Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 117 (5324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Nu există o discuţie în USL despre reîmpărţirea ministerelor, reaşezarea ponderii

Vineri, 24 Mai 2013 (19:21:14)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu a existat nicio discuţie în USL privind reîmpărţirea ministerelor, că "o remaniere poate să survină oricând", dar că "deocamdată premierul nu simte o asemenea nevoie" şi nici PNL.

"Nu a existat şi nu există nicio discuţie despre reaşezarea ponderii, reîmpărţirea ministerelor, 70 cu 30, 48 cu 52, absolut deloc! Tot ceea ce-am discutat şi tot ceea ce ştiu că doreşte să propună premierul sunt nişte completări la protocolul USL de natură, să spunem, organizatorică, şi legat de un calendar al obiectivelor, al obiectivelor nu doar de guvernare, al obiectivelor care sunt politice şi parlamentare, cum ar fi de pildă regionalizarea. Dar nu s-a pus acolo problema să începem să tragem de ministere şi de miniştri, iar despre o remaniere premierul ieri a dezminţit. Nici eu de bună seamă... Nu are aşa ceva de gând, nu mi-a spus nici mie", a precizat Crin Antonescu într-o conferinţă de presă.

El a arătat însă că o remaniere poate să survină oricând, menţionând că aceasta nu este o chestiune care se anunţă cu trei luni înainte.

"Repet însă, o remaniere poate să survină oricând! Nu e o chestiune care se anunţă cu trei luni înainte, pentru că remaniezi pe cineva atunci când din diverse motive e mai bine ca omul respectiv să fie înlocuit. Deocamdată, premierul nu simte o asemenea nevoie, nu are o asemenea situaţie şi nici noi, ca PNL, pentru că la urma urmei şi noi putem să cerem în ce-i priveşte pe miniştrii noştri o remaniere, dar nu e cazul!", a explicat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va discuta, sâmbătă, cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, despre rezolvarea problemelor din USL, menţionând că soluţiile cele mai bune vor fi găsite şi menţionând, pe de altă parte, că până acum nu a considerat că este cazul de remanieri în Guvern.

"Sâmbătă, împreună cu domnul Antonescu, mergem la Congresul UDMR, şi pe drum, până la Miercurea Ciuc şi de la Miercurea Ciuc avem tot timpul să discutăm şi vom găsi soluţiile cele mai bune. Evident că USL trebuie să rămână unit", a spus Ponta, la Leipzig.

Întrebat dacă este adevărat că se va elimina din protocolul USL aspectul legat de paritate, Ponta a spus: "Nu. Nu asta a fost problema. A fost problema de asumarea responsabilităţii. Noi PSD, avem funcţia de prim-ministru, eu îmi asum principala responsabilitate, dar guvernarea este comună. Nu era corect ca unii liberali, de care sunt foarte mulţumit, să fie miniştri, şi alţi liberali să fie în opoziţie, pe la televizor".

Întrebat despre posibile remanieri, premierul a spus că până acum nu a considerat că este cazul de aşa ceva.

"Dar dacă va fi cazul de făcut vreo schimbare la conducerea vreunui minister o voi face, evident discutând cu copreşedintele USL şi după aceea propunerea se adresează preşedintelui. Dar nu fac vreo schimbare în Guvern şi nu voi face niciodata pe vreun criteriu politic", a spus Ponta.

El a mai spus că PSD este solidar cu PNL şi că Traian Băsescu rămâne principalul adversar politic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Nu există o discuţie în USL despre reîmpărţirea ministerelor, reaşezarea ponderii.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Nu există o discuţie în USL despre reîmpărţirea ministerelor, reaşezarea ponderii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei