Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hipnoza accelerează vindecarea ţesuturilor pacientelor operate de cancer mamar

Plasarea sub hipnoză a pacientelor care suportă intervenţii de extirpare a tumorilor mamare accelerează procesul de vindecare a ţesuturilor şi reduce riscul de reapariţie a acestei boli, afirmă medicii belgieni, citaţi de dailymail.co.uk.

Experţii belgieni susţin că o combinaţie alcătuită din hipnoză şi administrarea unui anestezic local contribuie la o externare mai rapidă a acestor paciente.

Această tehnică este însă recomandată doar în cazul acelor intervenţii chirurgicale în care medicii au de-a face cu tumori mici, iar pacientele trebuie să fie bine motivate.

Recomandările au fost făcute de anesteziştii belgieni care folosesc deja această tehnică pentru a le plasa într-o stare de transă, lipsită de durere, pe pacientele care suportă operaţii de extirpare a tumorilor canceroase mamare şi de la nivelul glandei tiroide.

Pentru a demonstra valabilitatea acestei tehnici, medicii belgieni au efectuat două studii, realizate pe două grupe de pacienţi.

În primul grup s-au aflat 78 de paciente suferind de cancer mamar, programate pentru operaţii ce constau în extirparea parţială a ţesuturilor mamare. Dintre aceste paciente, 18 au fost plasate sub hipnoză, în combinaţie cu un anestezic local, care amorţeşte doar zona toracică. Celelalte paciente din grup au avut parte de o anestezie generală.

Pacientele plasate sub hipnoză au petrecut cu 5-6 minute mai mult sub bisturiul medicilor chirurgi, însă au avut nevoie de o cantitate mai mică de calmante după operaţie.

Ele au fost totodată externate cu o zi mai devreme, în medie, în comparaţie cu celelalte paciente din cadrul grupului, au precizat autorii studiului, ce a fost prezentat în cadrul Congresului european al medicilor anestezişti.

Există şi un alt beneficiu important pentru pacientele suferind de cancer. Medicul Fabienne Roelants de la Universite Catholique de Louvain (UCL) din Bruxelles, coordonatoarea studiului, a declarat: "În afară de faptul că se reduc atât cantitatea de medicamente folosite după operaţie, cât şi durata spitalizării, posibilitatea de a evita anestezia generală la pacientele care suportă operaţii de cancer mamar este foarte importantă, deoarece, aşa cum se ştie, anestezia locală blochează reacţia la stres a organismului şi din acest motiv se reduce riscul de răspândire a tumorilor".

În cadrul celui de-al doilea grup, 54 de paciente au suportat intervenţii de extirpare parţială sau totală a glandei tiroide. La fel ca în primul grup, 18 dintre paciente au optat pentru plasarea sub hipnoză şi folosirea anesteziei locale. Operaţiile lor au durat în medie cu 20 de minute mai mult, însă vindecarea lor a fost mai rapidă, iar timpul petrecut în spital a fost mai scurt.

Pentru ca această tehnică să aibă succes, pacientele trebuie să fie motivate, pregătite să coopereze şi să aibă încredere în medicii lor.

Tehnica poate fi utilizată şi în cazul unor intervenţii chirurgicale la genunchi, de hernie, la ochi, la urechi, nas şi gât, ca şi în cazul chirurgiei plastice sau al operaţiilor de prelevare ovariană înainte de începerea terapiei de fertilizare in vitro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hipnoza accelerează vindecarea ţesuturilor pacientelor operate de cancer mamar.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hipnoza accelerează vindecarea ţesuturilor pacientelor operate de cancer mamar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei