Totodată, joi, de la ora 17.00, elevi din toate clasele unităţii vor susţine serbarea şcolii, manifestare găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

Potrivit prof. Dorina Murariu, director al Şcolii „Ion Creangă”, „suntem mândri de rezultatele obţinute de elevii noştri pe parcursul celor 20 de ani. Am reuşit să ne impunem datorită absolvenților noştri şi datorită dascălilor. Elevii noştri au reuşit să rămână cei mai buni, chiar şi după ce au părăsit băncile acestei şcoli. Educaţia, bunul-simţ şi modestia sunt valori pe care dorim să le imprimăm în personalitatea elevilor noştri”.

 

Începuturi

Despre începuturile şcolii „Ion Creangă” ne-a vorbit şi prof. Constantin Mărgineanu, actualmente director al Casei Corpului Didactic Suceava, primul director al şcolii, cel care a condus frâiele unităţii timp de 18 ani.

„Totul a început în luna mai a anului 1994 cu un teren pe care, până în septembrie același an, a trebuit să se construiască o școală. S-a construit o școală, apoi un parc unde a apărut statuia lui Ion Creangă. După o luptă de ani de zile, a apărut și o sală de sport. Atunci când <copilul meu> a împlinit 18 ani am considerat că pot să-l las și în grija altora, pentru a fi îndrumat să facă și facultatea. Ceea ce știu cu convingere este faptul că inima mea va fi tot timpul alături de școala cu care am împărțit și necazurile, dar mai ales bucuriile. Colegilor mei mai tineri le așez în căușul palmelor câte un strop de rouă sau de lacrimă să aleagă fiecare ceea ce crede că este mai nimerit de la directorul lor”, a spus Mărgineanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava serbează două decenii de activitate.
 Vizualizări articol: 2631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava serbează două decenii de activitate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ziaristi inculti trimis de
(21 feb 2014, 13:38:23

Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava sărbătoreşte, în perioada 24 februarie – 2 martie,două decenii de existenţă a instituţiei de învăţământ patronate de marele poet.
Ion Creanga alias Marele poet???? WTF???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei