Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Calea instanţei

Suceveanul cu maşina confiscată de poliţie şi apoi vândută cere despăgubiri de 260 de lei pe zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Halucinantul caz al suceveanului care a obţinut în instanţă anularea procesului verbal prin care maşina cu care transporta cereale, în calitate de producător agricol, i-a fost confiscată, şi care, mergând să-şi ridice autoutilitara, s-a trezit că aceasta a fost vândută pe un preţ de nimic, se va muta din nou în instanţă. Prin intermediul avocatului, păgubitul, Stelică Buzec, domiciliat în satul Mironu, comuna Valea Moldovei, va deschide un nou proces în care va cere despăgubiri de 260 de lei, pentru fiecare zi în care maşina i-a fost confiscată, adică începând cu data de 18 iulie a.c..

 

De la agonie la extaz, apoi din nou la agonie 

Reamintim că bărbatul a obţinut definitiv şi irevocabil anularea procesului verbal din data de 18 iulie 2011, prin care un poliţist din Vaslui i-a aplicat o amendă de 3.000 de lei, ca măsură complementară confiscându-i cerealele pe care le transporta, 2.800 de kilograme de porumb, şi mijlocul de transport, o autoutilitară marca Mercedes Benz.

Măsura a fost luată pentru „transport de marfă în scopul comercializării fără a avea documente legale”, deşi agentul constatator nu a avut nici o dovadă că suceveanul intenţiona să facă acte de comerţ, iar acesta deţinea certificat de producător emis de Primăria Valea Moldovei, pe care însă nu îl avea la el.  

Stelică Buzec a relatat cum s-a dus cu maşina la Vaslui cu cantitatea de 1.500 de kilograme de cartofi producţie proprie, pentru a face schimb cu porumb, de care avea nevoie pentru hrana animalelor. Poliţistul l-a tras pe dreapta în momentul în care a plecat din Vaslui şi se îndrepta spre Suceava. Deşi omul i-a explicat agentului că are certificat de producător valabil, însă, la plecare, nu l-a putut ridica de la Primăria Valea Moldovei, poliţistul a refuzat să facă vreo verificare şi i-a confiscat maşina.  

După ce a câştigat definitiv procesul, bărbatul s-a dus, luni, pe 12 decembrie, să-şi ridice maşina. A aflat stupefiat că autoutilitara Mercedes Benz a fost vândută de Finanţe la modicul preţ de 1.800 de lei şi va fi despăgubit cu această sumă.

 

„Eu cu acea maşină îmi câştigam pâinea, era mânurile mele”

Stelică Buzec ne-a declarat: „Să-mi dea 260 de lei pe zi, de când mi-au oprit maşina, plus daune morale şi cheltuieli de judecată, asta voi cere în instanţă. Ei mi-au dat maşina cu 18 milioane de lei vechi, eu am cheltuit vreo 30 de milioane numai cu drumurile de la Suceava la Vaslui. Cu banii ăştia (n.r. – 1.800 de lei) nu iei nici un cal, nici o căruţă... Eu cu acea maşină îmi câştigam pâinea, era mânurile mele”. Suma de 260 de lei, spune Buzec, reprezintă banii pe care i-ar fi câştigat zilnic acesta cu ajutorul maşinii.

De altfel, avocatului acestuia a înştiinţat deja oficial Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui că aşteaptă ca maşina şi cerealele să-i fie restituite păgubitului în termen de cel mult o săptămână, însă Buzec este hotărât ca oricum să meargă mai departe în instanţă, pentru a obţine despăgubiri.

„Maşina deja mi-a fost vândută, cine ştie în ce hal a ajuns. Cum ar fi să mi-o dea acum înapoi şi, după luni de zile în care nu am avut parte de ea, să o primesc şi să nu mai am nici o pretenţie?”, se întreabă suceveanul.

 

Exemplul unui producător agricol lovit din toate părţile

Stelică Buzec ne-a spus că maşina sa, deşi cu an de fabricaţie 1987, valorează 2.000 - 2.500 de euro, deoarece a investit destul de mulţi bani în ea.

Toate aceste probleme i se trag bărbatului de la un banal transport de cereale. Un bun exemplu despre cum poate fi lovit crunt în România un mic producător agricol.

„Ce am făcut? Asta mă întreb… am furat grăunţele alea, ce am făcut cu ele? Nu le-am plătit? Aveam droguri, ce era cu grăunţele acelea? Poliţiştii au spus că le vindeam... De ce nu au adus însă nici o probă? Nici cântar nu aveam”, sunt întrebările pe care le pune bărbatul din Valea Moldovei.

 

Poliţia din Vaslui se spală pe mâini în acest caz 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi-au exprimat punctul de vedere prin vocea agentului Loredana David, locţiitor al purtătorului de cuvânt: „În cazul în care, prin hotărâre judecătorească definitivă, se anulează procesul verbal de contravenţie, în baza actelor normative în vigoare, se restituie celui în drept de către Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice bunul sau contravaloarea mărfurilor valorificate”.

 

Cum a ajuns maşina la un preţ de fier vechi

Corina Cîmpeanu, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Vaslui, le-a explicat reporterilor de la Antena 1 cum s-a ajuns ca o autoutilitară Mercedes Benz, funcţională, să coste doar 1.800 de lei. „Conform raportului de expertiză tehnică, mijlocul de transport este fabricat în 1987 şi prezintă un grad de uzură de 95%. Expertul tehnic a stabilit valoarea produsului la 1.509 lei. Acesta a fost valorificat prin licitaţie la preţul cel mai bun, de 1.800 de lei. Conform OG 14/2007, proprietarului i se va restitui contravaloarea bunului valorificat”.

Aşadar, cu alte cuvinte, Stelică Buzec ar trebui să primească cei 1.800 de lei şi să plece mulţumit acasă.

Bărbatul are o întrebare retorică şi cât se poate de logică către cei care i-au evaluat maşina. Cum ar fi putut să circule cu o maşină cu un asemenea grad de uzură de la Suceava şi până la Vaslui cu o încărcătură de aproape 3.000 de kilograme?  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul cu maşina confiscată de poliţie şi apoi vândută cere despăgubiri de 260 de lei pe zi.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Suceveanul cu maşina confiscată de poliţie şi apoi vândută cere despăgubiri de 260 de lei pe zi5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Banii trimis de
(14 dec 2011, 11:54:07
cere putin...
2.   Hotiiiiiiiiiiii!!!! trimis de
(14 dec 2011, 12:24:17
Sa va fie rusine!!!!!! Intrebarea se pune cui i s-a vandut masina? E scandalos ca...munca ta este furata de altii si nu te lasa in pace sa traiesti!!!
3.   Sistemul Romanesc trimis de
(14 dec 2011, 16:01:53

Domnule Buzeac trimite-i o scrisoare presedintelui sa afle si el ce Militieni are, niste idioti care trebui sa fie scosi din functie si sa plateasca ei despagubirle.

Domnilor militieni cum mai asteptati sa fiti respectati daca sunteti niste javre la drumu mare??? Voi sunteti platiti din taxele si impozitile noastre si ar fi trebuit sa ne protejati nu sa ne incurcati!! Stati la marginea drumurilor ca talharii!!!!!

Bai Militienilor eu muncesc in Anglia si credeti-ma de multe ori am vazut politia implicanduse si ajutant oamenii chiar si le- impinge masina daca era nevoie iar la noi voi inpiedicati lumea idiotilor !!! Si inca mai faceti greva ca vreti salarii marite pt ce ma???? pt ce ???ce faceti voi pt tara?????? Ne-ati facut de rusine in europa cu spaga!!!pana si englezii care au fost in romania sau plans ca militienii le-au cerut bani pe margine drumului!! RUSINEEEEEEEEEEEEEE!!!

3.1  RE: Sistemul Romanesc trimis de
(14 dec 2011, 16:43:55
..Că bine grăiești...
4.   PT OSD_91 trimis de
(14 dec 2011, 19:48:12
ce ai vrea sa faca politia??? sa te ajute sa faci contrabanda...sa se intoarca cu spatele cand talharii iti violeaza fetita si sotia???...sa te ajute sa vinzi droguri pe strada??? FRATELE MEU STAI DRAQ IN ANGLIA pentru ca am speranta ca daca vei croncani in fata unui politist vei fi impuscat si astfel lumea va scapa de un cretin ca tine....SUNT DE ACORD CA SISTEMUL E INFECT....insa ORICE PADURE ISI ARE USCATURILE EI....si politistul nu este platit din banii tai bai BOULE care esti....este platit din taxele si impozitele pe care parintii le-au platit o viata intreaga statului...cretin ordinar ce esti....A CRITICA E USOR, a face cewa e GREU, DE CE NU LUAM NOI ATITUDINE SA NU DAM SPAGA POLITISTULUI...DE CE??? Iti spun eu de ce pentru ca ai luat permisul pe ochi frumosi (niste idioti cu functie de ,,politist" ti l-au dat pentru ca le era mila de tine milogule)
4.1  RE: PT OSD_91 trimis de
(14 dec 2011, 19:53:21
Bai mojicule de ce arunci insulte aiurea??
Cu ce te-a deranjat omul?
Lasa-l pe el in Anglia ca oricum traieste mai bine.
Poate ai sa afli si tu in idiotenia ta ca bunul simt sa cam inventat in Anglia,si ai sa mai afli ca politisti britanici nu au pistol dobitocule si ai sa mai afli ca in Anglia daca ii faci loc masini de politie politistul de la volan iti face un gest de multumire dar poate e prea mult pentru tartacuta ta plina de rahat. Am o banuiala ca esti meletian.ce zici gresesc??
4.2  RE: PT OSD_91 trimis de
(14 dec 2011, 19:55:57
Apropo de unde ti-ai imprumutat numele? Nu cumva din Anglia?
Nu ca mi-as imagina ca stii prin ce judet se afla Anglia asta....
4.3  RE: PT OSD_91 trimis de
(14 dec 2011, 20:00:21
Asculta eu am 8 prprietati in romania pt care am muncit in Anglia 15 ani si pt care platesc impozite in tara si vreo trei masini care platesc impozite .
Banii de pe impozitele mele unde se duc ???????
Apropo cat de vulgar si murdar vorbesti se pare ca ai 2 clase ca un militian sau poate ca chiar esti militian dupa cum te-ai iritat????
Inca odata politia e de toata mahalaua in romania si nu ai nici un sprijin cand ai nevoie de aia mai satu peaicea poate sor schimba sistemu in vreo 30 de ani ??
Numai bine si D-zeu sa te binecuvinteze!!!si sati dea intelepciune pe viitor.

APRPO PERMISUL LAM LUAT IN ANGLIA UNDE DACA NU TRECI PE OCHI FRUMOSI!!
Nu mai bine!!
4.4  RE: PT OSD_91 trimis de
(14 dec 2011, 20:03:28
Fii serios tu ceri intelepciune de la un badaran??
Cere-i mai bine adresa si trimite-i o poza din Anglia sa vada si el cum arata civilizatia.
Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita si te bate.
5.   PENTRU king trimis de
(14 dec 2011, 20:18:34
ESTI UN PROST , BA NU VOIAM SA ZIC CA ESTI UN PROSTANNNNNNNNNNNNNN.
6.   Pt CETATEAN001 trimis de
(14 dec 2011, 20:19:38
Multumesc pt sfat!! o fi militian dupa cum vorbeste KINH_SHOBU ceva tipic militienesc!!
Numai bine si multa sanatate cetateniilor care luptati pt dreptate si respect!!
7.   Pt KING......CIOABA scuze shobu.... trimis de
(14 dec 2011, 20:45:50
Politia face deja ce spui tu acolo. Vama Siret un exemplu....am locuit in Burdujeni('84si dupa),apropo de violuri,militienii politaii faceau ceva asemanator cu ce spui tu..daca nu-i fata mare'' nu se pune''
si daca tot esti asa de recalcitrant lasa un numarde telefon si cind vin in concediu ne intilnim si i-ti prezint niste metode pt a fi tratat de stresul cotidian.Ce zici intri in combinatie?
8.   Pentru KING_SHOBU... trimis de
(14 dec 2011, 22:25:43
se vede din Anglia ca "KING_SHOBU" este militian, nu ?
si nu cred ca are nici macar doua clase...
De cand in romania, (numele tarii l-am scris intentionat cu litera mica),se folosesc literele Q si W? ce cuvinte sunt cu "Q" si "W"?
"STAI DRAQ IN ANGLIA ... ", "a face cewa e GREU..."
Oricum daca esti militian, inseamna ca esti din ala, local:)) fostii politai comunitari.
Politia Comunitaralaughing acum devenind Politia Locala Suceava.
Care este diferenta dintre un caine comunitar si un politai comunitar??
De ce nu numim si cainii Caini Locali Suceava.
Niste javre, inainte era bun numele asta de militie comunitara, dar jigneati cainii si v-au schimbat numele prostilor, stiti numai sa su.geti pu.li pe la cei mai mari sa aveti o functie.
In seara asta ma intorceam cu prietena mea de pe Areni, eram in fata primariei si am vrut sa traversez strada pe langa zebra sa fug sa ajung autobuzul (care circula si asa foarte greu), si prietena mea m-a tras de mana si a spus "hai sa nu fim nepoliticosi, mergem pe zebra si traversam" cand ce sa vad un militian traversa frumos strada in fata primariei asa linistit fara nici-o retinere.
Si am traversat si eu in urma lui si spuneam, POLITIA TREBUIE SA FIE UN MODEL PENTRU CETATENI,
8.1  RE: Pentru KING_SHOBU... trimis de
(14 dec 2011, 22:29:09
sa continui...
La care militianul se uita la mine si ma intreaba PUSTIULE TE STRANG CHILOTII? Ce sa ceri la un asa dobitoc
(m-am luat cu el putin la cearta, dar era depasit. Nu sunt mare scula in bascula, dar eu in vacanta am stat mai putin decat cata scoala facut de ala.)
9.   Daca tot vorbim de lege. trimis de
(14 dec 2011, 23:00:55
Toti au gresit. Soferul a gresit ca nu avea asupra lui documentele legale de provenienta a porumbului, ca asa spune legea. Politistul a gresit ca a transformat un banal transport fara documente in caz de contrabanda, situatie in care se confisca masina. Fiscul a gresit ca a vandut-o fara sa astepte solutionarea contestatiei. Justitia hotarat inapoierea masinii si a porumbului pe baza faptului ca soferul a demonstrat in instanta ca are acele acte, care trebuia sa le aiba in timpul transportului, dar a gresit ca a anulat si amenda, ca pana la urma soferul a gresit. Parerea mea si nu sunt politist. Slava Domnului!
9.1  RE: Daca tot vorbim de lege. trimis de
(14 dec 2011, 23:09:47
Ai dreptate toti au gresit dar singurul care a luat UE e amaratul.
Asta doare in tara asta ca doar prostii platesc.
10.   Mda trimis de
(15 dec 2011, 10:07:15
cere putin....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei