Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 117 (5324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După luni de zile

Licitaţia de salubrizare a Sucevei a fost câştigată de o asociere de trei firme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Salubrizarea municipiului reşedinţă de judeţ va fi asigurată, cel mai probabil începând de luna viitoare, de un nou operator privat, care a cîştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava.

Este vorba de asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj, a căror ofertă a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei de salubrizare în valoare de 5,5 milioane de euro.

Conform contractului, câștigătorul licitaţiei ar urma să asigure serviciile de salubrizare stradală, întreţinere spaţii verzi, dar şi cele de deszăpezire şi combatere a poleiului (pe timp de iarnă), pe o perioadă de opt ani.

Deşi la licitaţie au fost depuse trei oferte, în cele din urmă doar două au fost luate în considerare la calcularea punctajelor. Oferta Rosal nu a mai fost luată în calcul din cauza datoriilor înregistrate la bugetul de stat, conform certificatului de atestare fiscală verificat de comisia de licitaţie.

În aceste condiţii, lupta pentru obţinerea contractului în valoare de 24.870.000 de lei s-a purtat între asocierea celor două firme sucevene - Diasil Service, Florconstruct, cu cea clujeană, Brantner, pe de o parte, de cealaltă parte a baricadei fiind o firmă puternică din domeniu- Romprest Service.

„Asocierea de firme a avut cea mai avantajoasă ofertă, din punct de vedere economic, pentru municipalitatea suceveană, la unele servicii, tarifele fiind chiar şi de trei ori mai mici decât în oferta concurentă”, a declarat viceprimarul Gavril Vîrvara.

Rezultatul licitaţiei de salubrizare a Sucevei poate fi contestat încă, luni, 27 mai, fiind ultima zi de depunere a contestaţiilor la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

În cazul în care rezultatul licitaţiei va fi contestat, de Rosal sau de Romprest, semnarea contractului de salubrizare va fi din nou amânată, până la luarea unei decizii de către CNSC.

De altfel, contestaţiile la această licitaţie s-au ţinut lanţ încă de la demararea ei, în toamna anului trecut,  încât nici până în decembrie, când expira contractul cu Rosal, nu se ştia nimic clar în privinţa celor care vor presta aceste servicii.

De atunci şi până acum, serviciile de salubrizare au fost efectuate tot de Rosal, conform unei decizii a Consiliului Local Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de salubrizare a Sucevei a fost câştigată de o asociere de trei firme.
 Vizualizări articol: 3215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 8 voturi
Licitaţia de salubrizare a Sucevei a fost câştigată de o asociere de trei firme2.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(24 mai 2013, 11:06:31
In sfarsit am scapat de Rosal.Prestatia firmei lui Prigoana a fost execrabila.datorita Rosal orasul Suceava este unul din cele mai murdare orase din tara.Dar sa nu-l plangem pe Prigoana.El si-a facut plinul mai ales cu transportul gunoiului la Botosani.Speram ca
Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj sa faca din Suceava un oras curat ca in palma.
1.1  RE: Felicitari trimis de
(24 mai 2013, 15:05:43
...apreciez si subscriu la convingerea ca va fi: ,,un oras curat ca in palma”!
1.2  RE: Felicitari trimis de
(24 mai 2013, 16:43:49
Nicio sansa. S_paga e baza. O sa dea si astia ca sa nu fie verificati in ceea ce priveste calitatea serviciilor si noi tot praf o sa inhalam.
2.   * trimis de
(24 mai 2013, 11:25:00
Bineinteles ca va fi contestat.
3.   Toti 3 trimis de
(24 mai 2013, 12:49:01
Cate una pentru fiecare partid,ca sa ramana prieteni...PSD si PNL pe margini iar portocalii(pdl) la centru,ca le este bine si cald in continuare.Usl-ul cu duhul blandetii iar pdl-ul cu profitul de orice fel,ca nu s-a legat nomeni de ei pana acum....Daca erau ei in continuare,era USL-ul mancat cu fulgi cu tot.Mai vedem noi....
4.   TRALALALA trimis de
(24 mai 2013, 12:50:14
Se pare ca e buna si spaga de Suceava!!!Oricum tre sa ne pregatim de haos,doar astia au mai facut pe salubrizatori!!!
5.   M-am mai documentat trimis de
(24 mai 2013, 20:24:24
De firmele Florconstruct si Diasil service vom mai discuta ca sunt de ale noastre de aici.In schimb m-am documentat de firma din Cluj.Nu fac nici o acuza si nu spun ca asa s-a intamplat la Suceava.Doar relatez un fapt petrecut la Cluj.
Administratorul Brantner-Vereş, Călin Stoia, i-a dat mită primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, peste 188.000 de lei (45.000 de euro), pentru ca edilul să îi favorizeze firma în obţinerea contractului de salubrizare a municipiului şi acesta să se deruleze fără incidente, afirmă procurorii DNA.Societatea Brantner-Vereş a luat fiinţă din societăţile Napoget şi Salprest, care se ocupau cu salubritatea în Cluj-Napoca în urmă cu mai mulţi ani. Napoget a fost cumpărată de Brantner, iar Eugen Vereş a preluat Salprest, ulterior cele două firme fiind unificate sub numele Brantner-Vereş.
6.   Pesimist trimis de
(24 mai 2013, 20:58:41
Acum vom avea trei firme care se vor ocupa de "curatenia" din oras. Probabil vor avea timp suficient sa arunce vina de la una la alta.
7.   Comentariu trimis de
(25 mai 2013, 09:07:38
In concluzie ,rugam pe dl.primar Lungu sa faca publica cuantumul spagii incasate, pentru atribuirea acestui contract.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei