Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 57 (5264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele seropozitive prezintă un risc de infarct mai mare cu 50%

 

Infectarea cu HIV, virusul care declanşează SIDA, creşte riscul de producere a unui infarct cu aproximativ 50%, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite pe un eşantion de peste 82.000 de persoane, ale cărui rezultate, publicate luni, confirmă studiile precedente, informează AFP.

"În cele trei grupe de vârstă, frecvenţa medie a infarctelor a fost în mod constant mai mare la pacienţii seropozitivi în comparaţie cu aceia care nu erau infectaţi cu HIV", au declarat autorii acestui studiu, publicat în Archives of Internal Medicine, o revistă editată de Journal of the American Medical Association (JAMA).

Studiul, realizat pe un eşantion de 82.459 de foşti militari, dintre care cei mai mulţi erau bărbaţi, a evidenţiat faptul că la persoanele din grupa de vârstă 40-49 de ani frecvenţa crizelor cardiace a fost de 2 la mie la pacienţii seropozitivi, comparativ cu 1,5 la mie la cei seronegativi.

În tranşa de vârstă 50-59 de ani, frecvenţa a fost de 3,9 la mie contra 2,2 la mie pentru seronegativi. În segmentul 60-69 de ani, frecvenţa infarctelor a fost de 5 la mie, comparativ cu 3,3 la mie în grupul celor care nu erau infectaţi.

După ce au luat în calcul şi alţi factori de risc, precum existenţa altor boli, fumatul, consumul de alcool, hipertensiunea şi colesterolul, pacienţii seropozitivi au prezentat un risc mediu de infarct cu 50% mai mare decât persoanele seronegative incluse în acest studiu.

Riscul continuă să existe, chiar dacă este mai scăzut, şi la seropozitivii care reuşesc să îşi reducă sarcina virală de HIV la mai puţin de 500 de copii pe mililitru de sânge - o concentraţie foarte mică -, în comparaţie cu persoanele care nu sunt infectate.

Studiul, coordonat de Matthew Freiberg de la Universitatea Pittsburgh, a constat şi într-o monitorizare medicală a participanţilor pe o perioadă de aproape zece ani.

Mai multe studii anterioare au arătat deja faptul că o activare cronică a sistemului imunitar prin infectarea cu HIV, înainte de administrarea unui tratament antiretroviral, pare să antreneze un nivel ridicat de inflamaţii, care accelerează procesul de îmbătrânire şi face ca organismul să devină mai vulnerabil în faţa maladiilor asociate cu vârsta înaintată.

Un studiu publicat în iulie 2012 de JAMA a relevat faptul că seropozitivii prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi o criză cardiacă sau un accident vascular cerebral decât restul populaţiei, fapt care ar fi asociat cu o inflamare a arterelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele seropozitive prezintă un risc de infarct mai mare cu 50%.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele seropozitive prezintă un risc de infarct mai mare cu 50%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei