Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2011 - Anul XVI, nr. 274 (4872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Un nou anticoagulant reduce mortalitatea şi frecvenţa infarctelor

Persoanele spitalizate în urma unui infarct sau a unor dureri puternice în zona toracelui prezintă un risc de recidivă şi de mortalitate considerabil redus, graţie unui nou anticoagulant, Xarelto, produs de laboratoarele Johnson&Johnson şi Bayer, potrivit unui studiu clinic de amploare.

Potrivit AFP, Xarelto - rivaroxaban, după numele moleculei constituente -, administrat pe cale orală, în combinaţie cu un anticoagulant standard, prezintă în schimb un risc mai mare de hemoragie, în comparaţie cu alte tratamente ce vizează creşterea gradului de fluidizare a sângelui, au subliniat autorii acestui studiu clinic, ale cărui rezultate au fost publicate în revista medicală americană New England Journal of Medicine (NEJM).

Rezultatele studiului au fost prezentate şi în cadrul conferinţei anuale ce a fost organizată de American Heart Association, la sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul Orlando din statul american Florida.

 

Cum s-a realizat studiul

Oamenii de ştiinţă au monitorizat peste 15.000 de pacienţi din mai multe ţări, internaţi în urma unor crize cardiace sau a durerilor provocate de angina pectorală.

Unii dintre aceşti pacienţi au fost trataţi cu Xarelto, în combinaţie cu un anticoagulant standard, în timp ce ceilalţi au primit un placebo în locul medicamentului Xarelto.

Participanţii la studiu au fost monitorizaţi, în medie, timp de peste un an.

Pacienţii trataţi cu Xarelto au prezentat un risc de deces cauzat de infarct sau de un accident vascular cerebral mai mic cu 16% în comparaţie cu pacienţii care au primit un placebo.

Riscul de mortalitate total, calculat după luarea în considerare a tuturor factorilor de risc, a scăzut cu peste 30% graţie medicamentului Xarelto, care acţionează ca un inhibitor de coagulare a sângelui.

Medicamentul a permis totodată scăderea cu 31% a riscului de formare a cheagurilor sangvine din cauza unui stent, în comparaţie cu grupul ţintă. Un stent este un fel de resort metalic, plasat în interiorul unei artere, cu scopul de a o menţine deschisă şi de a asigura circulaţia sângelui.

 

Riscurile tratamentului

Autorii studiului au constatat însă şi un risc crescut de hemoragie internă gravă cauzată de acest medicament, însă nu s-a înregistrat nici un caz de deces.

"În ciuda eforturilor noastre de până acum de a trata persoanele care au suferit un infarct sau suferind de angina pectorală acută, aceşti pacienţi prezintă o creştere cu cel puţin 10% a riscului de a suferi o nouă criză cardiacă, un atac cerebral sau de a deceda în următoarele 12 luni", a precizat medicul Michael Gibson, de la Facultatea de medicină a Universităţii Harvard din Statele Unite, principalul autor al studiului.

"Ştim deja că organismul persoanele care au suferit un infarct sau suferă de angină pectorală fluctuantă produce prea multă trombină, o enzimă care formează cheaguri sangvine. Am dorit să aflăm dacă prin reducerea acestei enzime, cu ajutorul rivaroxabanului, am putea să reducem şi riscul de deces, de accident vascular cerebral şi de infarct", a adăugat acelaşi cercetător american.

Un alt anticoagulant, vorapaxar, produs de laboratorul american Merck, nu a prezentat nici o eficienţă în combinaţie cu un anticoagulant standard pentru a reduce riscul de mortalitate sau de recidivă la persoanele care au suferit un infarct sau o criză de angină pectorală.

Realizat pe un eşantion de 13.000 de pacienţi din mai multe ţări, studiul a evidenţiat faptul că vorapaxarul creşte riscul de producere a unor hemoragii interne grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou anticoagulant reduce mortalitatea şi frecvenţa infarctelor.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un nou anticoagulant reduce mortalitatea şi frecvenţa infarctelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei