Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 57 (5264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii vor fi obligaţi să-şi susţină declaraţiile politice în plen, nu doar să le depună

Luni, 11 Martie 2013 (17:31:53)

Senatorii vor fi obligaţi să-şi susţină declaraţiile politice de la tribuna Parlamentului şi nu doar să le depună la secretariatul de şedinţă pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, potrivit deciziei luate, luni, de conducerea acestei Camere legislative.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, că "declaraţiile politice au condiţia de a fi prezentate în plen".

El a explicat că cele 90 de minute alocate declaraţiilor politice se împart, potrivit algoritmului, fiecărui grup parlamentar, social-democratul precizând că nimeni nu are voie să depăşească timpul alocat partidului.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că în opinia membrilor Biroului Permanent, importanţa declaraţiilor politice ar trebui să crească.

"Ele sunt prezente în plen, dar, din păcate, reverberaţia lor înseamnă presă (...)", a spus Dumitrescu.

"Este o problemă mai complicată care derivă şi din cauza noastră, a parlamentarilor, pentru că nu reuşim să facem acele declaraţii care să vă incite, ca să o aduceţi ca ştirea zilei, pe de o parte, şi, pe de altă parte datorită faptului că în politica actuală televiziunile practic lucrează în timp real cu declaraţiile", a comentat senatorul PSD.

Parlamentarul a opinat că declaraţiile politice ar trebui să dinamizeze, astfel încât acest instrument să fie mai util.

El a adăugat că în Parlamentul European o declaraţie politică durează un minut şi jumătate şi poate fi făcută fără condiţie de cvorum.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, critica, în februarie, obiceiul unor parlamentari de a nu-şi prezenta în plen declaraţiile politice, aceştia rezumându-se să le înregistreze la secretariatul şedinţei pentru a fi publicate în Monitorul Oficial.

De cele mai multe ori, senatorii îşi prezintă declaraţiile politice în timp ce în sala de şedinţă sunt doar câţiva colegi, care aşteaptă să îşi prezinte propriile declaraţii.

Mulţi dintre parlamentari optează să nu îşi mai citescă declaraţiile politice în plen, şedinţele dedicate acestor intervenţii având loc dimineaţa devreme, înainte de şedinţele în plen dedicate dezbaterii şi adoptării proiectelor de lege şi iniţiativelor legislative.

Aceştia doar îşi înregistrează declaraţiile, care, potrivit procedurilor, sunt incluse în stenograma şedinţei şi apoi publicate în Monitorul Oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii vor fi obligaţi să-şi susţină declaraţiile politice în plen, nu doar să le depună.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii vor fi obligaţi să-şi susţină declaraţiile politice în plen, nu doar să le depună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei