Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 117 (5324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumire

Inspecția în Construcții amenință cu sistarea lucrărilor la noua centrală termică a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inspectoratul de Stat în Construcții ar putea sista lucrările la noua centrală termică a municipiului Suceava care se construiește lângă Termica, din cauză că nu există un proiect tehnic.

Anunţul a fost făcut de șeful instituției, consilierul local PDL, Costel Tătăranu, care coordonează Compartimentul de Stat în Construcții Suceava, în şedinţa extraordinară de joi a deliberativului local. Costel Tătăranu a afirmat că în timpul unei inspecţii efectuate pe şantierul unde este realizată investiţia a constatat că aceasta este executată în lipsa proiectului tehnic. El a adăugat că lucrările sunt făcute în baza unei planşe traduse de o firmă din Deva, pe ai cărei reprezentanţi i-a convocat la Suceava pentru explicaţii.

„Cum este posibil ca o investiţie de o asemenea complexitate să se facă fără proiectul tehnic. Suntem în situaţia de a sista lucrările”, a declarat șeful Compartimentului de Stat în Construcții Suceava.

Costel Tătăranu a mai spus că acest aspect va fi adus la cunoştinţa Consiliului Judeţean şi a primarului Ion Lungu. Primarul Lungu nu a participat la şedinţa de joi a Consiliului Local întrucât a fost la Iaşi la o dezbatere pe tema regionalizării.

Noua centrală termică a Sucevei este construită de firma „Bioenergy”. Pentru realizarea investiţiei Bioenergy SRL Suceava al cărei unic acţionar este firma bucureşteană Adrem Invest a angajat un credit de 62,7 milioane de euro. Conform contractului lucrările ar urma să fie finalizate pe 9 noiembrie 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspecția în Construcții amenință cu sistarea lucrărilor la noua centrală termică a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Inspecția în Construcții amenință cu sistarea lucrărilor la noua centrală termică a Sucevei4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O sa avem caldura la iarna??? trimis de
(24 mai 2013, 11:25:49
Nici nu stiu ce sa fac.Sa plang sau sa rad.Ma apuca plansul cand vad cum se lucreaza la noua centrala termica.Se lucreaza dupa o plansa si aia tradusa de o firma din Deva.Pe acelasi sistem probabil ca a fost tradusa din malgasa veche.Pe acelasi sistem plansa nu e de la centrala termica ci de la un utilaj de impachetat fum cuplat cu un utilaj de taiat pastarnacul in patru.Ma apuca plansul cand ma gandesc cu ce ma voi incalzi la iarna.Cu caldura sufleteasca si multa multa vodka.
1.1  RE: O sa avem caldura la iarna??? trimis de
(24 mai 2013, 14:01:19
Pai nu se construieste sub coordonarea politica a celor care ii sustineai cu atata ardoare in campania trecuta?
2.   Nu cred sa se schimba ceva in bine in Suceava asta trimis de
(24 mai 2013, 14:25:29
Nu cred sa se schimba ceva in bine in Suceava asta! Alesii nostri sunt timorati de Ponta si ai lui si tin prea mult la scaune ca sa poata sa actioneze cu decizie si curaj, sa organizeze treburile orasului normal, firesc.
Activand intr-un sistem piramidal in care dependenta de superiorul ierarhic este foarte mare, nu vor indrazni sa se implice personal, sa aiba initiative, sa spuna lucrurilor pe nume. Din acest motiv se intimpla ce se intimpla cu CET-ul, cu Statia de tratare, Aeroportul Salcea, etc
Sa vede de pe acum ca nu vor face nimic, doar promisiuni irealizabile, dar au grija, ca ochii din cap, sa-si pastreze functiile privilegiate !
In Suceava foarte rar se face cite ceva durabil in timp.
De regula autoritatile se rezuma la superficialitati, doar pentru a arunca praf in ochi.
3.   Sa construim tovarasi trimis de
(24 mai 2013, 19:09:38
Moldovenii s-au hotarat sa faca o fabrica de cauciucuri. Dupa ce au facut-o, stateau ei in dilema cum sa numeasca fabrica. Zise unul: - Hai sa-i zicim "pi buni", ca am auzit ca italienii au o fabrica "pi reli" si li merji tari ghini!
4.   Pt laatu trimis de
(24 mai 2013, 19:56:50
cum nu se face nimic an suceava ? sau scos pavelele gri si sau pus pavele rosi ca doar fabrica e alu domn primar si pavelele trebuiau vandute si bani ampartiti . o sa avem centrala termica an suceava cand sio face lungu fabrica de centrale pana atunci caldura sufleteasca si votca vorba lu radumamii . daca iera o conducere buna si nu iera un parlit de la prelipca construia antai centrala noua vedea cum functioneaza si dupa aia o anchidea pe cea veche dar domn pripar a dat pasarea din mana pe cioare din gard si multe spagi .asa va trebuie fugiti repede la vot dar de data asta votati un om gospodar sucevean dinoras care traieste printre voi nu venetici .
4.1  RE: Pt laatu trimis de
(24 mai 2013, 20:55:36
Daca mai mergeai pe la scoala (tu si altii ca tine) nu ajungeau la conducere toti incompetentii. Mai deschide si tu o carte si citeste din ea (sau fa cornete si vinde samburi) poate inveti sa scrii cat de cat romaneste.
@Chachula Corneliu - sigur e corect ce scrie acolo la profil? ( FAC DE CONSTRUCTII IASI)
- din cunostintele mele ii zice "autorizatie de construire". Sau poate ma insol, mai stii?
4.2  RE: Pt laatu trimis de
(24 mai 2013, 20:56:46
*insel

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei