Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 253 (5460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu respect şi cu mândrie, pentru un om de omenie

Pe meleagurile îndrăgite ale Bucovinei de Nord, în localitatea Frasin, jud. Suceava, se apropie un eveniment fericit şi unic în ultima vreme la noi. Se vor împlini 100 de ani (13.11.1913 – 13.11.2013) de viaţă echilibrată, fericită şi activitatea rodnică a cetăţenei Caterina Bădilă (Cati), originară din Frasin, provenind din familia Iosif şi Minodora Stolinschi, fiind al unsprezecelea copil din familie şi singura în viaţă.

Localnicii, finii, rudele apropiate, trecătorii o întâlnesc zilnic aproape, în faţa casei, în zilele frumoase, poposind ore întregi şi stând la discuţii cu plăcere cu cei ce cu respect o salută şi o provoacă glumind cu aceasta. N-are copii, dar o nepoată cu sufletul bun – Mariana – îşi petrece o parte din viaţă alături de ea, sfătuindu-se împreună pentru bunul mers al gospodăriei. Doamna Cati mărturiseşte că în perioada lungă a vieţii sale i-a plăcut să fie în compania persoanelor vesele, comunicative, a celor ce aveau simţul umorului şi a celor cu gândirea pozitivă. Fiind întrebată care e secretul longevităţii vieţii sale, ea răspunde: „Aşa a vrut Dumnezeu!”. A respectat, a botezat, a cununat, a colaborat admirabil cu consătenii ei în toate împrejurările şi mulţi dintre ei vin astăzi să-i aducă mulţumiri şi respectul ce i se cuvine. Din prisosul avutului modest, a bucurat oameni cunoscuţi şi necunoscuţi, iar gesturile omeneşti – gesturi creştineşti – ale Doamnei Cati rămân o pildă vie c-a fost om de omenie. În perioada premergătoare a fericitului eveniment unii cunoscuţi îi oferă flori, îi strâng mâna, îi urează cele bune, iar ea se bucură nespus de mult, le povesteşte crâmpei din viaţa lungă a ei şi le zâmbeşte tuturor. În ziua fericitului eveniment va primi buchete de flori şi o felicitare cu următorul conţinut: „Cu prilejul aniversării a 100 de ani, cei ce vă iubesc vă oferă gânduri bune, dragoste, iubire, mult respect şi preţuire şi vă doresc din tot sufletul ca şi-n perioada următoare a vieţii să vă bucuraţi de linişte şi sănătate ca să le puteţi face pe toate, iar cea mai dragă dintre cei dragi – Mariana – să vă ocrotească, să vă fie aproape mereu şi la bine, şi la greu!”.

Ani s-ajungeţi... cât vrea Domnul... dar să fie buni, cum şi-i doreşte omul!

Să vă ferească Domnul de rău şi să vă ajute Domnul la greu!

Înv. pensionară Zenovia HUMENIUC (cunoştinţă apropiată)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu respect şi cu mândrie, pentru un om de omenie.
 Vizualizări articol: 1483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cu respect şi cu mândrie, pentru un om de omenie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei