Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 249 (5456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Deşeurile aruncate de firma de reşapat cauciucuri din Slobozia, readuse în curtea fabricii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curelele uzate, dar şi celelalte deşeuri îngropate în zona râului Suceava de reprezentanţii firmei Supermag Imperial din Slobozia - Grăniceşti vor fi readuse în curtea societăţii. Operaţiunile au început încă de ieri şi trebuie finalizate până în această seară, la miezul nopţii. Cel puţin acesta este termenul pe care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a întrunit ieri la Primăria Grăniceşti, l-a stabilit în cazul dezastrului ecologic de la Slobozia.

Până în prezent au fost identificate două perimetre în care deşeurile rezultate din funcţionarea fabricii de reşapat anvelope au fost îngropate, dar există suspiciunea că şi în alte două locuri s-au petrecut lucruri similare. 

„Vom monitoriza atent evoluţia situaţiei din zonă, astfel încât calitatea mediului să fie adusă la normalitate, iar în ce priveşte agentul economic, să fie luate toate măsurile ca în cel mai scurt timp să îndeplinească toate condiţiile impuse de lege pentru funcţionare. Am stabilit termene până la care să se realizeze aceste măsuri, pentru că orice agent economic este obligat să-şi desfăşoare activitatea doar cu respectarea legii”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

În paralel cu această monitorizare, fiecare instituţie a statului care are atribuţii pe linia protecţiei mediului a primit sarcini exacte.

Astfel, Garda de Mediu va monitoriza eliminarea deşeurilor din cele două perimetre identificate în albia râului Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava va stabili astăzi un perimetru în care vor fi identificate şi monitorizate toate sursele de apă potabilă, urmând a se efectua analize ale apei din fântâni. Agenţia de Protecţia Mediului va notifica societăţile implicate în acest dezastru ecologic, în special Supermag Imperial, sub rezerva retragerii autorizaţiei de mediu, în vederea realizării imediate a unei platforme betonate pentru depozitarea, până la transport, a deşeurilor neutilizate în producţie, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava va verifica dacă programul de măsuri dispus pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare este respectat, fiind cunoscut faptul că în acest moment firma funcţionează în baza unui aviz provizoriu.

Acest Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat de prefectul Florin Sinescu, după ce, miercuri după-amiază, de la doi metri adâncime au fost scoase la suprafaţă curele uzate şi pungi cu praf de cauciuc, deşeuri rezultate din activitatea firmei Supermag Imperial. Practic, totul a fost îngropat în pământ, pe malul râului Suceava, iar în acest fel societatea de reşapat cauciucuri de la Slobozia şi-a redus substanţial cheltuielile care ar fi derivat din incinerarea acestor deşeuri într-un incinerator ecologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deşeurile aruncate de firma de reşapat cauciucuri din Slobozia, readuse în curtea fabricii.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deşeurile aruncate de firma de reşapat cauciucuri din Slobozia, readuse în curtea fabricii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtire trimis de
(25 oct 2013, 12:27:43
Nu-mi imaginez cat de nesimtiti si rai pot fi acesti "conducatori" ai comunitatii. Aceasta societate isi face de cap mereu, incalca anual legea la modul cel mai grosolan dar probabil o buna parte din profit intra si in buzunarul celor sus-pusi. Mi se pare incredibil! Sa omori oameni, sa-i chinui si sa-i batjocresti pe cei care supravietuiesc, sa sufoci la propriu locuitorii zonei, sa distrugi natura si vietile celor ce urmeaza sa vina si iti continui activitatea ca si cum totul e norma. Nu e viata roz dar nu pot sa cred ca exista nesimtire atat de mare...
2.   Pentru cei ce nu-ntelege... trimis de
(25 oct 2013, 20:36:12
Doamna Rodica Delia Nutu, se pare ca trebuie sa vorbesc si pe limba dumneavoastra. "Conducatorii" nostri nu sunt actionari la aceasta societate. Ei primesc spaga/bacsis/comision/etc. (cum va este mai usor) pentru a-l lasa pe acest destrabalat sa-si faca de cap. Daca nu ati inteles, pot incerca sa va mai explic odata.
2.1  RE: Pentru cei ce nu-ntelege... trimis de
(25 oct 2013, 20:40:30
* prin "conducatori ai comunitatii" ne referim la autoritatile locale... poate nu m-am facut inteles.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei