Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 253 (5460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Stocuri noi de vaccin hexavalent care-i protejează pe copii şi de poliomielită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stocurile de vaccin hexavalent care-i protejează pe copii inclusiv de poliomielită vor fi refăcute în această săptămână. Aşa a informat ieri directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a arătat că 7.214 doze de ser vor fi livrate în judeţ de Ministerul Sănătăţii, cantitatea fiind suficientă pentru tot parcursul anului.

Adjunctul DSP a precizat că în judeţ nu s-au înregistrat discontinuităţi în aprovizionarea cu vaccin hexavalent, ultima tranşă de ser, de 1.800 de doze, fiind distribuită în teritoriu la începutul acestei luni.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor de 2 şi 6 luni de către medicul de familie şi asigură protecţie împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, virusului haemophilus influenzae şi poliomielitei. În fiecare trimestru, pentru vaccinarea copiilor din judeţ sunt necesare circa 4.000 de doze de ser.

Virusul poliomielitic care provoacă paralizii a revenit în Europa, sursa infectării fiind refugiaţii din Siria. Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat prin sistemul de avertizare rapidă că au fost depistate cazuri de paralizie la copii sirieni, din cauza poliomielitei.

 

În judeţ, vaccinarea copiilor a scăzut de la 95% la 80-85%

Riscul pentru Europa de revenire a bolii este mare, în condiţiile în care mulţi refugiaţi din Siria se stabilesc în ţări europene, iar acoperirea vaccinală a scăzut, inclusiv în România.

Statisticile oficiale arată că, anul trecut, până în septembrie, 11.500 de sirieni au cerut azil politic în ţări UE. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vaccinarea antipoliomielitică în Siria a scăzut de la 95% în 2002 la doar 52% în 2012. Specialiştii spun că dacă virusul circulă pe scară largă în Siria, este foarte probabil ca refugiaţii să îl ducă în ţările unde se mută. În judeţul Suceava, vaccinarea copiilor împotriva bolilor transmisibile, inclusiv a poliomielitei, a scăzut de la 95% la 80-85%, din cauza neîncrederii părinţilor în siguranţa serurilor.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimii ani în România nu a fost înregistrat nici un caz de poliomielită.

Poliomielita se manifestă cu paralizii, în special la nivelul picioarelor. Virusul poliomielitic poate fi găsit permanent în mediu, iar fiindcă există purtători sănătoşi vaccinările se fac şi în afara epidemiei. Virusul se transmite prin consumul de alimente şi apă contaminate, dar şi prin mâini murdare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocuri noi de vaccin hexavalent care-i protejează pe copii şi de poliomielită.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.2 din 18 voturi
Stocuri noi de vaccin hexavalent care-i protejează pe copii şi de poliomielită1.2518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne hac_ca_cam pe dictatuta OMS si slugile lor trimis de
(30 oct 2013, 17:30:50
4000 de doze de vaccin ''gratuit'' x 100 de dolari doza(aproximativ) =400.000 de dolari. o fi mult, o fi putin? cam ce s-ar putea face cu banii astia intr-un judet ca sv? dpdv al imbunatatirii calitatii serviciilor din sanatate?

nemaivorbind de calculul la nivel national.

multinationalele din domeniu raman fara lichiditati si apeleaza desigur la slugile lor locale pt. a-si reface stocurile de bani. ceea ce numeste DSP SV vaccin gratuit, statul roman plateste scursurilor internationale cam 100 de dolari doza.

iar fraierii care isi otravesc copii cu vaccinuri n-au nici macar constiinta sa citeasca ceea ce INSUSI PRODUCATORUL VACCINULUI recunoaste ca REACTII ADVERSE cu efecte deosebit de grave.

in rest, s-a inventat motivul Siria(ca tot e de actualitate acum) pt. a mai strecura in sangele ignorantilor inca o cantitate toxica de mercur sau aluminiu(ascunse sub alte denumiri-vezi TIOMERSAL). VACCINARIADA asta nu este decat o cacealma pt. fraieri, la fel ca si lupta impotriva terorismului si altele asemenea.

iar daca ne referim la paralizii, cea mai mare paralizie e provocata de ignoranta, prostie, viclenie, furt din banul public si tradare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei