Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fericirea îngraşă, potrivit cercetătorilor olandezi

Persoanele care mănâncă pe fond emoţional consumă mai multe alimente bogate în calorii atunci când sunt fericite decât atunci când sunt triste, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii olandezi, informează dailymail.co.uk.

La experimentul efectuat de psihologii de la Universitatea din Maastricht, Olanda, au participat 87 de studenţi, cărora le-au fost prezentate secvenţe din filme şi din emisiuni TV în scopul de a le produce o stare de spirit pozitivă, neutră sau proastă.

Pentru a-i induce într-o stare de fericire, studenţii s-au uitat la "Mr. Bean" şi "Când Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry met Sally". De asemenea, pentru a avea o stare de spirit neutră, aceştia au fost nevoiţi să se uite la un documentar despre peşti, iar pentru o stare de spirit negativă, studenţi au urmărit secvenţa din filmul "Culoarul Morţii/ The Green Mile", unde John, un prizonier nevinovat, este executat.

Imediat după vizualizarea videoclipurilor, studenţilor le-au fost oferite chipsuri şi ciocolată, iar cercetătorii au măsurat aportul de calorii pentru fiecare scenă.

Astfel, cercetătorii au conchis: "Aceste descoperiri ar putea ajuta la tratarea obezităţii. Ele subliniază importanţa emoţiilor pozitive asupra alimentaţiei, care sunt adesea trecute cu vederea".

Cercetătorul Christy Fergusson spune că sunt două mecanisme diferite de a mânca în funcţie de starea de spirit în care ne aflăm, dacă suntem trişti sau dacă suntem fericiţi. "Atunci când ne simţim plictisiţi sau foarte prost din punct de vedere psihic, mâncăm pentru a aduce o schimbare. Zahărul din alimente poate ridica temporar starea de spirit. Când suntem relaxaţi şi fericiţi, nu sunt obsedaţi de calorii, mâncarea devenind o mare sursă de plăcere", a spus acesta.

Psihologul Linda Papadopoulos a afirmat: "Gândiţi-vă la orice sărbătoare, aniversare sau nuntă, care au loc vineri sau sâmbătă seara. Toate aceste evenimente implică mâncare. Bucurându-te de mâncare fără a calcula caloriile sau fără a te judeca este o practică sănătoasă prin care te poţi bucura de viaţă". De asemenea, aceste informaţii vin în completarea cercetărilor care au arătat că femeile se îngraşă după ce se căsătoresc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fericirea îngraşă, potrivit cercetătorilor olandezi.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fericirea îngraşă, potrivit cercetătorilor olandezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei