Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Blocaj

Cozi kilometrice de tiruri, la Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret este pe zi ce trece un adevărat coşmar pentru şoferii de tir care transportă marfă spre Cernăuţi, aceştia fiind nevoiţi să piardă chiar şi câte 24 de ore, numai pentru a trece de controlul autorităţilor române.

Ieri, în jurul orei 12.00, 70-80 de vehicule grele formau coada de la intrarea în punctul de trecere a frontierei.

La ora când reporterii Monitorul de Suceava au ajuns la faţa locului, primul tir care urma să intre la control era condus de un şofer care efectua o cursă Rădăuţi – Cernăuţi şi care aştepta la coadă din ziua precedentă.

Şoferul, Leonard Alexoaie, ne-a declarat: „Stau de aseară (n.r. - luni) de la 5. E foarte anormal, dar ce e normal în România asta... Marea problemă cred că e nepăsarea. De exemplu, când am fost data trecută, am prins schimbul de ture şi nu s-a lucrat de la 6.30 dimineaţă şi până la 11 la amiază”,      

 

Timpii morţi duc la cozile extreme

Un alt şofer de tir român, Cristi Giurcă, mai avea încă mult de aşteptat la coadă, deşi era ajuns în zona vămii de aproape 12 ore.

„Stau de aseară, de la 11 şi jumătate. Vin de la Braşov. Merge extrem de greu. Controlul efectiv nu durează mult, însă dorm vameşii... dorm vameşii”, era revoltat omul.  

Mai toţi şoferii de tir cu care am discutat ne-au declarat că perioada de control efectivă per tir nu este lungă, însă timpii morţi sunt marea problemă.

„Îndată, cei de la control iau pauză de masă. Apoi la 5 termină programul şi se schimbă turele. O oră până predau tura, o oră până o preiau, o oră stau la discuţii, durează vreo trei-patru ore”, era revoltat Cristi Giurcă.

 

Problema cozilor interminabile, tratată cu ignoranţă şi lipsă de respect de reprezentantul Poliţiei de Frontieră 

Am încercat să obţinem un punct de vedere de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, poliţiştii de aici şi vameşii fiind cei care fac controale în ceea ce priveşte partea de verificări a autorităţilor române.

Cel mai în măsură să aducă un minimum de lămuriri era comisarul Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră. Am aşteptat o declaraţie a acestuia ieri, de la ora 12.00 şi până după ora 19.00, însă ofiţerul nu a avut bunăvoinţa să prezinte un punct de vedere. Asta cu atât mai mult cu cât, timp de câteva ore, reporterii Monitorul de Suceava au fost în Rădăuţi, unde este sediul IJPF, şi se putea găsi un ofiţer care să spună două vorbe despre problema cozilor interminabile.   

Superficial, purtătorul de cuvânt a motivat lipsa de timp şi faptul că este plecat într-o misiune şi a refuzat o declaraţie oficială în faţa camerelor de luat vederi. O dovadă de respect deosebit din partea acestei structuri de poliţie faţă de sutele de oameni care îşi mănâncă sănătatea aşteptând ore în şir la cozi. Pentru şoferii de tir nu s-a găsit timp, iată, nici măcar pentru un răspuns de complezenţă.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozi kilometrice de tiruri, la Vama Siret.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Cozi kilometrice de tiruri, la Vama Siret5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poroch trimis de
(14 dec 2011, 17:48:06
Isi cauta omul alt loc de munca pentru ca in noua structura nu mai are loc...
2.   Comentariu trimis de
(14 dec 2011, 20:53:59
stiati ca ,,vitezomanul din vicov, a fost eliberat ieri ,,domnilor reporteri uite un subiect pe care mi se pare ca il ocoliti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei