Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 57 (5264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pericol public

Un individ lăsat în libertate a provocat trei incendii şi a distrus o maşină, din răzbunare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un individ din Gura Humorului cu antecedente penale a răspândit teroare în jur timp de mai bine de o săptămână, provocând trei incendii la un canton silvic şi distrugând o maşină, pentru a se răzbuna pe cei care l-au reclamat la poliţie. Deşi a fost cunoscut încă de la prima faptă, autorul a rămas în libertate până la finele săptămânii trecute, când, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a încercat să incendieze din nou Cantonul Silvic Bogdăneasa, unde mai provocase două incendii.

 

A aruncat o sticlă cu motorină într-o cameră a cantonului 

În noaptea de 9 spre 10 martie, în jurul orei 0.25, printr-un apel la numărul de urgenţe 112 s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la Cantonul Silvic Bogdăneasa, pe raza oraşului Gura Humorului. La faţa locului au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenţie Gura Humorului. Focul izbucnise într-o cameră din canton, folosită ca bucătărie, după ce din exterior a fost aruncată o sticlă cu motorină.  

Din fericire, în canton nu se afla nimeni la acea oră, iar pompierii au stins focul înainte de a se extinde

Plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a declarat: „La sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardeau elemente de mobilier, tâmplărie şi aparatură electrocasnică. Intervenţia pompierilor a fost promptă, incendiul fiind lichidat înainte ca flăcările să cuprindă întreaga construcţie.

 

Alte două incendieri în urmă cu ceva mai mult de o săptămână

Anchetatorii de la Poliţia oraşului Gura Humorului au ştiut imediat cu cine au de a face.

„Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști a reieşit faptul că un autoturism a oprit în zona cantonului, iar din el a coborât un tânăr care a aruncat înspre canton un recipient, după care a izbucnit incendiul”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

La acelaşi canton, în noaptea de 27 spre 28 februarie, au mai fost provocate două incendii. Mai întâi, în noaptea respectivă a fost incendiată o magazie de lemne a cantonului, iar apoi, câteva ore mai târziu, cu acelaşi mod de operare, a fost aruncat un cocteil molotov în sufrageria cantonului. Şi atunci, la faţa locului au intervenit pompierii, care au reuşit să limiteze pagubele.

 

S-a răzbunat pentru că l-a reclamat la poliţie

Din ancheta demarată de poliţie după primele două incendii a rezultat că un tânăr în vârstă de 20 de ani, George G., din Gura Humorului, care locuieşte la canton împreună cu familia, cu acordul personalului silvic, a achiziţionat un cal de la Vasile Mîndrilă, în vârstă de 37 de ani, din Gura Humorului. Tânărul de 20 de ani a reclamat că respectivul cal i-a fost furat imediat după ce l-a cumpărat şi că a fost înşelat de Vasile Mîndrilă. Acesta din urmă, cunoscut ca un individ periculos şi agresiv, a început să-l ameninţe pe tânărul de 20 de ani că îi va da foc, cu tot cu cantonul în care stă.

 

I-a distrus maşina proprietarei unei firme, care l-a reclamat pentru furt de material lemnos

Stelian Oanea, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, a declarat:

„Autorul e un băiat din Voroneţ care are un conflict cu băiatul de la canton de la nişte cai, nu ştiu exact care este problema între ei. A mai dat foc şi săptămâna trecută, la altcineva a spart o maşină, e dezastru ce face pe aici”.

În legătură cu distrugerea maşinii, pădurarul a făcut referire la o infracţiune de distrugere cunoscută de poliţie. Săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi,

o femeie în vârstă de 44 de ani, administrator al unei firme din Gura Humorului, a sunat la 112 şi a reclamat faptul că un individ i-a intrat în curtea casei şi i-a distrus mașina, un VW Passat. Autorul nu era nimeni altul decât Vasile Mîndrilă, incendiatorul de la cantonul silvic. Şi în acest caz individul a acţionat tot din răzbunare, pentru de o reclamaţie depusă la poliţie de proprietara maşinii, căreia Mîndrilă i-ar fi furat material lemnos de la firma pe care o conduce.

 

Individul pericol public a fost în sfârşit arestat 

Până la a treia incendiere, din noaptea de sâmbătă spre duminică, individul a fost lăsat în libertate din motive greu de explicat. Se pare că nu au existat foarte multe probe împotriva sa, deşi existau totuşi declaraţiile victimelor care au indicat cine este autorul şi au relatat că au fost ameninţate în mai multe rânduri.

Sâmbătă noapte, la scurt timp după ultima incendiere, Vasile Mîndrilă a fost reţinut în baza ordonanţei pentru 24 de ore şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului l-au prezentat pe individ Judecătoriei locale, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea, suspectul fiind arestat preventiv pentru 29 de zile.

Vasile Mîndrilă, zis „Gagarin”, are mai multe condamnări la activ, printre care şi una pentru un viol comis în două rânduri asupra unei bătrâne. Nu este exclus ca în perioada următoare individul să fie supus şi unei expertize psihiatrice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ lăsat în libertate a provocat trei incendii şi a distrus o maşină, din răzbunare.
 Vizualizări articol: 4472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un individ lăsat în libertate a provocat trei incendii şi a distrus o maşină, din răzbunare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Expertiza psihiatrică trimis de
(11 mar 2013, 16:53:40
Asta ar trebui făcută celor ce l-au lăsat în libertate pe acest individ. El nu mai are nevoie (și chiar e contraindicat) deoarece o să zică că e nebun și iar o să-l lase liber!
2.   Favorizarea infractorului trimis de
(11 mar 2013, 17:38:12
De asta ar trebui acuzati politisti care nu si-au facut treaba in frunte cu seful lor si l-au lasat pe respectivul in libertate pt a comite fapte penale in continuare.Bine ca nu era nimeni acasa.A distrus casa masini etc etc si militienii frecau menta de puturosi ce sunt ca le e lene si sa scrie dapoi sa mai si aresteze pe cineva.Ar trebui luati toti si bagati in aceeasi celula cu infractorul pe care practic l-au ajutat.Dupa cum am spus in mai multe randuri politisti din romania sunt niste incompetenti care nu mai urmaresc de multa vreme sa apere interesul cetateanului onest ci isi urmaresc interesele lor personale.Nu si-au facut treaba si prin asta l-au favorizat p asta sa distruga casa omului trebuie pusi la pastrare ei si toti ceilalti incompetenti din politia romana,care merg la servici doar pentru a consuma aerul degeaba si pe care ii doare in cot de lege si de dreptate si umbla numai dupa bani castigati usor pe diferite cai ilegale.
3.   Malpraxis trimis de
(11 mar 2013, 18:34:28
Ar trebui si pentru justitie introdus un malpraxis asa cum exista pentru medici. Nu poti lasa in libertate un individ periculos si sa nu poti fi tras la raspundere, ba mai mult, poate primestesi o marire de salariu. Si chiar pentru orice hotarare judecatoreasca nedreapta sau abuziva sa fii tras la raspundere! Ai gresit, te faci raspunzator in mod direct, platesti!
4.   Trimis trimis de
(11 mar 2013, 22:02:48
Ce activitate poti vedea la militia romana? militian=burduhos mincator de mici si bautor de bere
4.1  RE: Trimis trimis de
(11 mar 2013, 22:16:14
Yoghi, tu confunzi militienii cu italienii (ex romani)laughing aia mananca mici si beau bere... si pe datorie chiar! haha. Asta n-am spus-o ca sa apar politisti, au si aia metehne...
5.   Trimis trimis de
(11 mar 2013, 22:30:13
BAI TRASNEL ( LUI TRASNITU) DA CE BEAU MILITIENII CEAI DE MUSETEL SI MANINCA BRINZA DE VACA POATE SINT SI LA REGIM.CE GRAD AI O TRESA JUMATE PE UMAR?
5.1  RE: Trimis trimis de
(11 mar 2013, 22:35:40
De ce ai luat-o asa de personal? Am mentionat spre final ca nu apar politisti, nici eu nu-i suport pe multi, am motivele mele. Mi-a sarit in ochi comparatia si am subliniat. Sau asa e pe aici, daca ceva, gata esti militian!?hee hee Chill bro'...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei