Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Bolile care ucid cei mai mulţi suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bolile de inimă, cancerul, afecţiunile pulmonare şi cele digestive sunt principalele cauze de deces în judeţ. Traumatismele şi otrăvirile, urmate de bolile aparatului genito-urinar ocupă celelalte locuri din topul bolilor din cauza cărora mor sucevenii.

Aşa arată un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, întocmit pentru primul trimestru al anului în curs şi dat publicităţii, recent, de directorul executiv adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu.

Potrivit documentului, în ianuarie-martie 2012, în judeţ s-au înregistrat 3.428 de decese, dintre care 1.391 au fost cauzate de bolile aparatului circulator, după cum urmează: hipertensiune arterială-156, infarct miocardic-128, alte forme de cardiopatie ischemică-358, cord pulmonar cronic-48, boli cerebro-vasculare-340 (restul până la 1.391 decese au fost provocate de alte boli ale aparatului circulator decât cele menţionate).

 

70 decese prin traumatisme şi otrăviri în ianuarie-martie 2012

Alte 316 decese au fost cauzate de tumorile maligne, printre care 37 la nivelul stomacului, 50 la nivelul traheii şi bronhiilor, 18 la nivelul sânului, 13 la nivelul colului uterin şi 15 la nivelul prostatei.

Locul trei în topul bolilor care îi omoară pe suceveni sunt cele ale aparatului respirator, cu 99 de decese, dintre care 54 prin bronhopneumopatie obstructivă cronică, iar 34 prin pneumonie. Locul patru în statistica neagră întocmită de DSP este ocupat de bolile aparatului digestiv, cu 117 decese în primul trimestru al acestui an, printre care 70 prin ciroză, două prin hepatită cronică şi patru prin ulcer. Urmează traumatismele şi otrăvirile, cu 70 de decese în ianuarie-martie 2012.

 

1.689 din totalul deceselor au fost înregistrate la persoanele de 65 ani şi peste

Alte 31 decese au fost cauzate de afecţiunile uro-genitale. În primul trimestru al anului, din totalul de 3428 decese, nouă au fost cauzate de bolile infecţioase şi parazitare, printre care tuberculoza (trei din cele nouă decese au fost cauzate de TBC, restul fiind provocate de alte boli infecţioase sau parazitare). Totodată, au fost înregistrate şase decese prin diabet zaharat, două prin tulburări mintale şi de comportament şi 21 prin boli ale sistemului nervos. În acelaşi timp, au fost consemnate două decese ca urmare a unor malformaţii şi alte două din cauza unor boli ale sistemului articular şi muşchiului, precum şi patru decese produse în preajma naşterii. Într-un număr de 22 cazuri nu a putut fi stabilită cauza exactă a decesului.

În ianuarie-martie 2012, 1.329 din totalul deceselor au fost consemnate la domiciliu. De asemenea, 1.689 dintre decese au fost înregistrate la persoanele de 65 ani şi peste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolile care ucid cei mai mulţi suceveni.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolile care ucid cei mai mulţi suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei