Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 57 (5264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consulatul General al Ucrainei la Suceava

Acţiuni întreprinse şi activităţi de perspectivă în domeniul colaborării economice transfrontaliere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consulul general al Ucrainei la Suceava, Ex. Sa Vasyl Boiechko, a prezentat miercurea trecută o expunere cu privire la acţiunile întreprinse şi activităţile de perspectivă ale reprezentanţei consulare ucrainene în domeniul colaborării economice transfrontaliere în anul 2013.

El a precizat că „preşedintele Ucrainei şi guvernul actual pun un accent foarte puternic pe dezvoltarea economică a ţării”, iar „colaborarea economică externă vizează, în primul rând, ţările vecine, între care România ocupă un loc important”.

Subliniind rolul şi răspunderile care revin instituţiei consulare în colaborarea regională transfrontalieră, consulul general al Ucrainei la Suceava a subliniat că, în anii precedenţi, „s-a iniţiat semnarea unor acorduri cadru între regiunile limitrofe din Ucraina şi judeţele din România, care fac parte din circumscripţia consulară”.

 

Demersuri pentru o colaborare pragmatică

Accentuând faptul că „se fac demersuri pentru o colaborare pragmatică între aceste regiuni din Ucraina şi judeţele limitrofe din România”, Ex. Sa Vasyl Boiechko a declarat că, pentru anul în curs, „sunt programate câteva vizite, misiuni economice”, care vor antrena oameni de afaceri din ambele ţări.

Deja s-au organizat, în lunile ianuarie şi februarie, întâlniri de lucru cu grupuri de oameni de afaceri din judeţele Suceava şi Botoşani, întâlniri la care s-a discutat despre situaţia din Ucraina, despre potenţialul economic şi turistic, despre activitatea Euroregiunii Prutul de Sus.

În cadrul acestor întâlniri au fost prezentate CD-uri cu propuneri de export-import ale unor firme din regiunile Hmelniţchi, Ternopil, Ivano Frankivsk şi Cernăuţi.

În momentul de faţă se pregăteşte vizita unei delegaţii din regiunea Hmelniţchi în judeţele Suceava şi Neamţ.

Ex. Sa Vasyl Boiechko a precizat că în anul 2011, a venit cu ideea unui Forum economic transfrontalier, care să fie organizat anual, idee susţinută de conducerile administrative ale regiunii Cernăuţi şi judeţului Suceava.

Cu câteva zile în urmă, pe data de 5 martie, la Porubnoe, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii la vârf ai administraţiei din Cernăuţi şi Suceava, întâlnire în cadrul căreia s-a convenit ca acest forum să fie organizat până la sfârşitul acestui an.

„Având în vedere criza economică generalizată - a spus el - colaborarea dintre ţările vecine, la nivelul regiunilor transfrontaliere, este extrem de importantă”.

În acest sens, Consulatul General al Ucrainei la Suceava propune organizarea de misiuni economice de o parte şi de alta a frontierei, „grupuri alcătuite din 4-5 oameni de afaceri care au interese foarte precise în ceea ce priveşte importul şi exportul de mărfuri”.

S-au purtat discuţii şi s-a convenit la nivelul Camerelor de Comerţ şi Industrie şi a reprezentanţelor IMM din judeţele Suceava şi Botoşani că pot fi organizate expoziţii virtuale (pe paginile web ale acestor reprezentanţe) şi s-au primit deja confirmări pentru vizite de afaceri din partea unor organizaţii similare şi a unor firme din Ucraina, din regiunile Hmelniţchi şi Ivano Frankivsk.

 

Forum economic de investiţii şi extinderea colaborării economice transfrontaliere

În perspectivă, consulul general al Ucrainei la Suceava a spus că şi-a programat o vizită în judeţul Bacău (care face parte din circumscripţia consulară), pentru a face propuneri asemănătoare şi a discuta posibilităţile de colaborare economică transfrontalieră.

Perspectiva vizează şi organizarea, în luna mai, a unui Forum economic de investiţii, la Botoşani, iar în cea de-a doua jumătate a anului acţiunile reprezentanţei consulare se vor îndrepta, în acelaşi domeniu al colaborării economice transfrontaliere, spre judeţele Maramureş şi Cluj, în vederea dezvoltării relaţiilor cu regiunile ucrainene Taranscarpatia şi Lviv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni întreprinse şi activităţi de perspectivă în domeniul colaborării economice transfrontaliere.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Acţiuni întreprinse şi activităţi de perspectivă în domeniul colaborării economice transfrontaliere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REMEMBER trimis de
(11 mar 2013, 12:46:52
CATEVA COLABORARI VI LE PUTEM PREZENTA SI NOI,EFECTELE LE VEDEM AZI:
,,SEMINAR INTERNATIONAL-INTREPRINDERI SOCIALE DE LA KIEV''CU O LARGA PARTICIPARE A UNOR STATE,INCLUSIV MAREA BRITANIE-BOARD-UL HAMLET TRUST.
SCHIMB DE IDEI,EVALUARI DE RISC,CERCETARI DE PIATA,ETC.
TOTUSI GURILE RELE SPUN CA S-AR FI PUS SI INTREBAREA ,,NU AVETI BOLNAVI?DE CE NU II FACETI?"LA ACEST SIMPOZION PARTICIPAND SI DELEGATIA FUNDATIEI ,,ORIZONTURI'' DIN C-LUNG.ASTA IN TIMP CE PRIMARUL LUNGU,DOREA O ,,STATUIE'' PTR MAI DRAGA STOLO-CRAI NOU-OCT-2004.
2.   COMPLETARE trimis de
(11 mar 2013, 12:57:23
DUPA CE IUDETZU SUCEAVA A INCEPUT SA INCINEREZE DESEURI PERICULOASE SPITALICESTI ADUSE DIN CINCI JUDETE ALE MOLDOVEI,IN PARALEL SE DERULA SI UN PROGRAM PHARE,PE LA SPEO CLUB BUCOVINA,PE LANGA SCHIMB DE EXPERIENTA S-AU MAI TIPARIT NISTE AFISE BILINGVE SI S-A MAI ORGANIZAT O MASA ROTUNDA,IN TIMP CE PESTERILE DEVENEAU VERITABILE DEPOZITE DE TOXINE.
NU MAI PUINEM INVESTITIA DE APROX 200 MLD,LEI LA DSV SUCEAVA,PTR LABORATORUL
DE ANALIZE,IAR IN PREZENT ANALIZELE SE FAC LA ....IASI!!!!!
LA SV,PROBABIL NU E FINALIZATA,,AFACEREA REACTIVU',,!
3.   COMPLETARE LA...COMPLETARE trimis de
(11 mar 2013, 13:01:19
CATEVA ,,COLABORARI'' ECONOMICE DOAR,FARA A MAI PUNE IMPORTURILE MASIVE DE,CICA,INGRASAMINTE CHIMICE.SI TOATE ACESTEA IN TIMP CE PRESA UCRAINEANA[UNIMEDIA],COMENTA IN MAI 2009:
,,ROMANIA ESTE O HIENA A EUROPEI DE EST"
AMIN!
4.   APEL trimis de
(11 mar 2013, 13:02:52
HALOOO,OJPC,VA ASTEPTAM L;A INTERVAL!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei