Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evoluţie

34 de cazuri de gripă, confirmate săptămâna trecută în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Săptămâna 4-10 februarie a adus un nou record în ceea ce priveşte numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate în acest sezon rece, peste 3.700 de noi cazuri de gripă, infecţii ale căilor acute superioare şi pneumonii fiind înregistrate în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Dintre sucevenii care s-au prezentat săptămâna trecută cu afecţiuni de sezon, 2.965 au fost diagnosticaţi cu viroze şi 746 cu pneumonii.

Cât priveşte numărul cazurilor de gripă, DSP a centralizat 34 de îmbolnăviri, cele mai multe fiind consemnate în rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani. Toate cazurile de gripă au fost înregistrate în municipiul Suceava, şapte dintre pacienţi necesitând internare.

 

3.000 de cazuri de viroze într-o săptămână

Conform ultimelor datelor furnizate de DSP Suceava, cele mai multe cazuri de viroze respiratorii (peste 1.000) au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 12 dintre aceştia necesitând internare. De asemenea, au ajuns la medic 320 de copii cu vârsta de până la 1 an, 13 fiind de altfel şi internaţi. În ceea ce priveşte categoria de vârstă 2-4 ani, au fost înregistrate 615 cazuri şi şapte internări, iar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani au fost diagnosticate 582 de viroze, iar 14 suceveni din această categorie de vârstă au necesitat internare. Alte 371 de cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, iar doi suceveni cu vârsta de peste 65 de ani depistaţi cu infecţiuni ale căilor respiratorii au necesitat internare. La nivelul municipiului Suceava au fost diagnosticate peste 1.000 de cazuri de viroze, urmat de Rădăuţi cu 682 de cazuri şi Fălticeni cu 410 îmbolnăviri, cele mai puţine cazuri înregistrându-se la Siret (111).

 

60 de bebeluşi au fost internaţi în spital cu pneumonii acute

În ceea ce priveşte cazurile de pneumonie monitorizate în perioada 4-10 februarie, acestea au fost în număr de 746. Ca şi în cazul virozelor, cea mai vulnerabilă categorie de vârstă este cea de 5-14 ani, aproape 200 de copii fiind diagnosticaţi cu pneumonie acută. Alte 153 de cazuri au fost diagnosticate în rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani. De asemenea, 87 de bebeluşi au fost diagnosticaţi cu pneumonie acută, 60 dintre aceştia necesitând internare. Tot în spital au fost trataţi şi 48 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani. Cele mai multe cazuri de pneumonie s-au înregistrat în municipiul Suceava (284 de îmbolnăviri). Peste 100 de cazuri s-au înregistrat în municipiul Fălticeni (173) şi Rădăuţi (145), cele mai puţine fiind consemnate în Vatra Dornei (doar 17 cazuri). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 34 de cazuri de gripă, confirmate săptămâna trecută în judeţ.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
34 de cazuri de gripă, confirmate săptămâna trecută în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei