Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sucul obişnuit sau dietetic şi felul în care îţi afectează sănătatea

Atât sucurile obişnuite, cât şi cele dietetice prezintă dezavantaje pentru sănătate, date de conţinutul de zahăr sau îndulcitori, sau, în cazul sucului Cola, de acidul fosforic, care potrivit unor studii, poate dăuna oaselor, relatează eatingwell.com.

 

Sucul obişnuit

Dezavanteje: Este plin de zahăr adăugat sub formă de sirop de porumb bogat în fructoză, care este mai dăunător decât zahărul de masă. Aportul mare de zahăr adăugat este asociat cu hipertensiune şi niveluri ridicate ale trigliceridelor (o formă de grăsime în sânge) - factori de risc pentru bolile de inimă. De aceea Asociaţia Americană pentru Inimă (American Heart Association - AHA) recomandă să nu depăşiţi un aport zilnic de zahăr de şase linguriţe, la femei, respectiv nouă linguriţe, la bărbaţi.

O cola de 350 de mililitri conţine 8 linguriţe de zahăr, echivalentul a circa 130 de calorii. Aşadar un suc nu înseamnă sfârşitul dietei pe care o urmezi, mai ales dacă reduci aportul de calorii la mese, dar prea multe sucuri pot aduce o creştere semnificativă a greutăţii corporale.

Avantaje: Sucul obişnuit nu conţine înlocuitori ai zahărului. Pe de altă parte, unii consideră că siropul de porumb bogat în fructoză este la fel de dăunător ca îndulcitorii artificiali care se regăsesc în sucurile dietetice. Aşa că dacă vrei să bei un suc, optează pentru unul îndulcit cu zahăr de trestie.

 

Sucul dietetic

Dezavantaje: Conţine înlocuitori de zahăr, pe care unele persoane preferă să îi evite. Unele studii arată că aportul de îndulcitori fără calorii îţi poate accentua senzaţia de foame, altele contrazic această ipoteză.

Avantaje: Sucurile cu îndulcitori fără calorii ar putea fi mai bune pentru dinţi, dat fiind că bacteriile dăunătoare pentru dantură au nevoie de zahăr pentru a se dezvolta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucul obişnuit sau dietetic şi felul în care îţi afectează sănătatea.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sucul obişnuit sau dietetic şi felul în care îţi afectează sănătatea1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei