Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu l-a părăsit norocul

Şoferul vitezoman urmărit 20 de km de poliţişti a scăpat de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După şase luni petrecute după gratii, Ilie Ursachi, de 23 de ani, din Vicovu de Jos, şoferul vitezoman prins de poliţişti în luna acestui an după o urmărire de circa 20 de km, a plecat acasă. Şi asta pentru că procesul pe care-l avea s-a finalizat, iar magistraţii Curţii de Apel Suceava au considerat că tânărul nu trebuie să stea la puşcărie. Mai exact, condamnarea de trei ani de închisoare cu executare pronunţată acum câteva săptămâni de Judecătoria Suceava a fost atacată cu recurs. În această fază procesuală, Ilie Ursachi a fost condamnat tot la trei ani de închisoare, dar nu cu executare, ci sub supraveghere.

Arestat în luna iunie a acestui an, tânărul a fost eliberat imediat după ce magistraţii s-au pronunţat în dosar.

Ilie Ursachi a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi comercializare în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate şi pentru săvârşirea infracţiunii de transport al bunurilor sau al mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Laurian Ostaficiuc, avocatul care l-a apărat pe Ursachi, crede că soluţia este corectă. „Curtea de Apel a reindividualizat din punct de vedere al modalităţii executării pedepsei sancţiunea aplicată în raport cu profilul psiho-moral al inculpatului, atitudinea sa procesuală sinceră şi atingerea minimă adusă valorii sociale, aşa încât cred că soluţia este echilibrată”, a declarat Ostaficiuc.

 

Ilie Ursachi fugea de poliţie pentru că avea 3.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Cursa neautorizată care i-a avut drept protagonişti pe Ilie Ursachi şi pe poliţiştii de la Rutieră a avut loc în luna iunie a acestui an, a început la Dănila şi s-a încheiat sub pasarela de la Iţcani. Slalomul făcut cu nonşalanţă de şofer printre maşinile aflate în trafic, inclusiv pe contrasens, a fost filmat cu aparatul radar de pe maşina poliţiei. Totul s-a terminat după ce Ilie Ursachi a trecut printr-o baltă şi apoi a lovit trei maşini. Pentru că nu şi-a mai putut continua cursa pe patru roţi, el a abandonat Mercedes-ul pe care-l conducea şi a încercat să scape fugind spre Gara Iţcani. Nu a ajuns prea departe, pentru că poliţiştii l-au ajuns din urmă şi i-au pus cătuşele.

În timpul urmăririi poliţiştii au tras şi câteva focuri de armă, o parte dintre gloanţe lovind maşina, fără ca această acţiune a oamenilor legii să-l impresioneze în vreun fel pe tânăr. În maşina abandonată de Ilie Ursachi sub pasarela de cale ferată de la Iţcani, oamenii legii au găsit 3.000 de pachete de ţigări de contrabandă marca Doina, de provenienţă din Republica Moldova, în valoare de aproape 27.000 de lei.

 

Antecedentele lui Ursachi

Ilie Ursachi era un client mai vechi al poliţiştilor, după ce în octombrie 2010 a condus un autoturism marca Mercedes 280 S, cu numere de Marea Britanie, în care erau aproape 8.000 de pachete de ţigări, în valoare de circa 70.000 de lei. Şi atunci Ursachi a fost urmărit de o maşină de poliţie în zona comunei Horodnic de Sus, însă a reuşit să scape.

La începutul lunii martie a acestui an, Ilie Ursachi s-a jucat de-a hoţii şi vardiştii cu un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov. Aflat într-un microbuz împreună cu un cetăţean ucrainean, Illya Kroma, de 25 de ani, Ilie Ursachi transporta 45.816 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 190.000 de lei. Urmărirea s-a soldat cu prinderea celor doi fugari, care au stat în arest aproximativ două luni. Imediat ce a fost eliberat, Ilie Ursachi a revenit la vechile obiceiuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul vitezoman urmărit 20 de km de poliţişti a scăpat de puşcărie.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 9 voturi
Şoferul vitezoman urmărit 20 de km de poliţişti a scăpat de puşcărie3.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 dec 2011, 12:02:43
Romania.. tara tuturor posibilitatile..
2.   Comentariu trimis de
(14 dec 2011, 12:03:56
posibilitatilor*
3.   Monitorul trimis de
(14 dec 2011, 12:20:21
ai uitat sa spui ca a scuipat si pe reporterii monitorul ,iar pentru asta trebuia sa primeasca macar 2 ani de puscarie
4.   Comentariu trimis de
(14 dec 2011, 12:42:36
cum le dai batai de cap mai Iliuca ma la toti......BRAVO !!!!
5.   EEE........ trimis de
(14 dec 2011, 16:25:38
APUCATIVA TOTI DE CONTRABANDA,ca pedepsele sunt pentru aia care nu inpart cistigul cu cine trebuie.
6.   Rusine JUSTITIEI din suceava. trimis de
(14 dec 2011, 16:49:56
RUSINEEEEEEEE,v-ati coborit la nivelul unui asemenea individ..... !.la faptele care le-a savirsit si la comportamentul care la avut si-l mai are ,altul care nu ar fi sponsorizat,ar fi primit lejer 3 sau 5 ani cu executare,cum sa mai si intimplat de altfel.RUSINEEEE MARE.
7.   Unde e dreptatea?! trimis de
(14 dec 2011, 17:15:38
La ce au mai muncit aia de la politie daca asta e liber acum si le rade in nas??? Ce dreptate au facut domni judecatori daca asta e liber si de maine va face la fel ? O sa sariti unii ca e dreptul omului sa se apere, ca prezumtia de nevinovatie, corect, asa e ,pentru unii se aplica ca nu fac subiectul unor stiri de prima pagina insa pentru unii care poarta o haina sau au vre-o functie publica, daca Doamne fersete calca pe bec,sa li se taie capul, puscaria sa-i manance, ....!
P.S. Pun pariu ca politistul cu accidentul din Obcini va primi pedeapsa maxima cu executare si ca saptamana viitoare ori il pun ai lui sa-si dea demisia ori se pensioneaza. Asa e justitia asta , pt unii muma pt alti ciuma!
8.   Alo garcea... trimis de
(14 dec 2011, 17:19:25
Astuia i-au confiscat mercedesul sa il vanda sau e doar pentru barabule si malai legea??
9.   Ceva nu i bun.. trimis de
(15 dec 2011, 10:15:42
cum zicea PANCU..LA PUSCARIE!! cu accent pe ssss, miroase a legaturi periculoase..
10.   Comentariu trimis de
(15 dec 2011, 13:41:31
fiti seriosi macar un pic,ce aveti cu baiatul,bine ca a iesit ne bucuram pt el,doar v-am mai zis ca o sa iasa,degeaba va dati cu parerile voastre mai putin placute,si-l insultati,nu rezolvati nimik,da chiar absolut nimik,sa speram ca isi va recupera si masinuta;;);;))
P.S. MERRY CHRISTMAS!!!!AND HAPPY NEW YEAR!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei