Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 249 (5456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Riscul de a dezvolta ADHD este mai mic în rândul copiilor care locuiesc în zone însorite

Copiii care locuiesc în zone însorite au un risc mai scăzut de a dezvolta ADHD (Deficit de Atenţie/ Tulburare Hiperkinetică), potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii olandezi, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii olandezi au descoperit că în regiunile foarte însorite această afecţiune are o incidenţă mai mică, sugerând că intensitatea ridicată a luminii soarelui poate exercita un efect protector asupra copiilor.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au analizat hărţi care prezintă cele mai afectate state din SUA şi alte nouă ţări şi cât de însorite sunt acestea.

Chiar şi după ce au luat în considerare alţi factori aflaţi în legătură cu dezvoltarea ADHD, aceştia au observat că există o relaţie între intensitatea solară şi numărul copiilor care suferă de această afecţiune.

Pentru a testa teoria lor, cercetătorii au verificat şi dacă există o legătură între expunerea la lumina soarelui şi autism sau alte afecţiuni depresive majore, însă nu exista.

Coordonatorul studiului, Martijn Arns, de la Universitatea Utrecht din Olanda, sugerează că ceasul biologic al oamenilor poate explica aparenta legătură cu expunerea la lumina soarelui.

Tratamentele pentru tulburările de somn destinate pentru a restabili ritmul circadian, printre care şi terapia prin expunere la soare, au arătat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte simptomele ADHD.

Martijn Arns a sugerat ca în zonele mai puţin luminoase să fie instalate mai multe lămpi în clase şi să fie programate ore de joacă în aer liber, astfel încât copiii să aibă parte de suficientă expunere la lumina soarelui.

ADHD este cea mai comună tulburare psihiatrică în rândul copiilor, cu o medie de 5 până la 7 procente, dar răspândirea ei variază în funcţie de regiune. Simptomele includ incapacitatea de concentrare, atenţia slabă, hiperactivitate şi comportament impulsiv, iar procesul normal de dezvoltare a creierului este întârziat în cazul copiilor cu ADHD. De asemenea, în unele cazuri, apar probleme cu somnul.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu care este cauza dezvoltării acestei afecţiuni, însă genetica joacă un rol important. Ca factori de risc au mai fost identificaţi şi naşterea prematură, greutatea mică la naştere, consumul de alcool şi/ sau ţigări în timpul sarcinii şi expunerea la toxinele din mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscul de a dezvolta ADHD este mai mic în rândul copiilor care locuiesc în zone însorite.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Riscul de a dezvolta ADHD este mai mic în rândul copiilor care locuiesc în zone însorite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei