Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Soarta câinilor vagabonzi va fi decisă la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii vor putea decide ce măsuri să fie luate pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, prin participarea la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari, care vor avea loc în prima parte a anului viitor.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a propus această soluţie în cadrul şedinţei lunare cu conducerea asociaţiilor de proprietari, care a avut loc ieri, solicitând sprijinul preşedinţilor şi administratorilor pentru ca un număr cât mai mare de oameni să fie prezenţi la adunările generale şi să îşi exprime punctul de vedere.
Ion Lungu le-a explicat care sunt intențiile municipalității: “Vrem să strângem câinii fără stăpân de pe străzi. Avem o strategie pe care o putem pune în practică de anul viitor, dacă asta e voinţa populaţiei. În Suceava sunt aproximativ 3.000 de câini fără stăpân, jumătate sunt în adăpostul din lunca Sucevei și jumătate pe străzi. Vrem să mai amenajăm un adăpost nou, în care să poată fi duși câinii de pe străzi. Sterilizarea și readucerea lor pe stradă nu rezolvă în nici un fel problema. Sunt mai hotărât ca niciodată să rezolvăm această problemă, pentru că indiferent de câte modernizări am aduce noi orașului, câtă vreme e plin de câini comunitari pe străzi, nu putem avea aspectul unui orașcivilizat”.

Dacă sucevenii vor vota pentru strângerea câinilor de pe străzi, până la finele lunii februarie, în luna martie ar urma să fie făcută o inventariere în teren a patrupedelor fără stăpân, pentru a se vedea care ar fi capacitatea necesară unui nou adăpost, actualul fiind deja suprapopulat.

„În condițiile în care noul adăpost ar fi finalizat pe 30 iunie, câinii de pe străzi pot fi strânși până la finele lunii septembrie”, a spus Ion Lungu.

Pentru că Primăria Suceava nu are în subordine decât patru hingheri și un medic veterinar, iar angajări nu pot fi făcute, pentru a grăbi procesul de curățare a străzilor de câini comunitari, această activitate ar putea fi încredințată unei firme.

 

Reprezentanții asociațiilor de proprietari, de acord cu soluţiile propuse

Primarul Sucevei a adăugat: „Sunt convins că o majoritate covârșitoare a populației, cel puțin 70-80% dintre suceveni, doreşte să fie rezolvată această  problemă, iar câinii de pe străzi să nu mai fie un pericol pentru sănătatea populației și să creeze disconfort. Ei au ajuns să reprezinte un pericol pentru copii, bătrâni, dar și pentru adulţi. Avem o mulțime de persoane mușcate de câinii de pe străzi, pot fi transmise prin intermediul lor o mulțime de boli... Ce-i care vor să iubească animalele nu au decât să o facă la adăpost, unde le pot hrăni și îngriji”.

Propunerea a fost salutată de reprezentanții asociațiilor de proprietari, care s-au declarat pe deplin de acord cu soluțiile propuse, mai ales că adeseori se confruntă cu nemulțumirea locatarilor deranjați nu doar de câinii de pe străzi, ci și de cei care sunt crescuți, în număr mare, în apartamente, de unii locatari, cărora nu le pasă de disconfortul creat vecinilor.

 

Întrebările la care au de răspuns sucevenii

Consultarea publică a populației va avea loc în lunile ianuarie și februarie, acțiunea urmând să fie coordonată de viceprimarul Lucian Harșovschi, care va fi prezent la majoritatea adunărilor generale de la cele 105 asociații de proprietari.

Cele trei întrebări la care vor avea de răspuns sucevenii sunt:

1. Sunteţi de acord cu capturarea câinilor vagabonzi, sterilizarea lor şi păstrarea în padocurile amenajate de primărie?

2. Sunteţi de acord cu capturarea câinilor vagabonzi, sterilizarea lor şi retrimiterea lor pe domeniul public?

3. Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi?

La fiecare din aceste trei întrebări se poate răspunde doar cu “Da” sau “Nu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soarta câinilor vagabonzi va fi decisă la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 10 voturi
Soarta câinilor vagabonzi va fi decisă la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari2.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu trimis de
(14 dec 2011, 11:22:46
eu nu sunt de acord cu ultima intrebare 3. Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi?
EUTANASIEREA CAINILOR fara stapan care sunt BOLNAVI PERICULOSI sau AGRESIVI...si cu restu ce facem .???? pana la urma tot ii pastram nu??? Cati dintre cainii vagabonti sunt agresivi si bolnavi??? doar un 10-20%. Cu restu ce facem ??? Eu sunt de acord cu eutanasiera tuturor cainilor...
1.1  RE: Nu trimis de
(14 dec 2011, 15:44:29
Corect.
Dar trebuie sa observi si nesimtirea Lungului care pentru o problema simpla, rezolvabila in maxim 2 saptamani ii trebuie aproape un an ca s-o rezolve. Cred ca SI de aceea ii trebuie taranului 100 mandate. Septembrie? Phiu piaza rea.
2.   Hah trimis de
(14 dec 2011, 11:29:32
Vă spun eu ce se va întâmpla, se vor lua bani pentru sterilizarea a mii de câini doar pe hârtii şi în realitate se vor steriliza doar câţiva zeci de câini, iar banii normal se duc în buzunaru lu' ăsta "lungu". Nu se va face mare brânză!!! Românul e hoţul no.1
Vreau să spun că în occident nu vezi un câine pe stradă, elveţia, austria, germania...etc.
2.1  RE: Hah trimis de
(14 dec 2011, 12:02:26
vino cu ceva nou ..asta o stim..nu s.a putut abtine lungu si a zis.o el... de acum inainte vom aloca de la 100 000anual la 300 000 RON pentru caini.. a vazut ca lumea face scandal..a zis..bine facem si un sondaj...sa fiti impacati 300 000 iti dai seama cata spalare de bani??? ai vazut vreodata in ce conditii traiesc cainii de acolo ?? si sunt doar cativa dar cand vor fi toti? se mananca unul pe altul..pentru ca nu primesc mancare..DECAT PE HARTIE!!! Acolo se spala doar BANI
3.   * trimis de
(14 dec 2011, 12:12:06
Suceava a devenit un loc zgomotos,agitat
Ca într-un “bar cu bătăi” de 3 parale chioare
Când intri parcă eşti de-un ciclon întâmpinat
Cât de prăfuit o fi proiectul “Regionalizare” ?

Metropolă ? .. Haha , mă sparg de râs
Esta e doar în mintea grandomană băsistă
O minte ce pe sucevean l-a constrâns
Că doar cu şi prin “Lungu” Suceava există

Şi prostituţia politică merge mai departe , aici
Sfincterul deciziilor negociază la infinit .. jegul
Lungu & Flutur fiind slugă la “micul licurici”
Niciodată n-o să vadă realitatea ( ÎNTREGUL )

Cu mintea înceţoşată de whisky condensat
Nu-i de mirare că Suceava arată ca un că***
4.   Comentariu trimis de
(14 dec 2011, 12:18:39
NU, nu este nevoie sa se recurga la eutanasie, trebuie facuta treaba bine si anume strerilizati TOTI caini, problema va disparea dupa ce va muri aceasta generatie de caini. Totusi.. sunt si ei niste animale.. fara vina, majoritatea nu sunt agresivi asa ca NU trebuie eutanasiati.
4.1  RE: Comentariu trimis de
(15 dec 2011, 09:48:40
Nu sterilizati,ci trebuie sa le scoata dintii daca zici tu ca mai vrei sa-i auzi latrand inca vreo 12-14 ani pana dau coltul.Mie mi-e frica ca ma musca,nu ca mi-ar trage-o.Legea e destul de clara,doar ca hotii astia o dau cotita ca sa stranga caimacul si din problema asta...
5.   :| trimis de
(14 dec 2011, 14:15:23
'Ai de neuronu tau, ba Lungu..
6.   MOARTE LOR trimis de
(14 dec 2011, 15:43:41
Daca cinewa se impotriveste eutanesierii cainilor propun sa ii ia acasa pe tot si sa ii hraneasca din buzunarul propriu....DE CE SA II STERILIZAM (o gramada de bani), SA II DUCEM IN ADAPOSTURI (iarasi o gramada de bani).....sa nu uitam ca acesti maidanezi sunt agresivi......chiar nu inteleg de ce se impotrivesc....daca tot ii iubesc....ia-i frate in apartament si creste-i tu....
7.   Inventar trimis de
(14 dec 2011, 17:43:00
2 la prefectura, 2 la primarie, 2 la politie, 2 la scoala, 2 la prefectura.... si uite asa Caragiale e mereu la moda.
8.   Comentariu trimis de
(14 dec 2011, 20:18:36
Nici un sondaj de opinie nu se incepe cu o intrebare filtru (DA sau NU). Daca se raspunde cu NU de la prima intrebare...restul intrebarilor nu-si mai au rostul.
Aviz amatorilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei