Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru morţi, între care un bebeluş, şi peste 100 de răniţi în atacul din Belgia

Miercuri, 14 Decembrie 2011 (14:17:17)

Cel puţin patru persoane, între care un bebeluş în vârstă de 17 luni, au fost ucise şi alte peste 100 au fost rănite, în incidentul armat comis marţi la Liege, în sud-estul Belgiei, relatează AFP.

Un bebeluş în vârstă de 17 luni, care se afla între viaţă şi moarte, a decedat marţi seara, a anunţat spitalul din Liege.

În afară de acest bebeluş, în urma atacului au murit doi adolescenţi, în vârstă de 15 şi, respectiv, 17 ani, şi o femeie în vârstă de 75 de ani.

Autorităţile au numărat în total 123 de răniţi, majoritatea loviţi de cioburile rezultate după spargerea geamurilor unei staţii de autobuz din apropiere. Printre răniţi se numără un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a fost lovit la cap şi este în stare critică, potrivit unor surse spitaliceşti.

Locuitorii oraşului Liege vor respecta un minut de reculegere miercuri la prânz, în amintirea celor patru victime.

Acest atac, care a şocat Belgia, nu are, aparent, nicio legătură "cu terorismul", ci este un "act izolat cu consecinţe dramatice", a declarat ministrul belgian de Interne, Jöelle Milquet.

Autorul, Nordine Amrani, este un locuitor din oraş "bine cunoscut de serviciile de poliţie", a declarat procurorul Danielle Reynders.

Bărbatul, deja condamnat pentru posesie de arme, fusese eliberat pe cuvânt şi convocat marţi "pentru o audiere la o secţie de poliţie".

Dar în loc să meargă la secţie, el s-a îmbrăcat în uniformă, s-a înarmat cu o armă automată, un revolver şi grenade şi a mers în piaţa Saint-Lambert, unde se află Palatul Justiţiei, în apropierea unui târg de Crăciun.

Un martor a afirmat că l-a văzut cum şi-a pus un revolver la cap după atac, potrivit procurorului oraşului, dar circumstanţele morţii sale rămân neelucidate.

"Ieşeam din Palatul Justiţiei. Am văzut un bărbat care îşi agita braţele aruncând cu ceva înspre staţiile de autobuz. Am auzit o explozie", a povestit pentru AFP Nicolas Gilenne, un jurnalist care a asistat la această scenă.

Bărbatul s-a "întors, a luat un alt obiect şi l-a scos dintr-o cutie. Atunci am început să fug. Era singur şi părea foarte stăpân pe actele sale. Voia să ţintească persoane cât mai multe. Am auzit patru explozii şi tiruri de armă timp de aproximativ zece secunde", a adăugat el.

Au fost "două zgomote asurzitoare şi apoi o serie de deflagraţii, oameni care fugeau în toate sensurile şi iată ... Am închis uşa, am stins luminile, ne-am pus l-a adăpost împreună cu clienţii aşa cum puteam, în spatele tejghelei", a mărturisit Patricia, care lucrează într-o brutărie.

Regele Belgiei, Albert al II-lea, şi soţia sa, Paola, au mers la locul incidentului, împreună cu noul premier Elio Di Rupo. "Nu există cuvinte pentru a exprima această tragedie", a declarat acesta din urmă. "Şocul populaţiei este de înţeles, dar insist: este un act izolat".

Piaţa Saint-Lambert este unul dintre locurile cele mai animate din Liege, oraş cu aproximativ 200.000 de locuitori. Ca în toate oraşele belgiene, acesta găzduieşte de mai multe zile un târg de Crăciun.

"Din fericire, primarul a decis astăzi să amâne cu o oră deschiderea din cauza vremii nefavorabile şi a vântului foarte puternic. Altfel ar fi fost foarte multe persoane", a declarat un funcţionar din oraş.

Născut la 15 noiembrie 1978, Nordine Amrani a fost condamnat în septembrie 2008 la 58 de luni de închisoare pentru deţinerea unui întreg arsenal - aproximativ zece arme asamblate şi 9.500 de piese - precum şi pentru cultivarea a 2.800 de plante de canabis în cadrul unei asocieri cu infractori. El a ieşit din închisoare în octombrie 2010, beneficiind de libertate condiţionată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru morţi, între care un bebeluş, şi peste 100 de răniţi în atacul din Belgia.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru morţi, între care un bebeluş, şi peste 100 de răniţi în atacul din Belgia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei