Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 117 (5324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Loţiunea pentru plajă: În ce situaţii este dăunătoare şi cum putem evita riscul de cancer de piele

 

Odată cu începerea pregătirilor pentru vacanţa de vară, obiectul care cel mai probabil nu-i lipseşte nimănui din geanta de plajă este şi cel care prezintă cele mai multe riscuri de sănătate: dacă nu înlocuim crema de plajă la timp, riscul de a dezvolta cancer de piele creşte considerabil din cauza expunerii la razele ultraviolete.

Potrivit unui sondaj citat de Daily Mail, aproape trei sferturi (74 la sută) dintre britanicii care pleacă în vacanţă în acest an sunt în pericol de a se îmbolnăvi de cancer de piele pentru că folosesc loţiune de plajă expirată.

 Cele mai multe creme de plajă au un termen de utilizare de până la 12 luni de la data de cumpărare, perioadă la sfârşitul căreia producătorii nu mai oferă garanţie pentru abilitatea loţiunilor de a bloca razele ultraviolete.

Totuşi, britanicii cu planuri de vacanţă au spus, în marea majoritate, că urmează să folosească loţiuni mai vechi de un an, iar în multe cazuri mult mai vechi.

O treime din participanţii la sondaj (32 la sută) au spus că vor lua în bagaj creme de plajă vechi de doi ani, în timp ce o altă treime a recunoscut că foloseşte cremă de mai mult de trei ani vechime, iar 15 la sută dintre respondenţi au spus că păstrează acasă cremă de plajă şi de patru ani.

65 la sută dintre respondenţii la sondaj nu erau conştienţi de faptul că cele mai multe creme de plajă expiră după 12 luni.

"Loţiunile de plajă îşi pierd abilitatea de a bloca razele ultraviolete după un an, aşadar este recomandat să înlocuim produsele în fiecare vară", a spus Emma Leslie, editor de frumuseţe la site-ul Escentual.com, cea care a realizat cercetarea.

"Dacă verifici eticheta loţiunilor de plajă, cele mai multe dintre ele sunt marcate cu recomandarea producătorului de a fi folosite pentru numai 12 luni de la achiziţie. Eficienţa se va deteriora considerabil după această perioadă, iar ingredientele active îşi vor pierde puterea şi rişti să rămâi cu foarte puţină sau zero protecţie împotriva razelor ultraviolete dăunătoare."

  Expunerea la razele ultraviolete este un factor cheie în dezvoltarea cancerului de piele, iar în ultimii 30 de ani, în Marea Britanie, melanomul malign s-a dovedit a fi forma de cancer cu cea mai mare viteză de dezvoltare.

"Este atât de important să îţi protejezi pielea împotriva razelor ultraviolete şi nu este vorba doar despre evitarea cancerului. Acţiunea dăunătoarea a soarelui îmbătrâneşte pielea prematur, cauzând urme şi riduri adânci", a adăugat Emma Leslie.

Recomandarea Sistemului de sănătate din Marea Britanie este ca loţiunea folosită să aibă un factor SPF de cel puţin 15 pentru a preveni deteriorarea pielii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Loţiunea pentru plajă: În ce situaţii este dăunătoare şi cum putem evita riscul de cancer de piele.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Loţiunea pentru plajă: În ce situaţii este dăunătoare şi cum putem evita riscul de cancer de piele1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei