Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2011 - Anul XVI, nr. 291 (4889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consumul de carne de peşte, benefic pentru sănătatea cardiacă a femeilor

Riscul de a suferi din cauza unor maladii cardiace este mult mai scăzut în cazul femeilor care consumă cu regularitate carne de peşte, bogată în Omega 3, în comparaţie cu femeile care consumă puţin, sau deloc, carne de peşte, se afirmă într-un studiu citat de AFP.

Acest studiu danez, publicat în revista editată de American Heart Association, este primul care a analizat în special starea de sănătate a femeilor cu vârste cuprinse în intervalul 15 - 49 de ani şi binefacerile imediate ale consumului de carne de peşte asupra stării lor de sănătate cardiacă, fără să insiste pe efectele pozitive asupra longevităţii persoanelor monitorizate.

Femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte prezintă un risc de maladii cardiovasculare de peste 50% pe o perioadă de opt ani, în raport cu femeile care consumă în mod regulat carne de peşte, au precizat autorii studiului.

Femeile care consumă carne de peşte rar sau deloc se confruntă cu un risc de maladii cardiace cu peste 90% mai mare în comparaţie cu riscul prezentat de femeile care consumă peşte în fiecare săptămână.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 49.000 de femei cu o vârstă medie de 30 de ani, iar durata de monitorizare a fost de opt ani.

"Cea mai mare dificultate cu care ne confruntăm atunci când promovăm astfel de mesaje din domeniul sănătăţii publice, adresându-ne persoanelor tinere, constă în general în faptul că binefacerile (atitudinile promovate) nu sunt percepute înainte de vârsta de 30 de ani sau de 40 de ani. Studiul nostru, însă, a dovedit că lucrurile nu stau deloc astfel, şi că aceste binefaceri pot fi aşteptate pe termen scurt", a explicat Marin Strom, unul dintre autorii studiului.

Cele mai multe dintre femeile participante la studiu care consumau în mod regulat carne de peşte au declarat că obişnuiesc să mănânce cod, somon, hering şi scrumbie - specii de peşti a căror carne este bogată în Omega 3, un acid gras polisaturat, despre care oamenii de ştiinţă afirmă că are un efect protector împotriva problemelor cardiace şi vasculare.

"Pentru a se bucura de binefacerile consumului de peşte sau ale uleiului de peşte, trebuie urmate recomandările dietetice care îi sfătuiesc pe oameni să mănânce carne de peşte ca fel principal la masă, cel puţin de două ori pe săptămână", a precizat Marin Strom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de carne de peşte, benefic pentru sănătatea cardiacă a femeilor.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de carne de peşte, benefic pentru sănătatea cardiacă a femeilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONFIRMARE trimis de
( 9 dec 2011, 14:12:23
DEPINDE SI DE PESTE.MULTE FEMEI SUFERA DE DORUL PESTELUI,DOAMNE IARTA-MA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei