Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Serviciu de urgenţe separat, pentru bolnavii neurologici de la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava începe de astăzi amenajarea fostei spălătorii din curtea unităţii, ale cărei spaţii vor avea destinaţii medicale în urma reabilitării. Aşa a informat managerul Vasile Rîmbu, potrivit căruia investiţiile se vor finaliza la începutul lunii octombrie. În fosta spălătorie vor funcţiona, din toamnă, farmacia cu circuit intern şi ambulatoriul laboratorului Synevo, care vor fi mutate din spaţiile pe care le ocupă în prezent.

În locul farmaciei, managerul Vasile Rîmbu şi-a propus să înfiinţeze o unitate de urgenţe neuro-vasculare, care va funcţiona ca o extensie a secţiei de Neurologie şi în cadrul căreia se vor trata şi monitoriza funcţiile vitale ale bolnavilor cu accidente vasculare cerebrale acute.

„Toate urgenţele neurologice vor fi orientate direct către acest serviciu. Practic, bolnavii vasculari nu vor mai fi duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor, aşa cum se întâmplă în momentul de faţă”, a explicat şeful Spitalului Suceava.

El a subliniat că prin schimbarea locaţiei, şi circuitele farmaciei se vor îmbunătăţi, arătând că la ora actuală aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare se realizează dificil, produsele farmaceutice fiind introduse în spital prin ambulatoriul integrat de specialitate şi apoi transportate cu liftul până la etajul II al clădirii.

 

Înfiinţarea unităţii de urgenţe neuro-vasculare va reduce mortalitatea prin afecţiuni cerebro-vasculare

Vasile Rîmbu a adăugat că viitoarea unitate de urgenţe neuro-vasculare va fi funcţională până la finele anului, iar odată cu înfiinţarea ei se va reduce mortalitatea prin afecţiuni cerebro-vasculare, având în vedere că bolnavii au şanse mai mari de supravieţuire şi scapă fără sechele majore dacă accidentul vascular cerebral este tratat în prima fază a producerii sale.

Săptămânal, în Spitalul Suceava se internează aproximativ 35 de pacienţi cu probleme neuro-vasculare grave, rezultând o medie de cinci cazuri pe zi, din care cel puţin două sunt accidente vasculare cerebrale.

La ora actuală, secţia de Neurologie dispune de nouăsaloane cu patru paturi, şase cu câte două paturi şi o rezervă cu baie proprie, ultimele renovări fiind făcute în 2009. După extindere, secţia de Neurologie va avea peste 60 de paturi.

Amenajarea spaţiului din fosta spălătorie pe care-l va ocupa din toamnă farmacia cu circuit intern costă 400.000 lei, bani care provin din bugetul Spitalului Suceava. Investiţiile cu reabilitarea încăperilor în care, din toamnă, îşi va desfăşura activitatea şi ambulatoriul laboratorului Synevo vor fi suportate integral de această firmă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciu de urgenţe separat, pentru bolnavii neurologici de la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Serviciu de urgenţe separat, pentru bolnavii neurologici de la Spitalul Suceava4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toata consideratia pentru munca acestui om! trimis de
( 1 aug 2013, 13:50:46
Toata consideratia si respectul pentru munca acestui om!

Numai lucruri deosebite face omul acesta de cind a fost pus manager! E o placere sa citesti si sa afli ce face si ce preocupari deosebite are.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei