Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 feb 2014 - Anul XIX, nr. 41 (5550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sancţiune

Amendat cu 1.000 de lei, după ce a sunat la 112 să reclame tăierea unor copaci din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr sucevean care trecea, ieri, pe strada Ciprian Porumbescu spre Curtea Domnească, din municipiul Suceava a văzut, la un moment dat, două autoutilare şi mai multe persoane care tăiau copaci şi puieți, iar lemnul rezultat era încărcat într-un autoturism Matiz privat.

Nu s-a dus să-i întrebe pe oameni ce fac, ci a sunat la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi a spus ce a văzut. „Maşinile erau cu portierele deschise şi cu manele la maximum, dar n-am sunat pentru manele, ci pentru că mă deranjează, ca cetăţean, când se taie copacii şi pentru că nu am înţeles de ce lemnul rezultat era încărcat într-o maşină privată”, ne-a declarat Radu Babei. El a mai povestit că, în scurt timp, i-a telefonat un poliţist care l-a invitat „la locul faptei” şi l-a informat că este vorba despre o acţiune a Primăriei Suceava, că muncitorii au acte în regulă, iar el este amendat cu 1.000 de lei pentru că a apelat abuziv apelul unic de urgenţă.

Indignat, Radu Babei le-a spus poliţiştilor că a telefonat deoarece Matiz-ul ticsit cu lemne i s-a părut suspect, că a informat operatorul exact despre ce este vorba atunci când a sunat şi că nu i se pare normal să primească amendă. Ca atare, a refuzat să semneze procesul verbal şi a afirmat că de acum înainte îşi va tempera spiritul civic şi în cazul în care s-ar întâmpla să asiste la infracţiuni mai grave, precum un furt, o tâlhărie sau o crimă. „Eu nu m-am dus la cei care tăiau copacii să le cer actele, am sunat la 112, aşa mi s-a părut firesc. Altă dată însă nu mai sun, indiferent ce s-ar întâmpla!”, a mai declarat Radu Babei.

Tânărul a mai povestit că i-a explicat operatoarei de la 112 exact ce a văzut la faţa locului, iar dacă respectiva considera că nu este o urgenţă ar fi trebuit să-i comunice acest lucru. 

 

Amenda este de la 500 la 1.000 de lei, dar lui Radu Babei i s-a dat cea maximă

Explicaţia pe care ne-a oferit-o şoferul autoutilitarei pentru lemnele din Matiz a fost că acest autoturism îi aparţine tot lui, iar lemnul rezultat din tăierea copacilor ar fi urmat să îl transporte la serele Primăriei Suceava.

Amenda pentru „apel abuziv” la 112 este între 500 şi 1.000 de lei, însă, din motive ştiute numai de către poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, tânărul a primit amenda maximă.

Contactat în legătură cu această situaţie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, ne-a declarat că apelul la 112 s-a înregistrat în jurul orei 13.30.

Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a constatat că nu se confirmă nimic din cele reclamate. „Erau patru muncitori de la domeniul public care efectuau activităţi de toaletare a copacilor în baza documentaţiei avizate de la primărie, iar muzica nu era nici măcar pornită. Nu s-a constatat a fi comisă vreo faptă contravenţională sau penală, astfel încât i s-a adus la cunoştinţă reclamantului că este o situaţie de apelare abuzivă a numărului de urgenţe 112, sancţionată potrivit OUG 34/2008”, arată subcomisarul Epureanu, precizând că tânărul a avut şi o „atitudine neconformă” vizavi de agentul constatator.

„Maximul de amendă a fost stabilit de agentul constatator. Dacă tânărul în cauză consideră nejustificată sancţiunea primită, o poate contesta în instanţă”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendat cu 1.000 de lei, după ce a sunat la 112 să reclame tăierea unor copaci din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 8604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 12 voturi
Amendat cu 1.000 de lei, după ce a sunat la 112 să reclame tăierea unor copaci din centrul Sucevei3.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))) prea tare trimis de
(21 feb 2014, 11:18:49
Politistilor nu le convine sa suni la 112.. iti zic mereu sa suni pe nr de fix:) . dupa primirea apelului la 112 ei trebuie sa intocmeasca un proces verbal si nu au chef.. In general la contraventie politistul nu scrie suma amenzii si iti cere sa semnezi procesul verbal, daca refuzi sa semnezi acesta completeaza ulterior suma care o vor muschii lui! niste porci cu uniforme. Suni sa semnalezi o neregula iar ei te amendeaza.. sper ca lemnul taiat sa.l manance porcul
2.   Cat de ... trimis de
(21 feb 2014, 13:11:08
"sarac cu duhul" tre sa fii,incat sa suni la 112,ca niste muncitori pe care scrie mare PRIMARIA SUCEAVA pe spate ,curata copaci?
Eu cred ca multi din semenii nostri,au mintea prea odihnita.E pacat ca sahul nu mai e la moda,ca era considerat sportul mintii,si i ar ajuta cumva..
2.1  RE: Cat de ... trimis de
(21 feb 2014, 14:12:09
Ma intreb cine e sarac cu duhul aici...
Un vecin era dejanjat de doi copaci. Cand se facea toaletarea prin cartier i-a dat aluia de la primarie ceva bani si a executat un mesteacan cu toate ca nu era in planul lui de munca. A ramas mesteacanul cu 2 frunze in varf si in rest a fost chelit pana la etajul 4.
Cand a fost luat la intrebari a tulit-o si a lasat celalalt copac neatins.
Tu sahist fiind, probabil stateai cu limba in gura si il lasai pe ala sa execute toti copacii, doar avea salopeta pe care scrie Primaria Suceava...
3.   "apel abuziv" trimis de
(21 feb 2014, 13:19:37
1. In primul rand nu a fost un apel abuziv. Domnul care a sunat a avut o suspiciune in legatura cu o ilegalitate. Si chiar a fost pentru ca se vede si din poza ca nu s-au respectat normele de siguranta. Zona trebuia semnalizata corespunzator, banda reflectorizanta delimitare spatiu de lucru, iar circulatia dirijata de un agent echipat corespunzator. Asta numai asa la o prima vedere...
2. Matizul este omologat sa transporte material lemnos?
S-a respecat masa de incarcare maxima, soferul matizului are acte pt materialul lemnos, autorizatii ??
3. Sper ca povestea sa nu se termine aici si i-as sugera domnului cu pricina sa faca o plangere la organele superioare, inclusiv pana la Ministerul de Interne, se va lasa cu sanctiuni!!
4.   112 trimis de
(21 feb 2014, 13:43:29
dragii mei! in comuna hartop jud suceava o batrana de 80 de ani a sunat la 112 pentru faptul ca 3 persoane de etnie roma ia furat gainele si si ceva de prin casa, acei indivizi sa dat drept cersetori cerundui ceva de mancare cartofi fasole untura etc, femeia miloasa sa dus in beci sa le aduca cartofii in timp ce tigani sau dat la furat, cand a realizat ca a fost furata femeia a chemat politia, si ce credeti ca sa intamplat femeia a fost amendata cu 500 lei pentru apelare abuziva, nu e bataie de joc din partea militienilor?
5.   Politisti... trimis de
(21 feb 2014, 14:03:47
Ce sa mai comentezi la asa ceva... Suntem neputinciosi in fata organului...
Isi bat joc de noi si ne trimit zeflemitor cu amenda la judecatorie, iar daca judecatorul constata bataia de joc fata de cetatean, organul nu pateste nimic. Se anuleaza doar amenda si ramane asa. Politistul nu pateste nimic. Groaznic...
6.   Comentariu trimis de
(21 feb 2014, 14:43:51
Bine a facut ca i-a dat amenda. Multi confunda Urgentele cu alte mizerii.
Taierea copacilor nu are deloc treaba cu domeniul de urgenta. Nu cred ca era cineva ranit, jefuit, omorat, incediat de taierea copacilor. Multi sunt prosti si confunda urgentele cu intamplarile banale.
Nesimtit ala si prost.
7.   Iris autobuz trimis de
(21 feb 2014, 15:37:03
Sper sa iti darame cei de la primarie casa parinteasca,sa ramana un exemplar ca tine in strada!Bineinteles cand casa e goala(tu sa fii plecat la casino),pentru a nu fi nimeni ranit,jefuit,omorat sau "INCEDIAT"!Cand angajatii primariei,care ar trebui sa aiba utilaje corespunzatoare,incarca lemne intr-un Matiz,pe ritmuri de manele,mi se pare si mie ceva iesit din comun!Daca tie nu,si in plus faci pe istetul as vrea sa vad ce o sa faci cand o sa iti darame casa tot cu Matizul ,bineinteles pe aceleasi ritmuri!
8.   Comentariu trimis de
(21 feb 2014, 15:49:23
Vad ca acum e si la noi moda ca la americani.ca numa aia suna din orice fleac la urgente.Eu is curios cati din voi au notiunea de URGENTA.Desi sunt sigur ca 9 din 10 romani,daca vad un boschetar pe jos,pleaca mai departe pe motiv ca..."lasa l dome le ca i mort de beat,si revine el cand se trezeste"
9.   Primate. trimis de
(21 feb 2014, 16:04:18
ASTA E, din pacate daca suni la 112 pentru conflict vegetal, adica se bat doi copaci, o iei pe cocoasa. Treaba asta se intampla de ani de ile, stie tot orasul. Copaci taiati pentru serele care sunt mai sus de primarie, privati in general, iar primatul le cumpara florile pe care le vedeti in tot targul. Copaci ciuntiti pentru care am pus lumanari si am spus ca daca au gresit cu ceva sa pacatuiasca si cei ce au facut fapta asta, la fel. Sa vedem macar o stampila de specialist arboricol.
10.   Se stie...... trimis de
(21 feb 2014, 17:39:13
youtube . com / watch?v=285OKea14Sc
11.   Asa e primare? Ce ti-as taia o creanga. trimis de
(22 feb 2014, 07:41:15
Sunteti incompetenti. Coform legii 24 din 2007 reactualizata, primarul nu are voie sa taie alandala. 112 trebuia sa sesizeze politia si garda de mediu. Nu se taie decat crengile uscate si este strict interzis sa se taie o serie de specii gen tei, salcam. Recent s-au taiat salcami, de 25 cm in diametru, inalti de 5 m, pe Octav Bancila in Zamca si au ramas ca niste lumanari fara nici o creanga. Puteti sa-i admirati si sa va cruciti de prostia omeneasca.
12.   Abuz cu acte... trimis de
(22 feb 2014, 11:15:16
Cata prostie!!!
Fara ezitare, l-as sanctiona pe politist.
Nu-mi vine sa cred, dar intamplarea imi confirma ca la noi in Romania totul e posibil.
Numai un organ abilitat putea sa verifice daca actiunea de taiere a copacilor era legala. Domnul care a sesizat faptul merita laudat, nu sanctionat.
DA, este clar ca situatia era grava, se putea produce un accident, perimetrul de lucru nu era delimitat cu banda (rubaliza). Putea sa treaca un copil sau oricine in apropiere si sa fie lovit de utilaje sau de copacii in cadere.
Doamne, multa prostime suporta pamantul. De data asta politia si-a demonstrat incapacitatea, ineficienta sau incompetenta.
Sesizati un post de televiziune national, sa rada toata tara cata prostie si cum justifica politia cheluirea salariilor lor din banii publici, adica a tuturor celor care muncesc cinstit, platind impozite si taxele la stat.
Doamne ajuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei