Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Sursa îmbolnăvirilor de TBC de la căminul de bătrâni din Rădăuţi ar putea rămâne neidentificată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sursa îmbolnăvirilor de TBC în rândul asistaţilor de la căminul de bătrâni din Rădăuţi, unde cinci cazuri au fost confirmate, iar alte patru sunt suspecte, ar putea rămâne neidentificată. Ieri, în conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, a arătat că este foarte greu de stabilit, dacă nu chiar imposibil, care asistat s-a îmbolnăvit primul şi i-a molipsit pe cei din jur.

El a explicat că ancheta epidemiologică pentru depistarea sursei de infecţie va continua totuşi şi urmează chiar a fi extinsă la familiile bătrânilor instituţionalizaţi. „Vor fi investigate medical rudele asistaţilor care au venit în contact cu bătrânii bolnavi”, a spus responsabilul DSP.

 

11 persoane cazate în adăpostul de noapte, investigate medical

Doctorul Ludovic Abiţei a adăugat că, până în prezent, au fost prelevate probe de spută de la 11 persoane cazate în adăpostul de noapte administrat de Centrul de Asistenţă Socială din Rădăuţi, în condiţiile în care câteva dintre aceste persoane au rude cazate în căminul de bătrâni, pe care le-au vizitat.

El a precizat că nu s-au înregistrat cazuri de TBC în rândul salariaţilor sau al muncitorilor care reabilitează clădirile în care funcţionează căminul, însă atât personalului angajat cât şi lucrătorilor care se ocupă de partea de construcţie li s-a cerut să poarte măşti de protecţie pentru a evita apariţia îmbolnăvirilor. Bătrânilor instituţionalizaţi li s-a interzis să mai plece din cămin, fiind limitat totodată şi accesul vizitatorilor în incintă.

 

Cinci cazuri confirmate şi patru suspecte de TBC, până în prezent 

Focarul de TBC a izbucnit la căminul de bătrâni din Rădăuţi, unde cinci persoane cu vârste între 62 şi 97 de ani au fost diagnosticate cu această maladie, iar alte patru persoane sunt suspecte de îmbolnăvire, medicii aşteptând rezultatele examenului bacteriologic. Atât pacienţii confirmaţi, cât şi cei suspecţi de TBC se află internaţi în secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Rădăuţi.

La căminul de bătrâni din Rădăuţi sunt 47 de asistaţi şi 27 de salariaţi.

Primul caz de tuberculoză a fost confirmat la jumătatea lunii noiembrie. Ancheta derulată de autorităţile sanitare a arătat că asistaţii erau cazaţi în condiţii improprii, căminul fiind supus de două luni unor lucrări de reamenajare. Bătrânii care au ajuns în spital au organisme tarate, iar o infecţie cu bacilul Koch le va agrava starea de sănătate. Medicii care-i au în grijă spun că pacienţii suferă de afecţiuni asociate, unul dintre ei fiind diagnosticat chiar cu ulcer hemoragic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sursa îmbolnăvirilor de TBC de la căminul de bătrâni din Rădăuţi ar putea rămâne neidentificată.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sursa îmbolnăvirilor de TBC de la căminul de bătrâni din Rădăuţi ar putea rămâne neidentificată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei