Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 249 (5456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Japonia: Un detector pentru cancerul mamar care poate fi utilizat la domiciliu

Cercetătorii japonezi au prezentat joi un detector pentru cancerul mamar care poate fi utilizat la domiciliu, ce ar putea revoluţiona detectarea precoce a acestei boli, informează AFP.

Dispozitivul, conceput de laboratorul de inginerie medicală Newcat de la Universitatea Nihon, după opt ani de cercetări ştiinţifice, se prezintă sub forma unei bile care poate fi ţinută într-o palmă.

Bila este înzestrată cu un senzor cu o diodă electroluminoscentă (LED) şi cu un fototranzistor care, placat contra sânului, va putea să detecteze o eventuală acumulare de sânge, ce poate fi asociată cu o tumoare canceroasă, a explicat coordonatorul proiectului, profesorul Mineyuki Haruta.

Acest instrument de mici dimensiuni poate să ofere astfel un semnal care le va avertiza pe paciente să meargă la medic pentru o serie de teste mai detaliate, precum mamografia.

În cazul absenţei acelui semnal, o mamografie - considerată neplăcută de majoritatea femeilor - nu va fi necesară, fapt care va permite reducerea numărului de mamografii realizate la control, cu rol preventiv, ameliorând în acelaşi timp detectarea precoce, care creşte şansele de vindecare.

"Aparatul este finalizat, însă noi suntem o universitate şi nu avem posibilitatea de a-l fabrica şi de a-l vinde. Ne aflăm în căutarea unei companii care ar putea să îl producă şi să îl comercializeze", a declarat profesorul Haruta.

Această etapă va fi cu atât mai laborioasă cu cât reglementările în vigoare în privinţa aparatelor medicale sunt foarte stricte în Japonia, necesitând mulţi bani şi mult timp.

"Ne-ar plăcea ca femeile să poată să beneficieze într-o bună zi de acest aparat la un preţ mai mic de 20.000 de yeni (150 euro)", a declarat profesorul Haruta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Japonia: Un detector pentru cancerul mamar care poate fi utilizat la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Japonia: Un detector pentru cancerul mamar care poate fi utilizat la domiciliu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei