Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Spitalele care au plan de conformare pentru obţinerea unei clasificări superioare, în atenţia autorităţilor sanitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava trebuie să trimită ministerului de resort, până mâine, un raport privind stadiul implementării planurilor de conformare de către spitalele Orăşenesc Siret, Orăşenesc Gura Humorului şi Municipal Vatra Dornei, în urma clasificării lor, în vara acestui an.

Directorul DSP, dr. Ludovic Abiţei, a precizat ieri că până la data de 31 decembrie aceste planuri de conformare trebuiesc finalizate, pentru ca din ianuarie 2012 spitalele să solicite reîncadrarea într-un alt grad de clasificare. El a explicat: „În ianuarie, instituţia noastră va verifica şi confirma situaţia acestor unităţi spitaliceşti. Tot atunci, vom trimite propunerile către Ministerul Sănătăţii. În cazul în care nu au respectat programul de conformare, spitalele vor fi declasificate cu o treaptă”.

 

De nivelul de competenţă depinde şi finanţarea de la bugetul de stat

Clasificarea spitalelor, proiect demarat în acest an de MS, are o miză foarte mare, întrucât în funcţie de nivelul de competenţă se împart şi banii publici.

Pentru câteva spitale din judeţ clasificarea s-a făcut cu condiţia îndeplinirii unui program de conformare, până la finele anului. Este vorba de Spitalul Orăşenesc Siret, inclus în nivelul V de competenţă, şi spitalele din Gura Humorului şi Vatra Dornei, care au fost încadrate în cea de-a IV-a categorie.

Şeful DSP Suceava a completat: „Din discuţiile purtate cu managerii s-ar părea că Spitalul Vatra Dornei şi-a îndeplinit planul de conformare. Unul dintre indicatorii la care unitatea trebuia să lucreze viza proporţia bolnavilor care în decurs de 48 de ore de la externare sunt reinternaţi, pentru aceeaşi patologie. La Spitalul Gura Humorului, una dintre cele mai mari probleme era modificarea de structură, adică recompartimentarea secţiilor, a paturilor. Spitalul Orăşenesc Siret trebuia să ia măsuri pentru a deveni un spital de boli cronice”.

De menţionat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost clasificat în categoria a III-a, fără plan de conformare, însă imediat după încadrare conducerea unităţii a anunţat că-şi va îmbunătăţi indicatorii, iar din 2012 va solicita includerea într-o treaptă superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele care au plan de conformare pentru obţinerea unei clasificări superioare, în atenţia autorităţilor sanitare.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele care au plan de conformare pentru obţinerea unei clasificări superioare, în atenţia autorităţilor sanitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei